reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dobry wieczor,
ja tak tylko na minutke:-p

Kathe, wspolczuje sciec z tesciami... oby wsio sie ulozylo... no i meza cwicz, kto ma byc na 1 miejscu!!!!

Beata, ale ten czas leci - maz juz znowu z Toba;-);-)

U nas Kochane dzien zlecial blyskawicznie - tearaz kapanie i spanko... no i moje filmy (na wspolnej, m jak milosc...) potem musimy jeszcze zrobic 2 kalkulacje na druk... i do spania:-p

pa,pa:tak:

reklama
kathe uuuffff nie jestem sama :sorry: Myslalam ze tylko ja nie wiedzialam z ta butla. Kurde maly zasnol mi ok 17.00 i jak go rozbieralam z ciuszkow, myslalam ze sie przebudzi by go wykapac a tu nic... spi jak zabity i przy tym podchrapuje :eek: Przemeczony biedaczek, ponoc nie spal w dzien wogole. Ciekawe o ktorej rano wstanie :baffled: ....i chyba nic sie nie stanie jak go raz nie wykapie co?? :zawstydzona/y: Jutro przed wyjsciem do pracy zrobie mu szybka kapiel :sorry:
nooooooo i dzis wogole zabkow mu nie mylam.... ehmmm.... mam obsesje przez Was teraz mamcie..
beata a ten preparat na zabki... napisz cos wiecej o nim... dzieki z gory :tak:

tak sie zastanawiam, ktora z Was otowrzyla sklep z dzieciecymi akcesoriami?? ... z ciekawosci chcialam spytac jak interes idzie :-)

dzien dobry
larvunia ..........niki je mleko 2 razy albo 1 dziennie zalezy czy na noc dostaje mleko czy kaszka , czyli rano mleko ,pozniej kaszka , pozniej obiad , ders albo owoc albo jogurt no i na noc mleko albo kaszke ......... maly je , poznije kapiel i macie zebow
co prawda myje tylko raz dziennie , na noc ale dodatkowo maly ma takie tabletki do ssania z fluorem
tak jak juz kiedys pisalam w nocy maly sam sobie popija wode generalnie jest to nad ranem ale czasem tez i w nocy z kubka niekapka ktory stoi przy lozeczku i juz od bardzo dawna nie je w nocy

dzis bylam na 2 szczepieniu na odre , rozyczke itp maly byl super w sytczniu kolejne szczepienie
na szczepie sie ja przed wyjazdem

tak z ciekawosci kiedy wyjmuje sie szeczebelki z lozeczka zeby maly mogl wchodzi i wychodzic sam ....kolo 2 lat czy wczesniej ???

:-) część dziewczyny !!!! daaaawno mnie tu nie było( nie mam czasu)
moja Kasia jest w 1 klasie także same rozumiecie- nauka i jeszcze raz nauka.

jak tam po 1 URODZINKACH ?

ucałujcie ode mnie swoje pociechy z okazji urodzin.:-)
u nas było bez szaleństw. tylko chrzestny, chrzestna , dziadkowie i my domowi.
i tak mały nieźłe to zniósł. ( nie lubi hałasu i większego towarzystwa)
mały biega jak zwariowany po mieszkaniu , po dworze.
rozgadany on nie jest.

słuchajcie mam malutki problem , a w zasadzie to nie wiem czy to problem czy mój wymysł.

Krzysiu jak cokolwiek chce sięgnąć, lub coś dźwignąć, czy pociągnąć to słychać u niego "stękanie" i nie wiem co to jest?

byłyście już na bilansie "roczków"?
bo ja jeszcze nie, i nie wiem czy mam dzwonić do swojej lekarki, czy ona sama powinna mnie powiadomić

czy teraz się na coś szczepi te nasze dzieciątka?
( sorry może to głupie pyt., ale nie wiem)

proszę o odp.

witajcie

ja tak zadko pisze,bo ostatnio cierpie na totalne wypalenie,jestem tak slaba,non stop moglabym spac,juz Karolowi powiedzialam,ze najchetniej polozylabym sie do trumny i spala i spala i spala...:sorry: nie wiem co sie dzieje,pewnie wplyw na to ma Gabrielek,bo on jak zaczyna sie 23 godzina to zaczyna swoje nocne zycie,i tak zasypia dopiero o 2-3 w nocy,a ja ledwo na oczy patrze
do tego nie mam apetytu na jedzenie i potrafie jesc raz dziennie...no porazka

dokladnie:-) jestesmy mlodym malzenstwem, troszke jeszcze niedojrzalym i musi chyba minac troche czasu zeby dostrzegl manipulacje mamusi, poczekam:tak:wierze ze to w koncu zobaczy i zrobi wszystko zeby pokazac mi ze jestem na pierwszym miejscu. A co do rozmowy z tesciami to obawiam sie ze walka na noze jest murowana:sorry::-(obie strony juz maja dosc:sorry: mam nadzieje ze wyjde z tego calo:-p

