reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Wróciłam :tak:!
Było bardzo przyjemnie. Co prawda nie jestem zafascynowana Ciechocinkiem (może dlatego że jest tak blisko - i wcale nie jest tam jakoś wspaniale) ale na pewno przyjemnie jest napić się wody mineralnej, spacerek pod tężniami i wdychanie jodu... Czasami sobie robimy wycieczki w niedzielę. Ale wiecie dzisiaj odkryłam że wiele straciłam bo tam można sobie wziąc relaksujące i pielęgnujące zabiegi specjalnie dla kobiet w ciąży! Mają przygotowane całe turnusy dla kobiet w ciąży - Baby Spa :tak:. Szkoda że to odkryłam dopiero pod koniec :sorry2:. Na pewno nie pojechałbym tam na turnus, ale same zabiegi są super! I już wiem napewno że można kąpać się w solankowym basenie będąc w ciąży!
Dorinka - ciasto smakowało, już go nie ma! A rodzina przychodzi w sobotę... a myslałam że może nie będę robić imprezy z uwagi na nowego lokatorka w naszym domu ;-), ale nie chciał mieć urodzin z tatusiem :-p.
Pozdrawiam

Witam ponownie...
Wizyta u okulisty była - na szczescie siatkówka w bardzo dobrej kondycji, po poprzednim porodzie nic zlego sie z nia nie wydarzylo :-) Tyle ze wada poleciala o kolejne -0,75 d na kazde oko...Mam nadzieje ze teraz nie pogorszy sie znow jakos mocno, bo i tak jestem slepa jak kret :sorry2: W kazdym razie wskazan do cc nie ma wiec jestem szczesliwa :-):-):-)
Acha....niania byla do 16.....Kuba byl grzeczny, bardzo ladnie sie z pania bawil, ale......kompletnie nie chcial jesc (w poludnie nakarmilam go ja bo od pani nie chcial).....i poza tym nie chcial spac, drzemka byla dopiero o 16 jak wrocil M (gdybym ja mogla go wziac na rece i ulozyc w lozeczku nie byloby problemow, a tak....:shocked2::sorry2:).

KIRIAM - ciesze sie ze sie troche zrelaksowalas :tak: A takie zabiegi...mmmmm super, chetnie by sie skorzystalo, co? :tak: Ja w tym roku na walentynki dostalam od M karnet na zabiegi w spa....a to wszystko ze bylam przemeczona i M stwierdzil ze chyba wysle mnie gdzies na jakis weekend.....na co ja zazartowalam ze chyba do spa :-D....chyba pomoglo w relaksie, bo zaraz potem udalo sie zafasolkowac :cool2:;-)
DORINKA - masz racje...nie warto sobie psuc humoru fryzura, wloski odrosna :tak: Ale ja tez nie lubie jak mi ktos zepsuje wlosy, choc w sumie od dluzszego czasu raczej nie eksperymentuje ;-)
LUCYANN - tak, nie ma to jak zrozumienie mamusi :tak: chcialabym miec moja blizej :tak:
A ja raczej psychicznie dobrze...nie mam dziwnych mysli...staram sie przynajmniej ;-)....tyle ze fizycznie coraz gorzej - jak kazda z nas w zasadzie :blink:

PS Mam nadzieje ze nie narobilam bledow ani literowek, bo po zakropieniu oczu jeszcze troche niewyraznie widze :-D

hej

tesciu dzisiaj przywiozl kolyske, ktora zrobil dla Sandry ale z braku miejsca jak wyrosla to ja wywiezlismy do dziadkow i teraz nowu sie przyda. Oczywiscie Sandra mysli ze to dla niej i wlazi tam zeby sie bujac, ale sie rozczaruje jak zobaczy ze tam dzidzia inna bedzie:-D

Dziewczyny czy wy tez cierpcie na bezsennosc. Wczoraj nawet sie wymeczylam w dzien i wymylam cale mieszkanie zeby tylko byc zmeczonym wieczorem, a tu nic:szok: rzeska jak w srodku dnia..... polozylam sie chyba po 2 i budzilam sie ciagle, oczy w 5 zl i nie da sie zasnac:crazy: och nie dokuczala mi ta ciaza ale juz powoli mam jej dosyc:baffled:

