reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Aluśka wszystkiego naj naj naj:-) z okazji urodzinek ..spóźnione ale bardzo szczere zyczonka:-) buziak kochana

Beatko ja wkleiłam na odpowiednim wątku:-)
Elbra to bedziemy mocno trzymać kciuki za tydzień:-)

reklama
elbra wszytskiego naj........... my mamy 26 czerwca ale juz 4 rocznice i mamy w planie muzemu bo jest wystawa Tutenhamona ( czy jak kolwiek to sie pisze) podobno super i pozniej idziemy do bardzo dobrej restauracji japonskiej .......uwielbiam sushi ... bardzo cierpialam z tego powodu w ciazy ze nie moglam jesc sushi

Beata spoko ;-):-D:-D

elbra to wszystkiego Najlepszego z okazji 2 rocznicy slubu,
a funcka ta jest na gorze po lewej stronie , w rozowej ramce i obok jest nibieski ptaszek "V"

Dzięki wisienko.:tak:
A ja nigdy jakoś nie zwracałam na to uwagi a teraz się smieje jaka slepa jestem:nerd:

Beatko ja wkleiłam na odpowiednim wątku:-)
Elbra to bedziemy mocno trzymać kciuki za tydzień:-)

przyda sie trzymanie kciuków.:tak:

elbra wszytskiego naj........... my mamy 26 czerwca ale juz 4 rocznice i mamy w planie muzemu bo jest wystawa Tutenhamona ( czy jak kolwiek to sie pisze) podobno super i pozniej idziemy do bardzo dobrej restauracji japonskiej .......uwielbiam sushi ... bardzo cierpialam z tego powodu w ciazy ze nie moglam jesc sushi
super się wam zapowiada dzień.:tak:
no to jest nas kilka z czerwcówek:sorry2:

Dzieńdoberek ,

misia zdróweczka dla syków , duuuuuużo :happy2::happy2::happy2::happy2:

elbra wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy

Załączniki

• Miś.gif
    Miś.gif
    2,1 KB · Wyświetleń: 41
Elbra STo Lat w małżeństwie ;-):-)

Ja też czerwcowa.
A w sumie kwietniowo-czerwcowa :-D

Misia Buziole dla synciów.
Niech szybko zdrowieją ;-)

Asix mi się wydaje,że to normalny etap rozwoju naszych brzdąców.
Tak jak pisze Wisienka.Trzeba przetrwać,tylko czy damy rade :confused::wściekła/y::-D:-D

Młody śpi.Pogoda okrutna.Raz słońce raz ulewa :baffled:
Ale ogarnełam w większości chatke,na wieczór prasowanie :baffled::angry:

Teraz ide po kawusie :rofl2:

Dzien dobry:-)

Anineczko, jak u Mattiego?

Misia, co powiedzial lekarz?

Sabinko, u nas tez jak Oskar wyladuje na brzusiu po cyckoaniu to czesto cos sie uleje...:zawstydzona/y:
no i buziak dla Kacperka - biedny sie uderzyl...:-(

Co do podladu do ja ciagle mam problemy... albo jest tzw. maska, albo kolor "trupi", albo za moment sie swiece... a teraz kupilam z AA Oceanic podklad rozswietlajacy i poki co suuuper. Dalam chyba 13 czy 15zł... wiec tanio, a kupowalam juz podklady za 90zl... brrrrrr...

A no i jesli chodzi o masaz to jestesm pod wrazeniem:tak: pan masazysta (fajnyyyy) gniotl moj brzuch 30 minut... jak skonczyl to narmalnie caly czerowony mialam... i powiedzila ze ok.10 zabiegow i skora sie napnie i zmniejszy, ale rozstepow to nie potrafi usuwac:laugh2: wiec wcieram kremy... :-p no i kolejny masaz w piatek:tak:

Asix, napisz prosze jak spisuje sie ten krem na rozsstepy...

Anulka to super z checia tez poszlabym na takie cos:tak:

Igi i Wiku mają antybiotyk, katar jest bakteryjny, obaj mają zaczerwienione gardełka. Dostaliśmy leki i leczymy.