Kathe wspolczuje tego co cie czeka..ja mimo,ze pyskata jestem to takie akcje mnie kosztuja tak wiele nerwow,ze potem jestem psychicznie wypompowana
ale taka rozmowa jest dobra,bo moze druga strona zrozumie..czego zycze:happy:

Cześć dziewczynki:-)
W pracy chca mnie wykończyć :wściekła/y:wyobraźcie sobie ze to babsko miało od dzisiaj nie pracować ale powiedziała że suię nie ruszy powaliło ją:szok:

Kathe przerabiałąm to tez na poczatku małzeństwa:tak:Teraz to juz mi sie śmiać chce ale wcześniej to tez małao do rozwodu nie doszło.Nawet tesciowa potrafiła zadzwonić o 23 po mojego męza zeby przyjechał bo swinka morska zdechła i co

Jutro mąz przyjezdz a:-pfajnie mam co?:-D

hej Beatko :-) jak dajesz rade,praca,dom i dzieci??
co do tej pracownicy to kobita pokrecona jakas:eek:

ze swinka morska to sie usmialam :-D:-D niezla masz tesciowke:-D:-D

super,ze maz juz jutro bedzie
zapytaj sie go czy doszla go afera z firma BAMA w Norwegi
pytam,bo moj K. pracuje w tej firmie,a sprawa ponoc jest glosna na Norwegie i nie tylko,bo nawet gazeta wyborcza tu byla w tamtym tygodniu:confused2:

ehm... czesc
wiecie co... teraz to mi cwieka zabilyscie :eek: z ta butla...
wasze dzieci nie zasypiaja przy butli?? ... nie widzialam odp na pytanie wiec pytam raz jeszcze :sorry:
no i... moj je butle tylko rano i na noc... To duzo czy malo? W ciagu dnia je albo sloiczki owocowe lub "zywe" owoce ;-), albo kanapki z wedlinka, albo jogurty czy twarozki z pomidorkiem.... no i na obiad oczywiscie obiad (gotowane miesko + np. brokuly i troszeczke ziemniaczka lub makaronku).
dzis sprobuje nie dawac mu butli na noc... ciekawe jaka bedzie reakcja malego

Hania tez pije mleko rano i wieczorem,i tak pije ostatnio,ze czasami prawie wcale nie pije
co do zabkow,to nam dentystka mowila,ze po mleku czy kakao trzeba koniecznie myc zabki i bedzie wsio ok z zabkami
Mila je tabletki z fluorem,nie wiem czy Hani tez dawac?? nie pytalam sie dentystki..

u nas ok
Hania z kazdym dniem coraz lepiej chodzi,wczoraj usmialismy sie do lez,bo puscilismy muzyke a Hnaia zaczela sama tanczyc w koleczko w pozie jakby kogos trzymala:-D:-D normaknie taka pocieszna sie zrobila
drzec nadal sie drze jak jej sie cos nie podoba,ale od jakiegos czasu zauwazylam,ze zrobila sie straszna przytulaska i wiecej sie smieje :happy::-)

zapomnialam wam napisac,ze w piatek Hania wstala mi o 16 godzinie dopiero!!
rano obudzila sie po calej nocy o 9,wypila mleko i poszla spac
normalnie nie wiedzialam co sie dzieje,zwalilam to,ze moze rosnie i dlatego tyle snu potrzebuje,ale w sobote sytuacja sie powtorzyla tyle ze doszla goraczka...i wsio jasne:baffled:

wczoraj jak poszla spac o 19 godzinie tak dzisiaj sie obudzila po 14!!!!! :szok: az sprawdzalam czy zyje,bo spala ciagiem 19 godzin :szok::szok:
no ale obudzila sie bez goraczki,wiec organizm walczy i pewnie dlatego tyle spi,bo jest oslabiona
zostal jeszcze katarek,ktory mam nadzieje szybko minie

Jolie witaj po przerwie :-):-):-) dziekuje za gratulacje synusia!
mam nadzieje,ze juz nam nie znikniesz :-)
zdrowka Tymkowi zycze :happy:

kjkwilk my jestesmy po rocznym bilansie i szczepieniu,ino tutaj w Norwegi jestesmy szczepieni szczepionka skojarzona, nie wiem jak wiec jest w pl,ale chyba tez jest szczepienie na roczek
dziewczyny ci odpowiedza w tej sprawie:happy:

reklama
hej dziewczynki

wiecie co ,z klotni z mezem najlepsze jest dlugie godzenie sie:-Dteraz jest super, ciekawe jak dlugo:-p

co do zabkow i butli to tez troche sie zestresowalam i juz teraz bede myc malej zabki, mam pytanie o ta paste do zabkow- ona jet bez pluknia?bo ja to mylam sama woda.

lilka no torekord pobila twoja Hania:-)przynajmniej troszke odpoczelas:tak:

Do góry