reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Aneta23 fajnie, dzieci maja niezłe pomysły :-) ale Tobie z pewnością do śmiechu nie było:baffled:

Kiriam no to miałaś pomoc pierwsza klasa :happy2: i aż w głowie się nie mieści że ludzie mają taki tupet i biorą pieniądze za wypicie kawy :) , to ona powinna Ci zapłacić za wysłuchiwanie historii rodzinnych.

Pracujące listopadówki wrzućcie na luz i idzcie na zwolnienie bo potem już nie zdążycie odpocząć :tak:
Ja podobnie jak mpel byczę się w domu od lipca i jest cudownie, nie dałabym rady pracować w mojej firmie w takim stanie ( duży sklep sportowy- milion rzeczy do zrobienia na raz a do tego te ciężary ) pomimo że bardzo tą pracę lubię :happy2: Na szczęście moje kierownictwo jest wyrozumiałe :-)

reklama
Looleelay, dobre pytanie własnie mnie z nim wyprzedziłaą,
ja tez nie mam nawet kropelki siary czy mleka nic suchutko, tylko czasem tak jakby wysuszone białe okruszki, nie wiem od czego to jest.Może to jakies początki...
Ale juz nie za bardzo sie nie niepokoję bo dziewczyny z doświadczeniami nam pomogły musimy poprostu czekac do narodzin naszych kruszynek.
Aneta23 super zdolny ten Twój synuś
RESZTA PRACUJĄCYCH- zmykajcie po zwolnienie
i pozdrowionka dla tych kobitek co od lipca juz leniu****ą, jak można to tak nazwać, bo ja tez mam wolne od lipca, ale robie wszystko bo dobrze sie czuję, dzis trawke skosiłam wczoraj podłogi wypastowalam tylko kolanka bola dzisiaj...
A pogoda u mnie zajefajna.....słonko świeci ok 20 stopni, mozna troszke się wygrzac na ławeczce,oj jak mi słońmca brakuje i opalania i leżenia plackiem na plaży.....

Ostatnia edycja:
Yuppi ja jeszcze tylko 2 tyg w robocie, zaczelam dzis 36 tydzien, jak ten czas leci...
2 tyg zaleglego urlopu pelnoplatnego i mozemy rodzic, tzn wywolywac sobie.
Tak niestety sie zorientowalam ze mam troche malo juz czasu na gromadzenie wyprawki, wozka jeszcze nie ma:-( A za 3 tyg moze juz sie pojawic maly Joachimek. Eh zostaja 2 weekendy, bardziej po nich jestem zmeczona niz po dniu pracy.

Ja jeszcze nie wiem kiedy pójdę na zwolnienie:dry:, może w połowie października:confused:
Aneta dobry ten Twój Kubuś... zapewnia rozrywkę sobie i mamie:sorry2:
Lunia ja tak jak ty chcę pozamykać wszystkie rozpoczęte sprawy, zobaczymy n a kiedy się wyrobię:blink:
Co do mleka to mi się nic nie sączy i nie ukrywam że jest tro dla mnie konfortowa sytuacja.
pozdrawiam mamuśki zmuszone do przebywania w pozycji "poziomej".
A co do sprzątania to mi uświadomiłyście że trzeba umyć okna:shocked2:

Ciężka noc za mną.Obie budziły się na zawołanie na karmienie.Jestem tak zmęczona, ze padne.Teraz moja druga połówka się małymi zajmuje.Stara się by zasnęły ale cieżko mu to idzie :-)
Moje brodawki są bardzo pogryzione.Nie wiedziałam, że noworodki tak potrafią.

Witamy Karola
trzymam kciuki za Was, trzeba dać chłopu szansę niech się sprawdza, a Ty wykorzystaj wolną chwilkę i odpoczywaj jak tylko się nadazy okazja... Dzielna z Was rodzinka:tak:

reklama
Karola - z doswiadczenia ci cos powiem zebys jak najszyciej poszla do apteki albo wyslala meza gdy tylko zaczynaja cie brodawki bolec po bepanthen. Mozna go tez zapobiegawczo uzywac przy poczatkowym karmieniu, ale ja zaczelam jak tylko poczulam bol i obeszlo sie bez pekania i wielkiego bolu jak tylko sie wszystko unormowalo.

Powodzenia;-)

Do góry