reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Aluśka wszystkiego naj naj naj:-) z okazji urodzinek ..spóźnione ale bardzo szczere zyczonka:-) buziak kochana

Beatko ja wkleiłam na odpowiednim wątku:-)
Elbra to bedziemy mocno trzymać kciuki za tydzień:-)

reklama
elbra wszytskiego naj........... my mamy 26 czerwca ale juz 4 rocznice i mamy w planie muzemu bo jest wystawa Tutenhamona ( czy jak kolwiek to sie pisze) podobno super i pozniej idziemy do bardzo dobrej restauracji japonskiej .......uwielbiam sushi ... bardzo cierpialam z tego powodu w ciazy ze nie moglam jesc sushi

Beata spoko ;-):-D:-D

elbra to wszystkiego Najlepszego z okazji 2 rocznicy slubu,
a funcka ta jest na gorze po lewej stronie , w rozowej ramce i obok jest nibieski ptaszek "V"

Dzięki wisienko.:tak:
A ja nigdy jakoś nie zwracałam na to uwagi a teraz się smieje jaka slepa jestem:nerd:

Beatko ja wkleiłam na odpowiednim wątku:-)
Elbra to bedziemy mocno trzymać kciuki za tydzień:-)

przyda sie trzymanie kciuków.:tak:

elbra wszytskiego naj........... my mamy 26 czerwca ale juz 4 rocznice i mamy w planie muzemu bo jest wystawa Tutenhamona ( czy jak kolwiek to sie pisze) podobno super i pozniej idziemy do bardzo dobrej restauracji japonskiej .......uwielbiam sushi ... bardzo cierpialam z tego powodu w ciazy ze nie moglam jesc sushi
super się wam zapowiada dzień.:tak:
no to jest nas kilka z czerwcówek:sorry2:

Dzieńdoberek ,

misia zdróweczka dla syków , duuuuuużo :happy2::happy2::happy2::happy2:

elbra wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy

Załączniki

• Miś.gif
    Miś.gif
    2,1 KB · Wyświetleń: 42
Elbra STo Lat w małżeństwie ;-):-)

Ja też czerwcowa.
A w sumie kwietniowo-czerwcowa :-D

Misia Buziole dla synciów.
Niech szybko zdrowieją ;-)

Asix mi się wydaje,że to normalny etap rozwoju naszych brzdąców.
Tak jak pisze Wisienka.Trzeba przetrwać,tylko czy damy rade :confused::wściekła/y::-D:-D

Młody śpi.Pogoda okrutna.Raz słońce raz ulewa :baffled:
Ale ogarnełam w większości chatke,na wieczór prasowanie :baffled::angry:

Teraz ide po kawusie :rofl2:

Dzien dobry:-)

Anineczko, jak u Mattiego?

Misia, co powiedzial lekarz?

Sabinko, u nas tez jak Oskar wyladuje na brzusiu po cyckoaniu to czesto cos sie uleje...:zawstydzona/y:
no i buziak dla Kacperka - biedny sie uderzyl...:-(

Co do podladu do ja ciagle mam problemy... albo jest tzw. maska, albo kolor "trupi", albo za moment sie swiece... a teraz kupilam z AA Oceanic podklad rozswietlajacy i poki co suuuper. Dalam chyba 13 czy 15zł... wiec tanio, a kupowalam juz podklady za 90zl... brrrrrr...

A no i jesli chodzi o masaz to jestesm pod wrazeniem:tak: pan masazysta (fajnyyyy) gniotl moj brzuch 30 minut... jak skonczyl to narmalnie caly czerowony mialam... i powiedzila ze ok.10 zabiegow i skora sie napnie i zmniejszy, ale rozstepow to nie potrafi usuwac:laugh2: wiec wcieram kremy... :-p no i kolejny masaz w piatek:tak:

Asix, napisz prosze jak spisuje sie ten krem na rozsstepy...

Anulka to super z checia tez poszlabym na takie cos:tak:

Igi i Wiku mają antybiotyk, katar jest bakteryjny, obaj mają zaczerwienione gardełka. Dostaliśmy leki i leczymy.

