reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

dziendoberek!!

beata-olenka zdolna widac jak cholera ;)

sabinka-dobrze ze wycieczka sie udala no tylko szkoda ze wialo bo pewnie by byla dluzsza nie??no i witaj w klubie marudow:-p

karina-daj znac co postanowiliscie...

a u nas nocka o dziwo lepiej, maly nie wstal na karmienie tylko jeczal cala noc no ale sie nie obudzil wiec mu butli nie wciskalam, bo po co..
wlasnie lezy na kocu i okropnie krzyczy-ach te jego struny glosowe moze jakis spiewak bedzie czy cos :)))
tak czytam o waszych dzieciaczkach i znowu mnie jakies watpliwosci dopadaja, bo kurcze wasze pociechy juz sieda, raczkuja, muwic powoli zaczynaja a Matti nic-chyba sie z nim do lekarza przejde tylko co oni mi ti powiedza :(
no i w koncu wiem jak bede pracowac w ten weekend otoz w sobote od 15,00-24,00 no a w niedziele 10,00-19,00 no i bede jako wine girl :) no ale kaska wplynie mi niestety dopiero po 2 tyg. wiec bedzie jak przyjade-no lepsze to niz nic....
dobra ide do mojego marudy...
wiecie co jest najdziwniejsze ze Matti chyba mnie wyczul no bo u taty to tak az marudny to nie jest:oo2::unsure:

Asix spokojnie przyjdzie na niego czas zobaczysz moze to byc nawet dzisiaj bedziesz patrzec na niego a on ni z tego ni z owego pojdzie na kolanka i zacznie przemieszcac sie:tak:on ma na to jeszcze czas:tak:no troche kiepsko ze pozniej dostaniesz ieniazki ale chyba wszedzie tak robia

Cześć laski.
Wczoraj wieczorkiem trocszkę poczytałam co u was.Trochę tego było:baffled:

Karinko życze podjęcia słusznej decyzji...kurde straszna lipa z tym drugim sklepem:no:

My po weselu wczoraj spaliśmy do 14:-) Masakra.
Ale było suuuuperr dawno się tak nie bawiłam.
Mimo, że się wyspałam chodzę jakaś jeszcze do tyłu:rofl2:
A zdjęcia lecę wkleić do galerii.

Elbra super zetak wybawilas sie:tak:

Anulka samo przejdzie jak nie bedziesz podawać tego co spowodowało uczulenie a jak nie to pediatra coś zapisze
a to że pędzone to możliwe bo większośc rzeczy jest teraz nawozona

asix z miłą chęcia bym podała ale nie wiem jak to sie robi wiem tylko że placek się smaży i dodaje mięso na wierzch gulaszowe i polewa śmietana ale dokładnie jak się robi nie wiem:no:

Sabinko poproszę:-)
Elbra super że się wybawiłaś
Dziękujemy ciociom za pochwały:tak:

A mój samochód mocno się zepsuł stelaż pod silnikiem pękł dobrze ze była brzydka pogoda w sobotę i nie pojechałam na działkę bo strach pomyśleć co by się stało jakbyśmy jechali obwodnica ytak z 140 trupy na miejscu:-(
No nic dwa dni w zakładzie będzie mam tylko nadzieję ze do srody będe miała samochód bo mam zaproszenie na szkolenie Vichy i bardzo chciałam pojechać:tak:tym bardziej ze Ola z babcią mogłaby zostać

Beatko jak to dobrze ze ten samochod popsul Ci sie w taka pogode:szok:ciesze sie bardzo:tak:tzn nie z tego ze sie wogole popsul ale z tego ze jak juz musial to w takim momencie.
Co do szkolenai to jedz kochana jedz i powiesz nam jak to wyglada z ta firma.Ja kupilam po porodzie produkt od nich na celulit i nie widzialam poprawy:-(ale duzo osob zachwala sobie te kosmetyki chyba ze trzeba inaczej stosowac albo Vichy ma jakis przelomowy produkt to powiesz nam:tak:

No to kochane powiem ze ciagniemy ten temat dalej trudno zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze to sluszna decyzja moj maz dzisiaj jak byl na spacerku z psinka wszedl w g....o heheheh smialam sie ze to naszczescie:-D
Gdyby nie wyszlo (lepiej odpukac)mozemy liczyc na wyzywienie z Waszej strony:sorry2::-Dhehehehe

Tak pozatym tak mnie ten sklep zabsorbowal ze zupelnie zapomnialam Wam napisac ze moj synek od kilu dni zaczal raczkowac:tak:smiesznie to wyglada to - najpierw podnosi dupke i unosi sie na raczkach i wykonuje baaaaaaardzo dziwne ruchy jakby chcial bzykac (sorki za takie okreslenie):-D:-D:-Dpozatym krzykol jest niesamowity i nasladuje niektore ruchy:tak:
Dobra zmykam sprztac pomyc gary i ide na maisto zalatwiac

reklama
karina ... gratulacje dla raczkujacego :)
moj na razie generlanie przesuwa sie do tylu ale juz zaczyna podonosci pupe wiec moze juz niedlugo ........pewnie jak rusz to juz bede tego zalowac
ah no i maly chyba mowi tata ......ale trudno to swierdzic bo jest to pomiedzy lala baba gaga buuu itp

a wiec dzien dobry
Dorian dzis sie podnosil na rączkach na dłoniach wiec moze tez niedlugo zacznie raczkowac.
Wczoraj zrobilismy sobie wycieczkę do Torunia na obiad i spacer - bylo bardzo fajnie,humor mi sie troche poprawił.
A ak u nas stara bieda,wszystko bez zmian
Mały codziennie gada cały czas tata tata tata,i od wczoraj dziadzia ale tak niewyraźnie
Mam pytanie,czy ktoras z was daje dananonki - bo bira kiedys pisala ze daje i tez dałam małemu od 3 dni i ma zielony luźny stolec i tak sie zastanawiam czy oby nie od tych danonków - czy to jest za wczesnie?
Reszte napisze na zamknietym

