reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

witam.
U mnie z jedzeniem ciężko bardzo, co zjem to wieczorem i tak wymiotuje i co najdziwniejsze dla mnie że wymiotuje po owocach a nawet po herbacie owocowej, już nie wiem co mam jeść.
A ogólnie to w Polsce super pogoda mi si trafiła ale niestety jutro muszę wracać. Ale jeszcze dwa miesiące i idę już na zwolnienie, to mnie trzyma na duchu.
Wczoraj wyskoczyłam na zakupy ciążowe ludzie jakie te rzeczy drogie, za spodnie z 9fashion zapłąciłam 169zł, a inne z materiała 110zł no ale cóż chciało sie to teraz sie ma...i trzeba ponosić wszelkie koszta z tym związane hihi.
ZIELONO MI ciągle jesteśmy z Tobą

reklama
a dziewczyny czy są jakieś tabletki na zmniejszenie wymiotów???
Zajrzałam, więc się wtrącę ;-)
Moje koleżanki brały torecan (na receptę), jednak w ulotce jest info o przeciwskazaniach w ciąży :dry: Ja za kilka dni dostanę od przyjaciółki z zagranicy nausefe - w Polsce niedostępne, specjalne dla ciężarnych. Ale wiem, że jest na rynku jeszcze coś, chyba diphergan, jednak o tym trzeba porozmawiać z ginem.

mozesz zawsze pojsc do apteki i zapytac, moze cos sie znajdzie dla ciezarnych, a jak nie to trzeba do lekarza smigac.

co do ubran ciazowych to ja zaopatrzam sie w taniej odziezy, czasami mozna znalezc cos ciekawego, a i mam na tyle dobrze ze moja siostra jest krawcowa, wiec zawsze w czyms pomoze:-)

a co do tych nieszczesnych zwolnien to u mnie jest podobnie, tyle ze ja jestem ubezpiecziona w KRUS, i moj lekarz powiedzial ze nie moze mi wystawic zwolnienia na cala ciaze bo KRUS to zakwestionuje, paranoja jakas

Witam:-)
Tajchi na którymś wątku( teraz nie pamiętam gdzie:zawstydzona/y:) czytałam o leku homeopatycznym na nudności i wymioty gastricumel, albo coś podobnego.
Co do ubrań ciążowych mnie też powaliły ceny dżinsów zwłaszcza, że jakość tych, które oglądałam taka sobie:baffled:Na szczęście mam kilka par biodrówek w które włażę bez problemu:-D

a dziewczyny czy są jakieś tabletki na zmniejszenie wymiotów???
Musze iść do lekarza czy tak w aptece mogłabym kupić?
Dzięki

cześć!
Mi mój lekarz zapisał Diphergan (jest tylko na receptę) podobno działa :). Mi bardzo pomogła zielona herbata. Dużo lepiej się po niej czułam.
Trzymaj się!

Również witam wszystkie listopadowe mamusie. :-)Ja jeszcze dokładnie nie znam daty porodu ale bede znała juz jutro gdyż będe miała pierwsze usg nie moge sie już doczekać.:-D A NAJBARDZIEJ NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ KOŃCA MDŁOŚCI MAM JUŻ DOSYĆ. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE.

reklama
Czesc dziewczynki
biggrin.gif
Juz jestem po malej nieobecnosci.

Dziekuje NIK_I za pamiec ;-)
Nie bylo mnie przez ostatnie dni......bo najpierw w piatek bylismy u moich rodzicow - Kuba skonczyl roczek i u nich robilismy mala imprezke. A potem w sobote zostawilismy malegoz dziadkami a my z M pojechalismy do W-wy na wesele.
Niestety u mnie od soboty meeeeeega rzyganie
mad.gif
, myslalam najpierw ze sie czyms zatrulam.....ale juz sama nie wiem czy to nie jednak ciazowe
sorry2.gif
Choc dziwne ze dopiero teraz sie tak nasililo. W sobote wymiotowalam 5 razy
realmad2.gif
....w tym 3 podczas podrozy :baffled: Przez to czulam sie strasznie osłabiona, a od wewnatrz jakby mnie ktos skrecil...Na jedzenie patrzec nie moglam - wiec tyle z wesela :sorry2: i tak sukces wytrzymalam tam do 2 w nocy.

Mdlosci i wymioty nadal - co wezme leki to wszystko wyrzygam - napewno bardzo dzialaja :baffled: Strasznie mnie od tego wszystkiego zoladek boli :-(Sorrki za szczegoly
A najgorsze jest to ze M musi dzis sluzbowo jechac znowu do W-wy na 3 dni :angry::wściekła/y:

Przeczytalam co naskrobalyscie, ale tyle tego ze nie dam rady odniesc sie do Waszych postow.
Widze ze na tapecie temat tycia.....ja w poprzedniej ciazy przytylam 12 kg - niby nie za duzo, ale do poprzedniej wagi nie udalo mi sie wrocic :sorry2:
A teraz spodnie tez robis sie ciasnawe.....mysle ze to w duzej mierze zasluga duphastonu (czytalam ze moze tak dzialac).....bo brzucho napecznial jak balon....:dry:
A na mdlosci i wymioty przestalo cokolwiek dzialac....akupresura juz nie dziala, zaden imbir....nic kompletnie.....:sorry2:

Do góry