reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

dziendoberek!!!
dziewczyny dzieki za pocieszenie, w sumie to racja, w koncu z malym sie nic nie dzieje, wiec nie powinnam sie martwic :)
anulka-dzieki za linka, no a co do erniego to mi sie pokickalo, bo ja tu widzialam elmo ktory macha raczka na pozegnanie no i wogole gada, wiec sie poprostu zakrecilam ;)

kocane poczytam jeszcze potem na innych watkach bo maly ma jakas faze i wisi mi na nogawce :(

reklama
Co tak pusto:eek:????

nawet nie wiedzialam ze nie wolno przy butli usypiac dzieci... powaznie.... musze na necie poczytac.
Larvuniu to tak zwana pruchnica butelkowa :tak:

jeszcze nie ale już niedługo:evil::evil::evil:

A tej nocy i dzisiaj w nocy od 22 do 6 rano jest promocja w Tesco na wsyztskie zabawki 20% taniej.
Byliśmy z moim wczoraj bo chrześniakom coś na Mikolaja chcieliśmy. I w sumie kupiliśmy co chcieliśmy i naprawdę fajne ceny. Lepsze niż na allegro.
Ludzie chodzili i mieli zapakowane nawet po 20 sztuk tego samego. Pewnie na allegro albo do sklepu brali bo ceny były niezłe;-)
O kurka Elbra ale zauważyłam że w Realu tańsze są czesto zabawki niż w Tesco
Ja muszę zamówić dla Michała pod choinkę tego psa Samby od Epee taniej jest o 20 zł ale może w Tesco będzie taniej:sorry:
Mamuśki mam pytanko. Co myślicie o takim kalendarzu w prezencie na Dzień Babci i Dziadka od Pitera z jego zdjęciami:
Kalendarz ścienny A4 + z Twoimi zdjęciami EKO (482377532) - Aukcje internetowe Allegro
Myślałam żeby coś takiego moim sprawić na prezent. Bo to w sumie taki pierwszy dzień Dziadka i Babci od młodego.
No własnie podobny mamy z Michałem to taki jak link co Kathe wysyłałam teraz chcę z dwójka mieć

Dobry wieczor:tak:

U nas z kina nic nie wyszlo... nic w tym naszym miescie nie ma...:sorry::sorry: moze za tydzien:-p teraz chlopaki na dole sie usypiaja a ja mam chwilke;-);-)

Larvuniu, wlasnie Beatka napisala - prochnica butelkowa, moja kuzynka miala... wrrr, czarne zabki az do dziasel... ale ona w zabkach ciagle nosila butle:sorry::sorry:

Elbra, wiem wlasnie o tym w Tesco... i tez chcielismy cos pojechac kupic, ale w koncu stwierdzilismy ze na razie zabawek dosc... bo juz sie o nie potykamy:-D a na Mikolaja Oskar juz ma kupiony odkurzacz Pylek i Kubusia Puchatka mruczacego sobie.... i poki co stopujemy:-D ale ceny sa extra, jakbym miala czas i wolna kase to sama bym kupila ze 20 zabawek i wrzucila na allegro;-)

Dziewczyny, czy Wasze maluchy tez takie sie zrobily przytulaki - Oskar dzis w nocy obejmowal mnie za szyje i usmiechal sie, lekko otwieral oczka i patrzyl na mnie, i znowu sciskal...:-D:-D mmmm, tak mnie to ujmuje, ze szok:-D:-D:-D

Aluska.... hmmm, mysle ze w nowym roku zaczniemy myslec kiedy, ale chcialalbym max. odstep 2,5-3 latka, wiec wychodzi na 2010 porod... wiec w 2009 ciaza:-D:-D zobaczymy;-);-)

Dobry wieczór

Okazało się, że Tymek miał "trzydniówkę" a ta wysypka to końcowa jej faza. Teraz zaczął kaszleć :eek: zwariować można. Ja powoli zdrowieję, kaszlę coraz mniej, przynajmniej w nocy mnie nie dusi, ale za to D. ma anginę i jest na antybiotykach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Och durna ta pora roku.

A wczoraj pojechaliśmy sobie do IKEI na drobne zakupy :-D ale ja to lubię. Kupiliśmy Tymciowi kilka zabawek i parę drobiazgów. Młody był dzielny i długo dawał radę bez marudzenia. Drogę w obie strony przespał :-)

no dobra poczytałam co to ten sztywny zapiętek.
A te kapućki co wkleiłam granatowe przecież mają taki zapiętek:confused: ?? no chyba że dalej nie rozumiem co to jest:sorry::baffled:

Beata chyba już wyjaśniła. Mi mówili, że najlepsze są buty befado i te można kupować w ciemno. Ale z tego co pamiętam, to te które wkleiłaś, były bardzo podobne, więc pewnie mają sztywny zapiętek.

No a Piter od 4 dni śpi już tylko raz dziennie tak 2-2,5 godzinki. Dwa razy już nie chciał. I jak ręką odjął zaczął zasypiać w miare już szybko i spokojnie. Bo jak ma jedna drzemke teraz to jest już śpiący jak idzie spać:sorry: zobaczymy jak długo potrwa cisza ze spaniem:eek:

U nas odkąd Tymek śpi tylko raz dziennie, wieczorem pada jak kawka. W nocy daje radę przespać bez jedzenia do 3, 4 godziny i wtedy Go karmię, bo to 8 godzin bez jedzenia. A Wy karmicie dzieci w nocy mlekiem?

Larvuniu moja pierwsza myśl, jak przeczytalam o butli i Marcelku była taka, że ja bym Tymka nie zostawiła samego z butlą, bałabym się, że się zadławi.

Bira ja mam zdjęcia z wiązaniami, jak chcesz podaj mi na PW adres mailowy, postaram się przesłać je Tobie (o ile znajdę płytkę, a i nie obiecuję, że zrobię to bardzo szybko).

Beata my u Tymka 3 dni walczyliśmy z taką gorączką, także współczuję, bo wiem co przeżywasz.

Anulka ja też tak miałam z TYmkiem w nocy, i już po prostu nie dałam rady, dlatego postanowiliśmy Go oduczyć nocnego podjadania... i jak na razie mogę powiedzieć, że udało się.

Elbra bądź dzielna, i nie daj się!

Pozdrawiam i do jutra (może).

Oj, Jolie, kurujcie sie, bo w kolko bedziecie sie zarazac:-:)-( takze zdrowka!!!
Co do Ikei to my tez tak lubimy:tak::tak: i zawsze jeszcze obiadek tam zjemy:tak::tak::tak:

A z tym nocnym jedzeniem to och... Oskar po prostu je, je i je... wrr... no ale jak wcina to moze potrzebuje, bo gdyby sobie smoczkowal to bym sie wkurzala, a tak je...

No i co do drzemek to u nas juz z mieisac albo i lepiej jest 1... taka ponad 2 godzinki.

Dobranoc:tak:

reklama
Do góry