Oj Misia szkoda:-(ale mam nadzieje ze jak najszybciej minie to:tak:

Witam Kobitki :tak:

Na początek pozbierałam sobie parę cytatów:tak: wybaczcie jak kogoś pominęłam:confused:

Gratulaski dla Piotrusia za dwa ząbeczki:tak::-):-)

Dużo zdróweczka dla Matiemu życzę:tak: jak się dziś bidulek czuje?:confused:

Brawa dla Oleńki:tak::-) sprytna dziewczynka:tak::-D:-D:-D

Karina o, matko:szok: idź Kochana z tym do lekarza bo to nie ma żartów jak Ci się coś takiego powtarza:no:

Anulka Amandzia miała takie krosteczki na szyjce, karczku i buźce coś w stylu pokrzywki i u nas to się okazało być uczuleniem z nie wnielką ilością potówek:confused:

Elbra super że wybawiłaś się na weselu:tak::tak::tak:

Gratulaski dla Szymka za raczkowanie:-):-):-)

mała rzecz a cieszy:tak::tak::tak:

wisienka tak ja miałam:confused::zawstydzona/y:

to trza zajrzeć na ociotowanie :laugh2::laugh2::laugh2::-p

Pati witaj po długiej nieobecności:tak::-):-)
To świetnie że Marcelek jest grzeczniutki jak aniołek:tak: tylko pozazdrościć tak spokojnego dzieciaczka:tak::-) ;-)
Gratulaski dla Niego za stanie i raczkowanie:-D:-D:-D

misia daj znać jak tam twoje chłopaki:confused:

Lilka mojej małej oliwka skórę wysuszała i lekarka poleciła nam emolium krem i stosowaliśmy/stosujemy go raz na jakiś czas i jest super :tak:

sabinka nocka była lepsza od wczorajszej ale nie zarewelacyjna boza nim zasnęła dała 1,5 godziny popis swojego głosu:crazy: za to przy budziła się w nocy bez płaczu ( o godz.: 3.30 i 5.40) i od razu zasypiała po odłożeniu do łóżeczka:tak:
dała pospać do 7.00:blink:

może ta chrypka to uczulenie na jakieś kwitnące badyle :oo2:
Buziaczki dla Kapika, żeby główka nie bolała:tak:

Amanda ma już za sobą 4 siniaki ostatni jeszcze się trzyma:szok:
Przedwczoraj rozłożyłam jej w salonie koc żeby sobie "połaziła" i nie zauważyłam kiedy zlazła z koca i po raczkowała pod ławę :crazy: chciał się wspiąć do stania przy pomocy nogi tej ławy ale rączka się opsnęła i uderzyła czułkiem :-:)no: płakała strasznie ale jak się uspokoiła znowu chciała tam poraczkować:szok: :baffled:

Oj wspolczuje ale masz ruchliwe dziecko:tak:

Hej hej

U nas pogoda nie za ładna.Chyba dzisiaj jeszcze się pokisimy w domku.
Mateuszek juz nie ma temperatury ale wysypki też nie było :baffled:
Jest okropny.
Nocki od jakiegoś czasu są straszne :angry:
Nawet sama niewiem o co mu chodzi tak do końca.
Bo przekręca się na brzuch,staje do raczkowania i marudzi.
Marudzi i zaczyna ryczeć.No to ja go hop na plecki a ten jeszcze większy ryk :szok:
I tak przez cała noc.
Autentycznie co chwile spoglądałam na zegarek :blink:
Jestem mega niewyspana i marudna.A ten śpi w najlepsze :wściekła/y:

W dodatku mąż zostawił mnie z tym bajzlem i sobie pojechał się szkolić :-(
Ehhh

Chyba obiadu dziś nie będzie.:no:

Anineczka tak samo jest u mnie:blink:sama nie wiem o co mu chodzi fakt ze nie jest to noc w noc ale tez tak mam

beata było juz było i to chyba 2 razy :-D:-D

karina tak teraz przegladam dekoracje pokoiku dzieciecego na allegro, i pomyslam o tobie, bedziesz tez miala cos takiego czy nie?

