reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

czesc
ma chwile dla siebie maly spi
dzis mialam super noc maly spal bez pobudki od 19 do 7 rano

anulka , elbra .........duzo zdrowia dla wszystkich
sabinka .....super zdjecia
beatka..........ja tez wszedzie latam za malym ale naszczescie Nicki ma zwyczaj ze co znajdzie to zadowolony przynosi do mnie zobaczym jak dlugo tak bedzie

juz posprzatalam dom jeszcze musze cos na obiad dla nas i malego ugotowac
ale mi sie nie chce

reklama
hellol

Elbra... ladnie, ladnie sie zalatwilas... angina ropna... kuruj sie coby Piiotrus nic nie zlapal!!

Mirka... co dobrego gotujesz...? bo my wyskoczylismy na zakupy do tesco (Oskar zostal z moja mama) i kupilsmy na obiadek zupki chinskie:-D:-D

Sabinka... normalnie az mam ciarki... rozumimem ze woda byla ciepelko... bo ten lod dookola robi wrazenie:-D:-D ale fajnie ze bylo super.
No i powodzenia w zalatwianiach - bo dzionek masz napiety dzis:tak:

A ja dzis ogladalam w tesco kurtki skorzane takie wiosenno-jesienne, krociotkie, czarne, na zamek i byly przecenione z 339 na 101zl... no i chyba zaraz wysle Tomka by jednak mi kupil, bo za taka kase kurtka ze skorki - no i jakby co to w Tesco mam chyba 5 dni na ewentualny zwrot.
No i jeszcze kupilam sobie rozowy - blado rozowy - golfik przeceniony z 249zl na 39,99zl firmy Claire.dk

aaaa i przyszedl poczta daszek do wozka - zamowilam bo moim zdaniem jest extra mozna okryc - oslonic dziecko przed wiatrem, deszczem czy sloncem... no musze paczke otworzyc...:-p

Hello:-)
Ale zakupy Anulka:tak:kurteczka za 100 jasne że brac zawsze mozna zwrócić;-)
Co do wychodzenia Anulka na dwór to tak jak dziecko nie ma goraczki to jak najbardziej jest to wskazane nawet z lejacym katarem bo jest wtedy lepsza wentylacja:tak:
Elbra angina ropna:szok:kurcze ale sie przypałętało nie zazdroszczę:no:i jeszcze w trakcie staranek:baffled:
Mirka widze ze kuchareczka z Ciebie ja tam nie lubię gotować ale muszę:baffled:.
Na jutro z okazji powrotu chorego zreszta meza mam gulasz i zupke pomidorową:tak:
Sabinko ale ekstra widoczek ale ja chyba bym się nie odważyła:no:chociaz może:dry:
I ja ci dam z tym starym męzem:angry:przeciez on w kwiecie wieku to co ja mam powiedzieć:sorry2:

Ide na inne watexczki:-p

czesc
no i po poniedzalku
sabinka SZOK , nigdy bym tak na snieg nie wylazla boso, nawet jesliby woda byla goraca... bbbrbrrrrrr.....
zaraz poczytam co tam u was, ide najpierw wode wstawic na herbate :sorry2:

Witajcie kochane:-)

Udalo mi sie dzisiaj do Was zajrzec z czego sie ciesze:tak:maly moj lata jak perszing po mieszkaniu i krzyczy heheh:tak:
A powiedzcie mi bo calosci na pewno nie nadrobie jezeli chodzi o czytanie czy Lilka,Misia i inne dziewczyny odzywaja sie czy nie za bardzo????

Bry wieczór

Karina super że się odezwałaś!!:tak:
Całe szczęście że zdążyłas Szymcia złapać przy tych schodach:tak:
A powiedz kochana jak tam interes w sklepie? kręci się jakoś? zadowolona jesteś z ilosci klientów itp?

Piter dzisiaj już całkiem bez gorączki. Spał spokojnie całą noc. Nic mu nie ma. Więc chyba jednak było to od zebów.
Za to u mnie masakra była w nocy i dziś nad ranem. Rano miałam znów prawie 38 stopni. więc wzięłam Gripex a wczesniej Apap. I tak mi zbiło temperature że miałam 35 stopni w południe. Nie wiedziałam czy dzownić po pogotowie czy co. nie mogłam wstać z łóżka. Przykuło mnie normalnie. I praktycznie dzisiaj cały dzień przespałam. Wstałam o 19:sorry2:
I nie mam żadnych innych objawów tylko ta temperatura.:baffled:
aczkolwiek teraz narazie lepiej się już czuje. Leki działają więc jest ok.
Młody jak mnie wieczorem zobaczył (bo cały dzien mój się nim zajmował) to tylko ściskać i całować mnie chciał - jakby mnie z tydzień w domu nie było.:-D

