reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Dzien dobry!

Beata Hej! Pocieszylas mnie z tymi zebami ;) Aha gratuluje wygranej z wozkiem, a o wezyrze zapomnij i bedzie najlepiej ;)

My juz wstalismy, maly zapatrzony w bajki :| Wystarczy mu wlaczyc CBEEBIES i nie ma dziecka... Staram sie wcale nie wlaczac TV no ale teraz mu daruje, chociaz mam chwile na BB :)

Asix witaj! Wiem co przezywasz bo ja ostatnio tez probowalam nocne karmienie odstawic, bo to juz najwyzszy czas, ale niestety narazie porazka... Trzymaj sie kobieto pracujaca:)

reklama
Z tym karmieniem nocnym Asix i Anitt to róznie jest.Czasami dzieci bardzo szybko rezygnuja z nocnego jedzenia a czasami niestety mimo wielu prób nie udaje się.To tak jak z nocnikiem mozna sadzać ale tak naprawdę musi przyjść własciwy moment i to nie my decydujemy o nim ale własnie dziecko.
Na pocieszenie dodam ze Michał jadł w nocy butlę do 4 r.ż.:szok:na szczęscie nie miał próchnicy butelkowej.Mimo że byłam świadoma ze to źle za nic nie dalo sie go odzwyczaić.
na jakis spacer chyba dzisiaj polecimy bo sprzyjajaca pogoda (czytaj deszcz nie pada:laugh2:)

asxi .......wspolczuje nocek , a ty karmisz piersia czy butla ?? mam nadzieje ze sie wkoncu uda

anit .....spokojnie zeby w koncu wyjda , czy to naprawde ma znaczenie kiedy ?!!!

beata .........udanego spaceru

maly jeszcze spi tzn ma 1 drzemke , zjemy i pojedziemy na zakupy musze sobie jakas bielizne kupic bo no coz matka polka w bawelni ze mnie sie ostatnio zrobila ....... trzeba cos z tym zrobic

Mirka, ma znaczenie kiedy, bo sie martwie ze maly ma za malo witaminy D. Jak wiadomo,jej niedobor moze skutkowac opoznionym wychodzeniem zebow. Tutaj w UK sie jej nie podaje, wiec robie tak jak kaza i sama nie wiem czy dobrze... Ostatnio kupilam malemu witaminki i tam jest tez jakas ilosc wit D2, teraz nie ma slonca wcale, nie sadze ze mu zaszkodze.
No i ja tez jade dzisiaj po bielizne tak na marginesie ;)

Beata to jestem w szoku z tym jedzeniem w nocy!! :O Mam nadzieje ze mojemu to przejdzie ;)

anitt ........ale tak jak pisala beata , zacznij sie martwic jak maly bedzie mial 12 m-cy , a mozesz tez przy okazji zapytac lekarza jak bedziesz z malym na jakims badaniu .Ale mysla ze jeszcze ni masz sie o martwic .Z witamina D to w austri jest od pierwszego dnia do rok podawana codziennie 1 kropelka moze i cos w tym jest bo Niki ma juz prawie 6 zebow ..........
ALE SPOKOJNIE JESZCZE DOMINIK MA CZAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzien dobry lejdis!!!
narazie wpadlam sie zameldowac, ze zyje (nieprzytomna jestem ale...wciaz... ;) )
poczytam troche u was potem bo ide sie kimnac hehehehehe!!
dzis mam wolne i malego odzwyczajam o nocnego karmienia ale nie wiem czy przezyje kolejna noc z tym jego placzem normalnie wyl bite 3 godziny-myslalam ze mi serce peknie a teraz w najlpsze spi :(
tym razem obiecuje ze sie zjawie-jestem strasznie ciekawa co tamm u was!!
buziolki!!

ASIX mój mały 2-3 razy się obudzi do picia butli w nocy.
ale na razie nie będę go odzwyczajała -jeszcze wg mnie czas.
życzę powodzenia.

tak propo nie znacie dobrego środka na wyżynające się ząbki?
małemu idzie dolna 2 jest strasznie zmierzły.
nie chcę mu podawać śr.uspakajających bo słyszałam że szkodzą na zęby.-ale czy to prawda nie wiem.

MAłY śPI- MOżNA TROCHę ODPOCZąć.

PONOć NASZ SYNEK MA KRZYWY ROWEK PUPCI WG LINI KRęGOSłUPA:szok: I JEDZIEMY PO POłUDNIU DO MASAżYSTY ALE DO KOńCA NIE JESTEM PRZEKONANA CZY JECHAć?:sorry2:- PORADźCIE CO MAM ROBIć? CZY KTOś O TYM SłYSZAł?

No dokladnie, ma czas do roczku, ale mimo wszystko srednio dzieciom wychodza zabki jak maja 8 miesiecy, no a Domis ma juz 9 i ani widu ani slychu. Chyba jeszcze Davidek Wisienki zostal bezzebny? No a ona tez w UK wiec przypuszczam ze nie daje wit D... Zreszta duzo takich osob znam ;)

Witam
Co tam słychać laseczki :-D
Anitt pod żadnym pozorem masz sie nie przejmować zębami.
Jeżeli dziecko ma zawiązki zębów to one wyjdą.Im później tym zdrowsze będą :tak:
Beatko ja właśnie 3 tygodnie temu odzwyczaiłam Antka od butli.Ale on jadl wieczorem a nie w nocy ;-)
Ale Mateusz to chyba do 18-stki będzie jadł w nocy :angry::baffled:
kjkwilk pierwsze słysze o krzywym rowku :sorry2::dry:

Moi rodzice dziś już mieszkają w nowym domku :-)

reklama
Do góry