Wisienka nie bede miala czegos takiego:no:

ELBRA wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:tak:

Ja jestem bez humoru ostatnio dosc czesto mam problemy z mezem:-(

Ja jestem bez humoru ostatnio dosc czesto mam problemy z mezem:-(

a co sie dzieje może to tylko tak chwilowo bo macie teraz troszkę stresów pewnie z powodu sklepu :tak:. Będzie dobrze:-):tak:

Ja czekam na Pierwsza miłość a po niej pójdziemy na godzinkę na spacer no i potem Kacper do wanny i do wyrka .Dzis zrobiłam Mężusiowi sałatkę z kurczaczkiem przyprawionym gyrosem pomidorki ogórki sałata i sosik mniam mniam Piotrek zachwycał się :-D:-)

ja juz pozalatwialam sprawy no i wpadam na chwilke, bo mam taki burdel w chacie,ze sie nie da opisac:wściekła/y::no:
Asix mam stronę tego kremu
www.skinsetters.pl

dzieki kochana, sprobuje napewno!!

asix ja z tym obkrecaniem tez tak miałam z miesiac-dwa temu, dziecko by juz chcialo raczkowac czy cos a nie ma jeszcze sily i dlatego ryczy, zobaczysz ze jeszcze pare tygodni i juz przestanie plakac a bedzie ladnie raczkowac.
Moj teraz jest na etapie wstawania, ale jeszcze nogi mu sie łamia i w sumie w wiekszosci kleczy i tez zaczyna ryczec :baffled::-D:-D niecierpliwy jest

Propo egzmy to proponuje odrazu kupic Oilatum do kapieli i krem ;-):tak:
moj tez ma stwierdzona i rozna masci, para\finy lekarz przepisywal a bylo tylko gorzej, sama kupilam oilatum i jak reka odjał.:-):-)
mi przepisala jakas masc no i balsam ktory mam urzywac zamiast mydla no i potem po kapieli tez go wcierac, zobacze jak nie pomoze to kupie to Olitatum!! dzieki:-)

coś podobnego było ale takiego chyba nie
Gdy zostajesz Mamusią...

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze
swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do
zoo,do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi
się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

beata to bylo tak dobre, ze usmialam sie jak glupia no i czytalam to 1 raz!!!:-D:-D:-D:-D

AAA my dziś z małżem mamy rocznice ślubu - 2 latka (tzw rocznica PAPIEROWA) :rofl2: Ale jestem bezczelna tak się chwalić:-p:rofl2:

A ja siedze nad ksiażkami i się uczę:crazy:
Ale to już "ostatki".

We wtorek za tydzień mam obronę:-p:baffled:

tam odrazu bezczelna:-D:-D wszystkiego naj, naj no i zgody w malzenstwie zycze no i zeby wszystko ukladalo wam sie jak najlepiej!!

Asix mi się wydaje,że to normalny etap rozwoju naszych brzdąców.
Tak jak pisze Wisienka.Trzeba przetrwać,tylko czy damy rade :confused::wściekła/y::-D:-D

moze i to racja... moze minie , a my kochana damy rade, no w sumie to nie mamy innego wyjscia.. tylko jak pisalam wczesniej, ze chyba w nocy mialam tak twardy sen (ze zmeczenia) ze malego nie slyszalam, albo dopiero plakal nad ranem:zawstydzona/y:

Dziękuję bardzo Kobitki za życzenia urodzinowe :tak::-):-):-)
Aluśka dziękujemy za buziaki:-) ucałuj tez Amandzię na jej siniaczkach:-) hihi
Sabinka Amandzia ucałowana:tak::-D:-D:-D
Kurcze laski a gdzie jest ta opcja żeby dać "pokaż ostatnią nieprzeczytana stronę" czy jakoś tak:baffled:

AAA my dziś z małżem mamy rocznice ślubu - 2 latka (tzw rocznica PAPIEROWA) :rofl2: Ale jestem bezczelna tak się chwalić:-p:rofl2:

Elbra wszystkiego najlepszego
z okazji drugiej rocznicy ślubu:-):-):-)
roseandbirdsss5.gif

Oj wspolczuje ale masz ruchliwe dziecko:tak:
dzisiaj na szczęście dała trochę odetchnąć :tak::-):-):-)

Za raz zabieramy się za kąpanie Amandzi potem amciu, baja i spanko ciekawe jak dziś pójdzie:dry::cool: Trzymajcie kciuki:sorry2::tak::tak:

reklama
Witam dziewczyny,wlasnie zalozylam dzisiaj internet.

Lot byl super udany, Domis grzeczny jak nigdy i steskniony za tatusiem. Wejde wieczorkiem jak moje wieksze dziecko pojdzie spac :)
Buzka

Do góry