Elbra w sklepie jakos jak na razie troche rozkrecilo sie z czego sie ciesze:tak:zobaczymy jak bedzie dalej bo bede musiala chyba zmieniac lokal.
Zreszta zobaczymy do czerwca powinno sie wszystko rozegrac

No i ja zagladam:tak:
Karinko jak dobrze ze sie odezwałas:tak:Az włos mi sie zjerzył na głowie jak czytałam o tych schodach.całe szczęście że na strachu sie skończyło:tak:
Odzywaj się do nas czasami.No i mam nadzieję ze z męzem sytuacja polepszy się :tak:
Elbra chyba cos niedobrze z tobą i tą temperaturą:no:Dobrze że Piotrusiowi przeszło
Anulka widze ze i tobie weny do pisania zabrakło:-Dmi też:zawstydzona/y:.Są takie paskudne skoki ciśnien ze mi głowe rozsadza i jeszcze mam dzisiaj jakiś dzień ze mi sie płakać chce:crazy:.Już zupełnie mi odbija:-)

Tak piszecie czasami co te nasze dzieci robią więc dzisiaj mi też sie włos zjezył.Gadam przez telefon a Olka jest w pokoju dziecięcym liże jak zawsze szyby balkonowe.Co chwilę jak jest podejrzany spokój zerkan i patrze ze trzyma w ręku lampke taka z ikea na scianę mocowana taki kwiatek a wtyczkę wkłada do kontaktu.Mało tego na dywanie lezy samochód policyjny Michała bez 3 baterii paluszów.Znalazłam 2 a 3 nie ma.Już się tak zdenerwowałam bo myslałam ze połknęła ją.Dopiero w jej łózeczku ją znalazłam ale już myślałm ze pojadę z nią na prześwietlenie bo to bateria.Kurcze ile to dziecko mnie nerwów kosztuje.Jest taka ruchliwa a przy tym uparta i nie da sobie w kasze dmuchać zupełnie inny typ niz Michał.
po całym dniu z nimi wymiekam ta marudzi a temu się buzia nie zamyka.:-)Dobrze że mój mąż we wtorek przyjeżdża:tak:.I jeszcze zostaje sam z dieciakami bo ja od srody na popołudniu raczej w większości wyjatkowo będę chodziła do pracy:-p.Przynajmniej odpocznę sobie;-)

Beatko no to pieknie z Ola, ale dobrze ze nie wziela tej bateri. U mnie bylo podobnie widze ze maly kursuje po mieszkaniu usmiechniety i ma zamknieta buzke wiec podchodze do niego zeby pokazal co ma to on zaczyna uciekac.
W koncu jak zobaczylam okazalo sie ze z pilota wyjal baterie paluszka i schowal do buzi. Zreszta czesto ma zamilowanie do baterii dlatego piloty i inne rzeczy chowam przed nim:tak:

cześć kochane:-)

Karinko witaj! ucałuj Syzmusia duzo zdróeczka dla was...i oby było lepiej!! i nei opuszczaj nas coooo..:-) o rajku ale przeżycia z tymi schodami...wrrr
Beatko Ty też z Olką sie strachu najadłaś co:-)..dzieciaczki:-)
Anulka dobrze zę u was lepiej ze zdrówkiem:-) a codo monet to kapik bawi sie monetami dawno już...ma swoją skarbonkę gdzie wyciąga pieniążki i wrzuca spowrotem:-) mam nadzieje że nie zjadł nigdy żadnego:-)
Elbra kuruj sie kobieto:-) super że z Pitera zdróekiem lepiej:-) wiecie co by wasm dobrze zrobiło... zaraz wkleje fote:-)
my.jpg

to my na śniegu:-) heheh wczorajsze gorące źródła:-) wiecej fotek wkleje potem do galeri:-) było booossskkkooo:-)
jade dzis młodemu w końcu fote do paszportu strzelić... bo masakra... w życiu tego nie zrobie:-) i już postanowiłam że dzis:-)
meżuś ma urodzinki dziś masakra ale stary 27 lat kończy:-) heheh
po 3 mam dentyste na 16.30 umówionego a wczoraj mi plomba wypadła! wrrr...
także szczęscie w nieszczęsciu że tak byłam zapisana:-)
no więc dzień pełen "wrażen" sie zapowiada:-)

Kapik ma jak codzien lażakowanie heheh tak to nazywam..bo leży lub siedzi w łóżeczku codziennie rano i czyta bajki;-) a ja mam chwilke na kawke;-)
buziole i miłego dnia wam życze:-)

Sabinka swietne zdjecie:tak:ja bym sie pisala na takie cos:-D

Helloł lejdis!