Oj Misia szkoda:-(ale mam nadzieje ze jak najszybciej minie to:tak:

Witam Kobitki :tak:

Na początek pozbierałam sobie parę cytatów:tak: wybaczcie jak kogoś pominęłam:confused:

Gratulaski dla Piotrusia za dwa ząbeczki:tak::-):-)

Dużo zdróweczka dla Matiemu życzę:tak: jak się dziś bidulek czuje?:confused:

Brawa dla Oleńki:tak::-) sprytna dziewczynka:tak::-D:-D:-D

Karina o, matko:szok: idź Kochana z tym do lekarza bo to nie ma żartów jak Ci się coś takiego powtarza:no:

Anulka Amandzia miała takie krosteczki na szyjce, karczku i buźce coś w stylu pokrzywki i u nas to się okazało być uczuleniem z nie wnielką ilością potówek:confused:

Elbra super że wybawiłaś się na weselu:tak::tak::tak:

Gratulaski dla Szymka za raczkowanie:-):-):-)

mała rzecz a cieszy:tak::tak::tak:

wisienka tak ja miałam:confused::zawstydzona/y:

to trza zajrzeć na ociotowanie :laugh2::laugh2::laugh2::-p

Pati witaj po długiej nieobecności:tak::-):-)
To świetnie że Marcelek jest grzeczniutki jak aniołek:tak: tylko pozazdrościć tak spokojnego dzieciaczka:tak::-) ;-)
Gratulaski dla Niego za stanie i raczkowanie:-D:-D:-D

misia daj znać jak tam twoje chłopaki:confused:

Lilka mojej małej oliwka skórę wysuszała i lekarka poleciła nam emolium krem i stosowaliśmy/stosujemy go raz na jakiś czas i jest super :tak:

sabinka nocka była lepsza od wczorajszej ale nie zarewelacyjna boza nim zasnęła dała 1,5 godziny popis swojego głosu:crazy: za to przy budziła się w nocy bez płaczu ( o godz.: 3.30 i 5.40) i od razu zasypiała po odłożeniu do łóżeczka:tak:
dała pospać do 7.00:blink:

może ta chrypka to uczulenie na jakieś kwitnące badyle :oo2:
Buziaczki dla Kapika, żeby główka nie bolała:tak:

Amanda ma już za sobą 4 siniaki ostatni jeszcze się trzyma:szok:
Przedwczoraj rozłożyłam jej w salonie koc żeby sobie "połaziła" i nie zauważyłam kiedy zlazła z koca i po raczkowała pod ławę :crazy: chciał się wspiąć do stania przy pomocy nogi tej ławy ale rączka się opsnęła i uderzyła czułkiem :-:)no: płakała strasznie ale jak się uspokoiła znowu chciała tam poraczkować:szok: :baffled:

Oj wspolczuje ale masz ruchliwe dziecko:tak:

Hej hej

U nas pogoda nie za ładna.Chyba dzisiaj jeszcze się pokisimy w domku.
Mateuszek juz nie ma temperatury ale wysypki też nie było :baffled:
Jest okropny.
Nocki od jakiegoś czasu są straszne :angry:
Nawet sama niewiem o co mu chodzi tak do końca.
Bo przekręca się na brzuch,staje do raczkowania i marudzi.
Marudzi i zaczyna ryczeć.No to ja go hop na plecki a ten jeszcze większy ryk :szok:
I tak przez cała noc.
Autentycznie co chwile spoglądałam na zegarek :blink:
Jestem mega niewyspana i marudna.A ten śpi w najlepsze :wściekła/y:

W dodatku mąż zostawił mnie z tym bajzlem i sobie pojechał się szkolić :-(
Ehhh

Chyba obiadu dziś nie będzie.:no:

Anineczka tak samo jest u mnie:blink:sama nie wiem o co mu chodzi fakt ze nie jest to noc w noc ale tez tak mam

beata było juz było i to chyba 2 razy :-D:-D

karina tak teraz przegladam dekoracje pokoiku dzieciecego na allegro, i pomyslam o tobie, bedziesz tez miala cos takiego czy nie?

