reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Witam i ja!!!
Już po wizycie... Ale stres, ja to zawsze się tak denerwuję, że zapominam połowy rzeczy o które chciałam zapytać. No i nie zapytałam ile brać kawsu foliowego i o tę wydzielinę z pochwy nie zapytałam... Echhhhh - skleroza, a taka byłam wczoraj podjarana, że mało nie zapomniałam zapłacić za wizytę, to już kolejny raz miałam taką sytuację!!!
A co do badań, to pęcherzyk jest i widać zarys zawiązki płodu, czego nie miałam wogóle w poprzedniej ciąży. Tak więc rozumiem, że teraz lepiej jest. :) Oby całkiem dobrze!!!
Dostałam spis badań i kolejna wizyta 2 kwietnia. Takie są tłoki do mojego gin, że nie było wcześniejszych terminów!!!! Szok!!!!
Karty ciąży nie założyli - robią to przy drugiej wizycie. Terminu też nie ustalili, tak samo - druga wizyta.
Mam na siebie szczególnie uważać. Zero przemęczania, większych zajęć domowych i w pracy. Nie nosić ciężko, nie myć okien. Jak to powiedział gin, zlecić większe obowiązki mężowi a sama odpoczywać z pilotem w ręce!!! Hehe - ma się rozumieć!!!
Teraz zawierzam Dzieciątko Św. Dominikowi Savio i wierzę, że będzie dobrze!!!
Całuję Mamusie Listopadowe!!!

Haniu: musi byc dobrze, nie ma innego wyjscia. Stosuj sie tylko do wszystkich zalecen, dbaj o siebie i maluszka, odpoczywaj ile sie da! To Wy jestescie teraz najwazniejsi! Ciesze sie bardzo, ze widac juz zawiazki plodu, to przeciez dobry znak! Zobaczysz na nastepnej wizycie zobaczysz juz bijace serducho i mala kruszynke pod serduszkiem:tak::tak::tak: Moze moglabys zadzwonic do swojego gina i telefonicznie zapytac o folik i ta wydzieline? mysle,ze bylabys spokojniejsza! A jeslki masz odpoczywac i sie nie stresowac to moze L4 by sie przydalo?:tak:

Mam nadzieje,ze teraz zostaniesz w naszym gronie i bedziesz czesciej z nami pisala, bo mam wrazenie,ze bardzo ciela z Ciebie osobka. I taka kochana:tak::-)

Nie wiem czy zadzwonie, raczej nie udzielają telefonicznych rad. Ufam Bogu i wierzę, że ta wydzielina, to nic złego. Pewnie hormony. Poczekam do wizyty i zobaczymy. Martwię się - bo tego nie da się uniknąć, ale co ma być to i tak będzie. A będzie dobrze!!! Nie ma innej opcji!!
A co do pracy, to narazie będę chodziła. Powiedziałam szefowej co i jak i myślę, że nie będzie tak źle, a w domu chyba bym się zanudziła, chociaż miałabym co robić... :p:p:p
Całuję!!

Witajcie :-)

Hanus78
świetne wieści od ginka przynosisz :-) Gratuluję że już widać fasoleńkę:-) A tą wydzieliną to chyba nie masz się co martwić. Ja też taką mam i wiem że to przez hormony. Do póki jest biała i czysta jest ok. Natomiast jak by się zmieniał kolor to wtedy do ginka trzeba szybciutko iść. Ale wszystko będzie dobrze :-)
Ewelinka27 super że masz takie zaufanie do swojego Ginka. To jest bardzo ważne :tak: Ja też nie mogę się doczekać następnej wizyty i tego najważniejszego czyli bijącego serduszka. Ale dziewczynki już niedługo doczekamy się tego :tak::-)

Miłego dnia Wszystkim życzę :-)

Hanuś, tak się cieszę!
e0359uz.gif

Tym razem na pewno będzie dobrze. Tylko musisz myśleć pozytywnie,
bo w tym jest na prawdę wielka siła (w odpowiednim nastawieniu).
wink5up.gif

Bardziej obfita wydzielina na początku ciąży jest całkiem naturalna.
Co do kwasu foliowego to na pewno podstawowa dawka 0,4mg nie zaszkodzi.
Najważniejsze jest podawanie w pierwszym miesiącu, więc nie zwlekaj. ;)

A to że nie możesz zadzwonić do ginka, to trochę niekomfortowe
{zwłaszcza, że chodzisz prywatnie}. Ja nawet teraz, nie będąc w ciąży,
mogę zawsze do mojego gina na komórkę zadzwonić po poradę...

Beatko, kwas to ja wcinam od września, więc chyba mam go w normie. ;)
A co do ginka, to faktycznie trochę niekomfortowo, ale on ma tyle pacjentek, że szok!!! Poza tym to ordynator szpitala w Tarnowskich Górach, więc zajęty na maksa....
Całuję i witam wśród Babyboomowiczek!!! Fajne to forum i dużo znajomości można zawrzeć!!! Mogę powiedzieć, że mam tutaj swoje wirtualne przyjaciółki!!!
Całuski!!!

kwas to ja wcinam od września, więc chyba mam go w normie. ;)
O, to nie masz się czym przejmować.
Gdybyś miała wskazania do podwyższenia zwykłej dawki, to gin by tego nie przeoczył. ;)

Wiesz, "ordynator" brzmi świetnie, ale gdybym nie mogła zadzwonić do swojego lekarza
w nagłym przypadku, to nie czułabym się bezpiecznie, a okres ciąży to taki czas,
że powinno się unikać zbędnych stresów...

A jakąś położną do dyspozycji masz?

Dziękuję za miłe powitanie. Nie jest to moje pierwsze forum na którym piszę,
ale atmosfera jest tu z tego co zauważyłam wspaniała!:)

reklama
Powiem tak - mój gabinet czynny tylko w wtorki, środy i czwartki. Zawsze mogę przyjść jak będzie coś nie tak. A poza tym zawsze mogę do szpitala pojechać, a tam mnie napewno przyjmą. Z doświadczenia to już wiem...

Do góry