Byłam dziś u lekarza bo prawie całą noc nie spałam. I dostałam antybiotyk bo mam anginę ropną:baffled:
Na szczęście małemu nic nie ma. Mam nadzieje że się nie zarazi niczym odemnie:dry:
Ide sie drzemnąć bo jakaś słaba jestem. młody też poszedł teraz spać to ja też skorzystam trochę;-)

No to pieknie musialas sie zaprawic jak masz angine ropna:no:

Dzięki za zyczenia zdrówka!:tak:

sabinka...brrr..aż chłodem zaleciało jak ogladałam to wasze zdjęcie:baffled: mnie by za żadne skarby nie wyciągnął nikt na coś takiego;-)

no właśnie jutro mój mi skoczy po test tak na wszelkie wypadek. żebym wiedziała czy moge brac teraz te leki co mam. Wogóle to mam tak zawalone gardło jakbym jakąś piłkę połknęła. przy najmniejszym połykaniu piekielnie boli. oby antybiotyk szybko zaczął działać:-(
Biedny mąz sie nie zbliża do mnie bo sie boi że sie zarazi wiec teraz kilka dni postu:-p

Gulasz....uwielbiam gulasz!! poślij mi troszkę;-)
ja robiłam w sobote ale zupę gulaszową - pycha:tak:
Wogóle odkąd sama gotuje to nawet nie wiedziałam że to lubię;-) Nie lubiałam do tej pory bo mi się "mamuśka" wtrącała. a teraz siedzi cicho i ja sobie gotuje co chce i nikt mi nie mówi że tego czy tamtego nie lubi:-) Miodzio......
Wogóle to porobiłam sobie i pozamrażałam krokiety, pierogi, bigos itp tak żeby czasem coś na szybko wyciągnąć jak sie nie bedzie chciało gotować.

Elbra daj znac co do testu;-)

Ja na razie zmykam ide wziasc sie za swojego krzykacza malego.
Jutro z smego rana jade do lekarza zalatwic bo dzisiaj nie udalo mi sie poniewaz nie wzielam dowodu ubezpieczenia:baffled:
Od razu pojad przed praca do Urzedu Pracy chce zalatwic sobie stazystke zobaczymy co mi powiedza i czy maja srodki na ten cel.

Buziaki

Cześć lasencje :-)

Elbra, ale Cię dopadło. Współczuję i kuruj się. Jak teściowa?

Anulka, no to zaszalałaś. My wczoraj byliśmy w sklepach, ale mimo gigantycznych przecen nic nie kupiłam, dzięki mojej kochanej córce odechciało mi się jakichkolwiek zakupów:crazy:

Beata, Olka jest debeściara... Jak o niej czytam, to zaraz Ingę widzę. Ona też wszelkie kontakty, baterie i inne cholerstwo kocha. Czasami mam ochotę ją na balkon wystawić:baffled:

Karina, gratuluję refleksu:-)

Sabinka, zdjęcie rewelacja. Mnie nikt by nawet pistoletem nie zmusił, zebym się na śniegu rozebrała. No i gratuluję super figurki :-)

A ja się teraz pochwalę:-) Inga wczoraj o godzinie 14 z groszami zaczęła chodzić:-):-) A przedwczoraj wyszła jej prawa dolna czwórka... Resztą chwalić się nie da, bo nicponiami się nie chwali;-) Teraz po godzinnej próbie usypania mój mąż skapitulował i przyprowadził szczęśliwą córeczkę do mnie:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Elbra... no to teraz czekamy na Twoje testowanko:-p no i kuruj sie. kuruj!;-);-)

Bira, gratki dla Ingi - i za zabka i chodzenie:tak:

Karina, fajnie, ze zagladasz, a co do Twego pytania o dziewczyny to Lilka zaglada i pisze, a Misia juz teraz bardziej sporadycznie - podobnie jak Ty moooocno pracuje:tak::tak:

Beatko, ja tez lubie gulasz... mmmm...
jutro robie fasolke po bretonsku - juz fasole namoczylam:tak:
dzikei Kochana za odpowiedz co do spacerow... jestes Kochana:tak:
a kurtke juz mam, mezus kupil mi - jeszcze dostal bon za 10zl - czyli kurtka wyszla za 90zl...:-D:-D

U nas Oskar juz spatunia, ja wykapana, mezus wlasnie w lazience... i zaraz idyma spac... Oskarowi cos sie dzis poprzestawialo - zawsze wstawal k. 8mej, a dzis obudzil sie po 5tej i biedny nie mogl zasnac... no i po 6tej wstalismy:sorry2::sorry2:

Do góry