reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
dziękujemy :-D
pochwale się i pierścionkiem jeśli pozwolicie ;-)

dsc3195eq2.jpg

Hallo...
Ja zajmowalam sie dzis troche sprawami organizacyjnymi, wiec dopiero teraz tu pisze.......
Ogolnie jestem zla, bo jutro rano M wyjezdza sluzbowo na 2 dni :-(
A tak poza tym w miare ok....

DORINKA - nie wiem w jakim wieku jest Twoja pociecha, ale moj Kuba ma niespelna 1,5 roku i rozwalanie szafek nie jest mi obce - ale nie pozwalam, wiec ma ciezko :-D A zaczelo sie tak mniej wiecej jak mial 8 m-cy...wtedy zaczal chodzic i rozbroil wszelkie ich zabezpieczenia :sorry:
KAROLA - serdeczne gratulacje, pierscionek sliczny......:tak: Ja ciagle czekam na tą chwile, ale ile jeszcze przyjdzie mi czekac......nie wiadomo :confused2:
I widze ze sie zaczely noce nieprzespane....dasz rade kochana ;-), choc wiem ze ciezko....a przy 2 to juz w ogole :shocked2: Na kolki pij herbatke z koperku - malym pomoze (bo inne specyfiki sa chyba powyzej miesiaca), no i uwazaj na to co jesz....a poza tym masaz brzuszkow ksiezniczek :tak:
LUNIA - Ty to tak jak Gabi....z jednej pracy do drugiej :-D
GABI - nie ma problemu...poogladamy, ocenimy...przynajmniej sie postaramy :-p;-)
DOMBAR - i jak tam murzynek? :-p Wiem cos o tym sprzataniu poremontowym :confused2:....a to co Wam znajomy wywrozyl to tzw. instynkt wicia gniazda ;-)
ANUTKO - grunt to pozytywne nastawienie....ja tez takie mialam...do czasu, bo jak przyszlo co do czego to szybko sie ulotniło :cool2:
ZIELONO_MI - trzymaj sie mocno i korzystaj z pomocy rodzicow ile sie da.....Ja niestety nie moge na nikogo liczyc, bo nie mam rodziny w okolicy...
MPEL - dzieki za odp. w sprawie tych nakladek....tylko kurcze, ja sie obawiam ze te brodawki az tak bardzo sie nie wyciągna...zreszta z tego co pamietam poprzednio sie tak nie wyciągaly :eek: A jak maluch złapie.....to chyba zlapie tylko ten silikon jak juz...bo brodawka dalekoooo....Ale mowisz ze da rade zassac, tak? Kurka mam nadzieje....

Karola ja na kolki u córci przed każdym posiłkiem jadłam troche kminku albo pieczywo z kminkiem, suchary z kminkiem i Julke bardzo szybko przestały męczyc kolki a i ja miałam lepsze trawienie. Może spróbuj tego ...

dziewczyny na kolki zaopatrzcie sie juz na zas w SAB SIMPLEX ktory mozna kupic na internecie, bo w naszych aptekach w Polsce jescze ich nie ma. Produkowane sa w Berlinie. Moja nie miala kolek jak byla mala, ale wszystkie dziewczyny ktore mialy ten problem to z tymi kroplami sie zupelnie rozprawily z problemem. Zreszta poczytajcie sobie co inni o nich pisza na necie, na roznych forach. Pisza to z doswiadczenia, ja widzialam na wlasne oczy jak znajoma podala te krople placzacemu dziecku i po chwili bylo po problemie;-)

Aneta23 moja mala ma 2 l i prawie 3 miesiace, a to jej zainteresowanie zawartoscia kuchennych szafek to tez trwa od kiedy zaczela sama chodzic. Juz ponad rok mam zblokowane szafki i wkurzaja mnie te blokady za kazdym razem jak potrzebuje po cos siegnac, ale nie mam innej rady:sorry2:. Mam nadzieje ze to wkrotce minie;-).

reklama
ja blokad nie mam, ale mala urzeduje w szufladach regularnie i w szafce w garnkami. Do innych szafek jej zagladac nie wolno, a szczegolnie do smieci, ale bardzo ja interesuje zawartosc:tak:

ostatnio odkryla ze gdy ja oprozniam zmywarke albo ja napelniam i drzwi sa otwarte to jest dobre miejsce do siedzenia:baffled: kurcze gonie ja bo jak mi rozwali drzwi do zmywarki to bedzie problem, ale ona udaje ze nie rozumie - urok dzieci:shocked2:

Do góry