reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Ja za to mam tak, ze ochote mam na wszytsko po koleii od slodkich ciast, paczkow do kopytek i bigosu:-Dzjadlabym wszystko ale jak juz sie zabiore do jedzenia to strasznie szybko sie najadam i mam dosc. Ale bardzo mi sie to podoba hehe w koncu koniec z wiecznymi dietami az sie boje co bedzie po porodzie:szok:

reklama
ja mimo tego ze nie mam ochoty na nic...
(no prawie bo moglabym paczkami jesc chipsy) to staram sie jesc tyle co przed ciaza, zeby pozniej nie miec problemow z waga, choc i tak pewnie beda to moze nie tak duze:-)

Witam Dziewczynki:-)
Kolejny piękny dzień przed nami. Pewnie znowu udam się na jakiś dłuższy spacerek.
Wiecie jak już mam apetyt to na rzeczy których do tej pory raczej nagminnie nie jadałam:baffled:Ostatnio musiałam zjeść chlebek z miodem a jeszcze wcześniej budyń śmietankowy:-DNigdy nie przepadałam za słodkim a tu proszę niespodzianka.

Ja jestem:tak:Byliśmy na długim spacerku nad Wisłą. Potem wstąpiliśmy na obiad do super restauracji. O dziwo zjadłam wszystko, co miałam na talerzu:-D
Teraz padłam na foteli przed telewizorem.

Cześć Dziewczyny!
Moje maleństwo przyjdzie na świat 3 listopada. To już mój drugi raz. Mam juz synka Mikołajka który za kilka dni skończy 4 latka. :-)​

sluchajcie dziewczynki, ja mam takie prawne pytanko. pracuje na 3/4 etatu, mam umowe na 2 lata. pracodawca juz wie ze jestem w ciazy (dalam zaswiadczenie) tyle ze to praca 6 godzin stania na kasie. nie mozemy miec nic do picia przy sobie, jest goraco i mam prawo do jednej przerwy trwajacej 15 min. aaa i jeszcze na kasie nie ma prawa pojawic sie krzeslo :baffled: i tu dochodze do sedna sprawy: moja lekarka nei jest skora do wystawiania zwolnien, ale ja sadze ze mi sie chyba nalezy? czy sie myle, bo moze to tak bardzo ciezka praca to, to nie jest. jak uwazacie?

MagdalenaB opisałaś pani doktor swoje warunki pracy? Ja myślę, że 6 godzin na stojąco bez picia i jedzenia to za dużo. A co z siusianiem; wiadomo,że w ciąży dużo częściej potrzeba. Uważam, że zwolnienie powinnaś dostać:tak:

reklama
MagdalenaB z tego co mi mówił koleś na szkoleniu bhp to po stronie pracodawcy leży zapewnienie odpowiedniego stanowiska pracy dla pracownicy w ciąży tylko w kp nie jest do końca sprecyzowane kiedy można ubiegać się o zmianę stanowiska, faktycznie porazmawiaj z lekarką może coś doradzi albo da l4;-)

Antila my też byliśmy na spacerku i zaliczyliśmy mega lody:-D w zasadzie to ja ostatnio bardzo lubię lody:-p zjadłam jeszcze pół arbuza i mam problemy z bieganiem do toalety:zawstydzona/y: no i jakoś dzisiaj mam apetyt:laugh2: a ostatnio rużnie bywało...
Kiriam witamy serdecznie i zaglądaj jak najczeńściej:-)
Aneta co u Was slychać:blink:

Do góry