reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Icedal no widzisz, to znaczy, że mój lekarz ma lenia i już zapowiedział bym do internisty po resztę zwolnienia szła :wściekła/y:
No a najłatwiej zwalic na instytucję, której nie bardzo się lubi.
Tak na marginesie też kiedyś na samym początku mojej kariery zawodowej pracowałam w zusie :-) Ale nie miałam kontaktu z klientem wiec nie mogłam się wykazac moim brakiem serca i współczucia :-)

bigU kuruj się i siedź w domu. Mam nadzieję, że z tymi antybiotykami do pracy nie latałaś :baffled:

Kiriam chyba każda z nas coraz gorzej się czuje, nie dośc, że kłopoty ciążowe to jeszcze stres porodowy :baffled: Ale głowa do góry już niedługo :tak:

Pozdrawiam
Clue

reklama
Karola000 takie male a juz swiat do gory nogami przewracaja, tak juz bedzie przez nastepnych nascie lat:tak:. Pewno dopoki kolysanki sie im nie znudza to znalazlas sposob na male zaborcze ksiezniczki;-).
Lunia83, Gabi oj juz strasznie chce mi sie byc w domu, ale tu sa troche inne realia. Nie ma czegos takiego jak L4, jesli decyduje sie na zwolnienie chorobowe to tylko bezplatne:-:)baffled:. Mam 2 dni w roku ktore moge wykorzystac w razie choroby. Tutaj prawo jest takie ze macierzynski (80% podstawowej pensji) placa firmy ktore zatrudniaja 50 pracownikow albo wiecej (maksymalny macierzynski to 90 dni), a ja akurat pracuje w mniejszej firmie no i nie przysluguje mi platny macierzynski:wściekła/y:. Moge jedynie wykorzystac pare tygodni urlopu z tamtego roku + za ten rok i to wszystko, potem zostajemy z jedna pensja:confused:. Dlatego chcialabym popracowac jak najdluzej:-(.
Lunia83 to ta sama sasiadka wytrzepala dywan na Twoje pranie co Wam odstawia takie numery w nocy? Wspolczuje Ci bardzo sasiadow:no:. A co do Twojego szefa, to nie obraz sie, ale to jakis niewyrozumialy swir:wściekła/y:. Zamiast Cie odciazac od obowiazkow to on ich dodaje, chyba chce Cie wykorzystac na maksa, nie daj sie!
Buzi@k mialas jeden z tych dni kiedy jak sie wali to wszystko, ale ten ptak to napewno na szczescie:tak:.
Kiriam te chwiejne nastroje to nas wszystkie lapia. Ja tez raz jestem bardzo podekscytowana i szczesliwa ze final juz tak blisko, za chwile sie boje jak sobie poradze z tym wszystkim, czy dzidzia zdrowa, itd. Ech, co te hormony z nami robia...
BigU szybkiego powrotu do zdrowka.
Hanus78 nic sie nie wydarzy, dzidzia napewno bedzie czekac na tatusia.

Ostatnia edycja:
Dorinko, zgodzę się z Tobą odnośnie mojego szefa. Powiedziałam mu dzisiaj, że od poniedziałku idę na urlop to w momencie mu kopara opadła i cisza w słuchawce;-)No i pytanie - a co się dzieje? No kurde, nic, tylko w 8 miesiącu ciąży jestem:dry:Dopiero wczoraj o tym rozmawialiśmy a dzisiaj zero kumania - on chyba coś bierze:-p
A u Ciebie nie za fajnie z tym zwolnieniem i macierzyńskim...:no:

Witam laseczki, oj ja dzis pozno, ale pogoda taka ladna ze sie w domku nie chce siedziec
lunia83 ja nie wiem ci faceci to jacys dziwni sa, moze gdybys miala szefowa to bylaby bardziej wyrozumiala, szkoda ze z pracy prosto na porodowke nie pojedziesz
Buzi@k ooo ja tez bym sie wkurzyla na takie cos, ale co zrobisz, czasami i tak sie zdarza, oby przy nastepnym praniu nic nie wyskoczylo

Niestety czesc lekarzy sie probuje wykpic z papierkow ale sie nie dajcie i juz pilnujcie i zadne urlopy maciezynskie w ciazy potem bedziecie krocej z dzieckim..... a Karola kupilam kolysanki na synka dzialaja dzieki bardzo za cynk.... bo u nas byly juz ostatnie reszta to plyta z Cacprem i jakies tam inne bzdury.... Buziak usraj ptaka redbull dobry na wszytko....

też kupiłam te kołysanki:) ( tak na przyszłość:))
Juz się zarejestrowałam do rodzinnego na 14.30 bo rano obudziłam sie z ponownym bólem gardła i ucho cos jakby daje znać o sobie:( to już 2 tygodnie mnie trzyma-więc nie ma żartów szczególnie że się zaczeło od nowa:( mam nadzieje że mi rodzinny da zwolnienie bo w przeciwnym razie nigdy mi nie przejdzie, a w szkole to co chwile jakies zasmarkane kichające dziecko pomyka.

Witam dziewczynki:-)
A ja dzisiaj ostatni dzień w pracy i urlop:tak:a później już do rozwiązania L4:tak:
Jeszcze tylko pogadanka z szefem i mam wolne:tak:

BigU - 3maj się i zdrowiej szybko:tak:
Jestem troche zla bomieliśmy dzisiaj zacząć remont dużego pokoju, ale mój małż zadecydował, że jednak poczekamy do przyszłego tygodnia...A ja nie lubię czekać...No trudno. Ważne, że zanim dziecko się urodzi będzie już ładnie:tak:
Miłego dnia dziewczynki:-)

reklama
Clue - nie ma opcji:no:i tak jestem pewna że na początku będzie mnie męczył mailami i telefonami:crazy: Ale jestem twarda i sią nie dam. I tak wydaje mi się, że długo wytrzymałam. I miałam w międzyczasie tylko tydzień urlopu w wakacje.

Do góry