reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

monik_75 nie wiem czy jest co pozazdroscic, bo w poprzedniej ciazy tez bardzo malo tylam na poczatku, a potem waga mi skoczyla o 20 kg do przodu i wcale sie nie objadalam, nawet lekarz nie wiedzial o co chodzi:szok:

cale tycie jeszcze przede mna. widac mi brzuszek i jak narazie nigdzie indziej nie poszlo, ale to sie zmieni. Jedno co robie to to, ze staram sie myslec i jak mam ochote na placki ziemniaczane wieczorem to nie odmawiam sobie ale robie je nastepnego dnia a nie na wieczor;-) ale to nie zawsze tak mozna ja mam zachcianki zazwyczaj na poczatku ciazy i jak mnie wzielo to nie moglam sobie odmowic i o 21 wzielam sie za kluski slaskie:zawstydzona/y: ale teraz na szczescie mi przeszlo. To co sie zmienia takze w ciazy u mnie to nie mam ochoty na slodycze, bo zazwyczaj jem je kilogramami:szok:

co do gubiebiania wgi potem, to mowi sie ze przy karmieniu sie traci, ale ja wam powiem ze to nie jest regula. Ja cwiczylam troche i uwazalam na to co jem i nic mi nie zeszlo, a jak przestalam karmic po 11 miesiacach to w 3 tygodnie spadlo mi samo 7 kilo i to przy slodyczach itp:szok: dlatego nie ma regul;-)

reklama
Witam listopadowe mamusie.Ja jestem sierpnióweczką a pozwoliłam sobie zajrzec do Was bo mam do sprzedania wózek firmy POLAk "TWISTER" uzywany przez niecały rok a sprzedaję go dlatego że między moimi dzieciaczkami będzie mała róznica wieku 1rok i3miesiące i muszę kupić inny.
Jesli któras z mam byłaby zainteresowana to pytajcie odpowiem na kazde pytanie
pozdrawiam

ja jak zaszłam w ciąze ważyłam 61 kg , po moich rewelacyjnych trzech miesiacach 55 kg, a teraz waże 65 kg ....
w pierwszej ciąży wazylam w tym samym okresie 63 kg- tylko ze teraz mam dwójkie w brzuchu...:-):-)

no wiesz z dwojka to zupelnie innaczej:tak:

ale wiesz jak ogladam mamy bizniakow to one super pozniej wygladaja, duzo szybciej wracaja do figury niz mamy pojedycze. Moze tak wyssysaja wszystko z tych mam, albo mamy maja pelne rece roboty i szybko dzieki tym chudna;-)

ale bedzie dobrze, kurcze fajnie byloby miec blizniaki, ale mi to juz nie pisane, bo przy dwojce przystopuje. Gdybym tak czworke miala to chyba bym nie wyrobila nie tylko fizycznie, ale finansowo jak poszli by do szkoly itp..:szok:

Cześć Dziewczyny, ale się czuję fatalnie. Wczoraj miałam gorączkę, a dzisiaj strasznie boli mnie żołądek :-(. Macie może jakieś sposoby na pozbycie się tej uciążliwej dolegliwości????? Jakie tabletki można zażywać??? POMÓŻCIE !!!

jak nie masz wysokiej temperatury to nie zbijaj niczym, bo w ten sposob wlasnie organizm wlaczy z wirusami i bakteriami, ale jak cie bardzo bedzie meczyc to zawsze mozesz wziasc paracetamol, to jest jedyny dozwolony w ciazy, zadnych gripexow, czy ibuxow itp,,,,

jak cie boli brzuch to przypadkiem nie najjedz sie czosnku zeby pomoc sobie przy chorobie bo moze podraznic jeszcze bardziej i cie bedzie bolal (ja tak zrobilam ostatnio, wiec juz jestem madrzejsza)

na bol brzucha to rumianek, zjedz sobie moze jogurt albo mi pomaga picie mleka, bo ostatnio mi tez dokucza. A i jak cie boli brzuch to tez nie pij kawy tego dnia, bo tez bedzie bolal jeszcze bardziej, przynajmniej ja tak mam,

pozdrawiam i zycze poprawy;-)

Cześć Dziewczyny, ale się czuję fatalnie. Wczoraj miałam gorączkę, a dzisiaj strasznie boli mnie żołądek :-(. Macie może jakieś sposoby na pozbycie się tej uciążliwej dolegliwości????? Jakie tabletki można zażywać??? POMÓŻCIE !!!

Na gorączkę mozna teź wziąc Pyrosal - ziolowy syrop , ewentualnie napar z lipy i paracetamol , oczywiście nie zapominaj o zimnych okładach i chlodnej kąpieli :) co na ból brzucha niestety nie wiem, bo nie dokuczały mi w ciąży. Pozdrawiam i życzę zdrówka

Cześć dziewczyny! Jak tam zleciał wam weekend? Coś ostatnio mało nas na forum. U mnie pogoda się zepsuła, wczoraj od rana śliczne słoneczko i ciepełko a popołudniu dzeszczyk i zimno a wieczorkiem mega burze przechodziły, a dzisiejszy ranek pochmurny.Moja dzidzia ostatno zrobiła się bardzo ruchliwa i naszczęście w nocy daje odpocząc.Juto mam wizyte u lekarza i usg połówkowe i ide z mężem ,mam nadzieje że zmnieni swój stosunek do mnie jak zobaczy nasze maleństwo na żywo_Ostatno czuje się w miare dobrze humorek zależy od dnia tylko brzuszek rośnie i idzie wyżej troche to boli jak również sie napina. Pozdrawiam wszystkich!
ps.Carol_ka mam nadzieje że chorobsko ci szybko minie wracaj do zdrowia.

reklama
Ja jak na razie przytyłam 5 kg - czyli kg na miesiąc. Przed ciążą ważyłam 47 kg przy wzroście 160 cm więc chyba prawidłowo przybieram. Co prawda przy mojej drobnej figurze te 5 kg poszło tylko w brzuszek więc szybko mi wyskoczył i jest spory jak na 22tc

Do góry