Wisienka nie bede miala czegos takiego:no:

ELBRA wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:tak:

Ja jestem bez humoru ostatnio dosc czesto mam problemy z mezem:-(

Ja jestem bez humoru ostatnio dosc czesto mam problemy z mezem:-(

a co sie dzieje może to tylko tak chwilowo bo macie teraz troszkę stresów pewnie z powodu sklepu :tak:. Będzie dobrze:-):tak:

Ja czekam na Pierwsza miłość a po niej pójdziemy na godzinkę na spacer no i potem Kacper do wanny i do wyrka .Dzis zrobiłam Mężusiowi sałatkę z kurczaczkiem przyprawionym gyrosem pomidorki ogórki sałata i sosik mniam mniam Piotrek zachwycał się :-D:-)

ja juz pozalatwialam sprawy no i wpadam na chwilke, bo mam taki burdel w chacie,ze sie nie da opisac:wściekła/y::no:
Asix mam stronę tego kremu
www.skinsetters.pl

dzieki kochana, sprobuje napewno!!

asix ja z tym obkrecaniem tez tak miałam z miesiac-dwa temu, dziecko by juz chcialo raczkowac czy cos a nie ma jeszcze sily i dlatego ryczy, zobaczysz ze jeszcze pare tygodni i juz przestanie plakac a bedzie ladnie raczkowac.
Moj teraz jest na etapie wstawania, ale jeszcze nogi mu sie łamia i w sumie w wiekszosci kleczy i tez zaczyna ryczec :baffled::-D:-D niecierpliwy jest

Propo egzmy to proponuje odrazu kupic Oilatum do kapieli i krem ;-):tak:
moj tez ma stwierdzona i rozna masci, para\finy lekarz przepisywal a bylo tylko gorzej, sama kupilam oilatum i jak reka odjał.:-):-)
mi przepisala jakas masc no i balsam ktory mam urzywac zamiast mydla no i potem po kapieli tez go wcierac, zobacze jak nie pomoze to kupie to Olitatum!! dzieki:-)

coś podobnego było ale takiego chyba nie
Gdy zostajesz Mamusią...

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze
swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do
zoo,do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi
się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

beata to bylo tak dobre, ze usmialam sie jak glupia no i czytalam to 1 raz!!!:-D:-D:-D:-D

AAA my dziś z małżem mamy rocznice ślubu - 2 latka (tzw rocznica PAPIEROWA) :rofl2: Ale jestem bezczelna tak się chwalić:-p:rofl2:

A ja siedze nad ksiażkami i się uczę:crazy:
Ale to już "ostatki".

We wtorek za tydzień mam obronę:-p:baffled:

tam odrazu bezczelna:-D:-D wszystkiego naj, naj no i zgody w malzenstwie zycze no i zeby wszystko ukladalo wam sie jak najlepiej!!

Asix mi się wydaje,że to normalny etap rozwoju naszych brzdąców.
Tak jak pisze Wisienka.Trzeba przetrwać,tylko czy damy rade :confused::wściekła/y::-D:-D

moze i to racja... moze minie , a my kochana damy rade, no w sumie to nie mamy innego wyjscia.. tylko jak pisalam wczesniej, ze chyba w nocy mialam tak twardy sen (ze zmeczenia) ze malego nie slyszalam, albo dopiero plakal nad ranem:zawstydzona/y:

Dziękuję bardzo Kobitki za życzenia urodzinowe :tak::-):-):-)
Aluśka dziękujemy za buziaki:-) ucałuj tez Amandzię na jej siniaczkach:-) hihi
Sabinka Amandzia ucałowana:tak::-D:-D:-D
Kurcze laski a gdzie jest ta opcja żeby dać "pokaż ostatnią nieprzeczytana stronę" czy jakoś tak:baffled:

AAA my dziś z małżem mamy rocznice ślubu - 2 latka (tzw rocznica PAPIEROWA) :rofl2: Ale jestem bezczelna tak się chwalić:-p:rofl2:

Elbra wszystkiego najlepszego
z okazji drugiej rocznicy ślubu:-):-):-)
roseandbirdsss5.gif

Oj wspolczuje ale masz ruchliwe dziecko:tak:
dzisiaj na szczęście dała trochę odetchnąć :tak::-):-):-)

Za raz zabieramy się za kąpanie Amandzi potem amciu, baja i spanko ciekawe jak dziś pójdzie:dry::cool: Trzymajcie kciuki:sorry2::tak::tak:

reklama
Witam dziewczyny,wlasnie zalozylam dzisiaj internet.

Lot byl super udany, Domis grzeczny jak nigdy i steskniony za tatusiem. Wejde wieczorkiem jak moje wieksze dziecko pojdzie spac :)
Buzka

Do góry