Agata ja sie budze o 4,5 i koniec wiec przechlapane ma moj M bo wtedy mam glupie pomysly np. seks albo wietrzenie mieszkania chce mi sie poczytac ksiazke....
Anetko u nas tak dzialaja wizyty babci ja moge skakac klauna z siebie robic a mopje dziecko ma mnie .... wlasnie tammmm bo od poczatku byl z babcia do 1,5roku non stop i babcia jest swieta i magiczna przy niej my mozemy wyjsc... wiec moze z Twoim Kubusiem jest podobnie tylko ta magiczna osoba jestes Ty a niania jest fajna ale to tylko niania.... dobrze ze z oczami u ciebie wmiare ok ....
Kiriam zazdroszcze tezni w ciechocinku my w weekend bylismy w arboretum bylo super w sobote na targach zabawet tez bylo super oczywiscie nie dla nas tylko dla malego.... on sie wybawil za wszytkie czasy... ale boje sie ze narazie to koniec z podrozami....:baffled: szkoda:baffled: Martyna ja niestey dociekliwe stworzenie wiec lubie wiedziec co z czym sie je, a ta stronka tro tak bardziej na lajtowo o metodach naturalnych i sztucznych wywolywania porodu...:sorry2:

wiecie moj maz mowi ze kobietki pod koniec ciazy to niezle napalone sa,,, tylko mowi ze szkoda ze kieruje nimi czesto chec wywolania porodu niz chetka:-D ha, ha,,, ale jakos nie odmawia sobie:happy:

ja to sie ciesze ze juz koncowka u mnie:tak:

Kiriam hmm, chyba kazda z nas oddala by sie teraz takim zabiegom zeby choz troche odprezyc zmeczone cialko, szkoda ze Ciechocinek tak daleko.
Aneta23 dobrze ze okulista nie doszukal sie przeciwskazan, bedzie dobrze i z Twoim wzrokiem wszystko ok jak dla mnie:tak:, bledow w poscie zadnych nie widzialam:happy:. Mysle ze Kubusiowi trzeba dac troszke czasu zeby bardziej przekonal sie do niani. Po paru nastepnych spotkaniach bedzie jej coraz bardziej ufal:tak:. I tak zuch z niego ze sie z nia bawi, widzi ja dopiero drugi czy trzeci raz.
agathe82 miewam takie bezsenne chwile, narazie nie w kazda noc. Jest doslownie tak jak piszesz, otworze oczy np. jak sie przewracam z boku na boku i koniec, nie chca sie z powrotem skleic:no:, czuje sie totalnie wyspana po 3 godzinach.
Lucyann M pewno zadowolony z Twojej bezsennosci:-D. U mnie odwrotna reakcja, nie mam teraz wogole ochoty na seks:sorry2:.

Cześć dziewczyny! U mnie pogoda do bani pochmurno deszczowo wietrznie i bardzo zimno. Ja ostatnio to bym najchetniej z łóżka nie wychodziła ale obowiązki jakies są wiec nie da rady. Wczoraj moj syn był na wycieczce i jak odjeżdzal autobusem to sie poryczałm z żalu pwenie hormonki niby chciał jechać na nią ale niechciał mnie zostawić i siostry on sie bardzo martwi o nas niby chłopak 8 letni ale jet bardzo uczuciowy. Też nie lubie jak go nie ma przy mnie bo boje sie o niego ale cóż on rośnie i wiecznie nie bedzie siedział przy mamie.Dzisiaj idzie na urodziny do kolezanki więc znowu go nie bedzie ale przynajmniej sie rozerwie a nie siedzi w domu caly czas.U mnie brzuch opadł tak nisko że już niżej sie chyba nie da kolezanka mi mówiła że niedługo to na kloanach bede go nosić:-). Tak naprawde to już bym chciała rodzić i mieć to z główy a mała mieć juz po drugiej stronie brzucha, codziennie czekam a może to dzisiaj i tak mija dzień za dniem ale to zależy od małej kiedy bedzie chciała wyjść. Pozdrawiam wszytkie mamy listopadowe i ich maleństwa niech przyjdą w swoim czasie tak żeby byl zdrowe a wy mamuśki trzymajcie sie cieplutko bo już nam dużo nie zostało.

filwinka co do ogloszenia to zgadzam sie jest to niesmaczne ale sama piszesz czcionka pogrubiona ja teraz tez wiec ciezko ten fragment regulaminu przestrzegac ale mam nadziejeje ze za duzo takich panienek nie bedzie wskakiwalo i umieszczalo takie posty jak juz chciala to u nas jest szal zakupow taki watek i chyba bardziej by to tam pasowalo..... troche luzu i bedzie dobrze byla tu dziewczyna na listopadzie 2008 z nicem bocianowa.... to co ona wypisywala na innych watkach nie raz spotkalo sie ze zgloszeniem do administratora forum to bylo przegiecie a ta jeszce luzik....:blink:

reklama
Lucyann ja z pytankiem do ciebie, gdzieś pisałas że mąż ci przyniósł po meczu karmi kawowe o ile dobrze pamietam, sama je uwielbiam i mam straszna ochotę na piwo wogóle ale przez tą nagonkę że każda dawka alkoholu może zaszkodzić okropnie się boję wypić nawet karmi. Ty sie nie boisz? przecież nawet w karmi jest alkohol . Po twoim poście jeszcze bardziej mi sie zachciało chociaz szklaneczke :-)
Kiedys nawet słyszałam że karmi jest dobre na laktację :)))))

Do góry