reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

mam pytanie
zawsze miałam opcje pokarz pierwszy nieprzeczyany post a teraz nie ma takiej opcji
dlaczego?

women ja widzę te opcje, ale u ,mnie i tak nie działa :crazy:

aluska to jednak dobra mam pamiec :-):-) Wszystkiego Najlepszego kochana, dużo zdrowia, miłosci oraz spełnienia marzeń!!!!!!

Załączniki

• 3444.jpg
    3444.jpg
    6,7 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Wybaczcie ale nie mam siły nadrabiać :-(
Normalnie padam :baffled:

Asix ciekawe dlaczego oni tak mają.
na początku twierdziłam,że ćwiczy sobie po nocach ale to bez sensu tłumaczenie.
Najgorsze jest to,że on nie umie się obkręcić z raczków na plecy.Czy nawet z brzucha na plecy,ale jak sama go obkręcam to jest strasznie niezadowolony :angry:
To już 3 nocka taka :baffled:
Normalnie przywiąże go pasami do łóżeczka :baffled::tak::-D
Kiedy biore go do mnie to jest to samo.
A jak już uśnie na brzuchu to tylko na godzinke,bo nie lubi spać na brzuchu :no:
Co tu robić....

Współczuje egzemy :-(

Beatko mam prośbę czy możesz zajrzeć na wątek "Zabawki prezenty ..." bo podobno masz jeden z wózków który dałam tam żebyście wyraziły swoje zdanie ;-):-) ...
Pusia już lecę:tak:

Igi i Wiku mają antybiotyk, katar jest bakteryjny, obaj mają zaczerwienione gardełka. Dostaliśmy leki i leczymy.
Zdrówka dla chłopaków:-)

dzien dobry
misia .......duzo zdrowka dla maluchow
anulka ..super ze masaz byl dobry
sabina....... mam nadzieje ze maly bedzie tez dobrze spal w nocy
beata ......... czy moze mi napisac jakiej firmy sa te owsianki , bo jak bede w polsce to chce kupic
Mirka Bobovita w słoiczku

Misia, zdrowka dla chlopakow:tak:

Women, moze jednak teraz to zabki?

U mnie Oskar spi... mezus pojechal do firmy... a ja siedze i cierpie - mam okres, a brzuch boli jak kiedys... ajuz ostatnio myslalam, ze po ciazy jest lzejszy ten czas okresu:baffled:
Jak synus wstanie to chyba mykniemy na spacerek, bo wreszcie jakos slonko wyglada zza chmur - trzeba korzystac:tak:
Anulka ja za to mam tak bolesne owulacje od czasu porodu że jakbym okres miała dostać:baffled:jeju tak źle i tak nie dobrze:crazy:

kochana otoz mam cere mieszana ale jak 2 lata temu bylam u kosmetyczki to kazala mi sie smarowac iwostinem, bo podobno mialam tak odwodniona skore no i powiedziala, ze w zyciu nie widziala tak zapchanych porow nie mogla mi normalnie oczyscic twarzy-w koncu to zrobila no ale nagimnastykowala sie niezle a ja wyszlam tak czerwona, ze jeszcze tydzien mi wszystko schodzilo tradziku nie mam tylko problem wlasnie z tymi porami no i w miejscach tlustszych jak broda i nos zapchane pory na maxa (czyt. wagry) z ktorymi walcze
nie wiem co tu ci jeszcze napisac-aaaa podkladu nie uzywam rzadnego-wogole malo sie maluje tylko oczki

dzieki za rady co do podrozy poczytam jeszce potem bo skopiowalam cala wiadomosc
Asix to wypróbuj krem Skinset Vichy stabilizujący krem nawilzający do skóry młodej i mieszanej powinien przypasować ja miałam przez okres 2 miesięcy z próbek i rewelacja bo ja też w lini T się świecę.A do łykania nawilżacz od środka Capivit Hydrocontrol wit A i E oraz ogórecznik naprawdę działa tylko nie wiem czy u Was jest to.

Hej hej

U nas pogoda nie za ładna.Chyba dzisiaj jeszcze się pokisimy w domku.
Mateuszek juz nie ma temperatury ale wysypki też nie było :baffled:
Jest okropny.
Nocki od jakiegoś czasu są straszne :angry:
Nawet sama niewiem o co mu chodzi tak do końca.
Bo przekręca się na brzuch,staje do raczkowania i marudzi.
Marudzi i zaczyna ryczeć.No to ja go hop na plecki a ten jeszcze większy ryk :szok:
I tak przez cała noc.
Autentycznie co chwile spoglądałam na zegarek :blink:
Jestem mega niewyspana i marudna.A ten śpi w najlepsze :wściekła/y:

W dodatku mąż zostawił mnie z tym bajzlem i sobie pojechał się szkolić :-(
Ehhh

Chyba obiadu dziś nie będzie.:no:
Anineczko pozostaje mi tylko współczuć:-(
U nas raz burza raz słońce poszłyśmy na spacer po burzy ledwo zakupy małe zrobiłam znowu leje niecierpię takiej pogody w kratkę

anulka wspolczuje no ale ja mam dokladnie to samo:szok::wściekła/y: kurcze i nie wiem co robic-myslalam ze sama tu z tym problemem jestem:szok: bylam dzis u lekarza z malym no i przy okazji spytalam sie o co moze chodzic, a on na to ze nie wiem... wiec lipa...
no a tak poza tym to maly ma egzeme jestem zalamana ide wykupic masc i balsam do kapieli co mi przepisal lekarz...:baffled:

asix ja z tym obkrecaniem tez tak miałam z miesiac-dwa temu, dziecko by juz chcialo raczkowac czy cos a nie ma jeszcze sily i dlatego ryczy, zobaczysz ze jeszcze pare tygodni i juz przestanie plakac a bedzie ladnie raczkowac.
Moj teraz jest na etapie wstawania, ale jeszcze nogi mu sie łamia i w sumie w wiekszosci kleczy i tez zaczyna ryczec :baffled::-D:-D niecierpliwy jest

Propo egzmy to proponuje odrazu kupic Oilatum do kapieli i krem ;-):tak:
moj tez ma stwierdzona i rozna masci, para\finy lekarz przepisywal a bylo tylko gorzej, sama kupilam oilatum i jak reka odjał.:-):-)

Moje dziecko tez jest nie do wytrzymania od tygodnia nawet teraz pośpi pół godziny na dworzu i sie budzi a normalnie do 4 śpi o tej porze:wściekła/y:i w nocy też rewelacyjnie nie jest o co chodzi to nie wiem.A i też w łóżku na brzuch cały czas się odwraca a nigdy tak nie lubiała spać:wściekła/y:Mam już jej trochę dość

coś podobnego było ale takiego chyba nie
Gdy zostajesz Mamusią...

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze
swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do
zoo,do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi
się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

reklama
Do góry