reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Aneta u mnie jak patrze na wydruk tetna malej to sa wahania od 158 do 176 przy ruchach, ale wlasnie niebardzo sie ruszala i caly czas ok 160 szlo. Ja tam sie na tym nie znam, gin powiedzial, ze ok to niech bedzie OK. Ciekawe czy sa jakies normy.:confused: Zobaczymy jak bedzie jutro.

Ide cos slodkiego zszamac :-D moze tak mala pobudze do ruchow:baffled:

reklama
aneta - skoki sa norma nie ma co sie przejmowac, wazne ze jest ponad norme a moj lekaz mówi ze norma jest do 110 ponizej nalezy sie martwic.
dziewczyny czy wiece cos na temat czopa? -bo dzis od 3 rano bolał mnie brzuch jak na okres a po wstaniu z łóżka okazało sie ze pojawili sie brunatne uplawy a teraz galaretka brunatna - wczoraj bylam badana przez gina-moze to przez to badanie sie pojawilo czy tez moze to ten czopek?. wzielam goracy prysznic przed chwila (wyluzowalam sie -jak kazala polozna:tak:) i brzuch przestal troche bolec

bigU ja na temat czopa to w sumie niewiele wiem. Mi 2 tygodnie temu wypadla jakas galaretka, byla lekko zoltawa i myslalam, ze to wlasnie ten czop, a czy rzeczywiscie to pojecia nie mam. Ponoc jak jest zabarwiony np. krwia to porod tuz tuz:-):-):-) Miejmy nadzieje, ze to to:tak:
Swoja droga zazdroszcze:-D

Kochane, ja właśnie do szpitala jadę. mam niebolesne skurcze co ok 6 min i dla swojego świętego spokoju wolę juz jechać i zostać tam. b oję się bardzo ale nie mam już raczej wyjścia;-)
Pozdrowienia.

Lunia powodzenia.
BigU mi taki brązowy czop odszedł 4 dni przed porodem. Od następnego dnia był już z krwią. Z kolei taka galaretka o jakiej pisze Maliinka_ev odeszła mi 6 dni przed porodem.

Juz Was tak nie duzo zostalo w dwupaku. Rozdwajajcie sie szybciuto dziewczyny i bez bolu.

Lunia powodzenia kochana, trzymam kciuki!
Aneta23 te skoki tetna Twojego malenstwa sa jak najbardziej prawidlowe. Jedynie to 106 troszke nisko ale moze akurat mialas skurcz i przycisnelo Filipka. Podczas skurczy porodowych juz w szpitalu moj Michalek nie wyrabial, tak byly mocne i czasami tetno spadalo mu do 55-75.

ja jeszcze żadnego ktg nie mialam jutro mam wizyte u ginki może wyśle mnie do szpitala na ktg. Póki co dziewczyny czekamy. W dodatku to moj pierwszy poród i wogóle nie wiem czy jest się czym niepokoić czy nie ahhh totalna niepewność :-(
A w dodatku chyba nabawiłam się na sam koniec jakiejś infekcji bo coś mnie piecze grrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
INSANES - nic sie nie martw...ja w pierwszej ciazy pierwsze ktg mialam kilka dni po terminie dopiero....tylko wtedy nie mialam zadnych problemow z ciaza...
BIGU - u mnie czopu nie odpadl nawet najmniejszy kawaleczek....chyba :sorry2: W poprzedniej ciazy dopiero podczas porodu...teraz chyba bedzie to samo...

Uspokoilyscie mnie dziewczyny z tym tetnem - dzieki wielkie :-)

LUNIA napisala ze zostawili ja w szpitalu. Ma regularne skurcze, ale brak rozwarcia. Dostala zastrzyk, lezy i czeka. A po bardzo bolesnym badaniu odpadl czop.

Do góry