Witam !
jestem nie wyspana i rozdrażniona :crazy: a wszystko dzięki Amandzi:baffled:
Moje drogie dziecko już oduczyło się samo zasypiać:szok::szok::szok: jak ją odkładałam do łóżeczka to darła się jakby ją ze skóry obdzierali :crazy:
usnęła ok. godziny 23.00 obudziła się o 1.30 a następnie po 3.00
do godz.4.20 starałam się ją uspać niestety z marnym skutkiem:no: bo diable małe jakimś cudem się wyspało :wściekła/y: o 4.30 się ubrałam i chodzę jak jakiś lunatyk:frown: jeszcze trochę a usnę na klawiaturze:crazy:

Do tego godzinę temu powinna już spać na drzemce a ta tryska energią jakby nie wiadomo ile już spała:oo2:
teraz siedzi w łóżeczku :confused: i kombinuje jak stać bez trzymanki... nowa mania ją od soboty ogarnęła :szok:
Podciąga sie do stania a potem puszcza sie jedną rączką próbując złapać równowagę następnie drugą i ląduje na pupci a czasem na plecki:confused: to samo próbuje jak jest na podłodze :szok:
ja taka nie byłam w jej wieku małżonek również więc nie wiem po kim to ma :crazy: wrrr..............:no:

Wybaczcie ale nie będę teraz nic nadrabiać może później coś się uda:confused: idę na spacer może na dworze raczy zasnąć:oo:

Tak pozatym tak mnie ten sklep zabsorbowal ze zupelnie zapomnialam Wam napisac ze moj synek od kilu dni zaczal raczkowac:tak:smiesznie to wyglada to - najpierw podnosi dupke i unosi sie na raczkach i wykonuje baaaaaaardzo dziwne ruchy jakby chcial bzykac (sorki za takie okreslenie):-D:-D:-Dpozatym krzykol jest niesamowity i nasladuje niektore ruchy:tak:

To trzymam kciuki żeby Wam sie udało :tak::-)

a wiec dzien dobry
Dorian dzis sie podnosil na rączkach na dłoniach wiec moze tez niedlugo zacznie raczkowac.
Wczoraj zrobilismy sobie wycieczkę do Torunia na obiad i spacer - bylo bardzo fajnie,humor mi sie troche poprawił.
Mały codziennie gada cały czas tata tata tata,i od wczoraj dziadzia ale tak niewyraźnie
Mam pytanie,czy ktoras z was daje dananonki - bo bira kiedys pisala ze daje i tez dałam małemu od 3 dni i ma zielony luźny stolec i tak sie zastanawiam czy oby nie od tych danonków - czy to jest za wczesnie?

Fajnie że wycieczka udana :) Gratulacje dla Dorianka :-)

No to dzień Dobry

My dziś wstaliśmy o 10:00:szok::szok::-D:-D.
Wczoraj wróciliśmy od dziadków wieczorek o 22. Na weekendzie było super . Urodzinowy Grill dla Piotrka był super niespodziankom Piotrek niczego sie nie spodziewał :tak::-). Kacper od przedwczoraj myśli tylko o staniu :-D:-D jak go trzymam za dłonie to sam stoi i przebiera nogami (ludzie pomyśleć że jeszcze kilka dni temu nóżki cały czas mu sie uginały ) Oczywiście nie pozwalam mu na stanie bo to jeszcze za szybko dla jego plecków i tak cholerka prawie cały czas by chciał siedzieć co tez nie jest jeszcze takie dobre no ale co zrobić dobrze że lubi na brzuszku pełzać to wtedy plecki sobie odpoczywają:tak::-) .
No i to by było na tyle :-)

beata-tak mi sie skojarzylo z tym twoim szkoleniem tylko sie ze mnie nie smiej bo to dla mnie prawdziwy dylemat otoz-nie wiem jak dobrac sobie krem do twarzy-powaga!! zwlaszcza, ze tu jest inny wybor no i wiekszosc jest dla kobiet po 30-ce ;) moze masz jakas rade

aaaa i jak cie juz nagabuje pytaniami to pytanie nr. 2 (spac przez to w nocy nie moglam) otoz jak bede leciala samolotem to bedzie akurat pora karmienia macka no i nie wiem co z mlekiem, no i czy jakies herbatki tez moge miec?? co ty mialas dla oli w samolocie??
Asix wcale nie głupie pytanie ponieważ po to ta firma organizuje spotkania abyśmy mogły doradzić własnie w wyborze kremu.Napisz jaka masz skóre mieszaną, tłustą,wrażliwą, suchą z problemami tradzikowymi.jak nie z Vichy to znam się tez na La Roche-posay,Avene, Bioderma no i innych ale to sa dermokosmetyki prawdopodobnie w Polsce rozprowadzane a i ile masz dokładnie lat i czy podkład uzywasz.

przy odprawie celnej miałam jeden termos z wrzatkiem w torbie podróznej i puszkę mleka, butelki puste i wode do picia w małej buteleczce.Kazali mi spróbować mleko w proszku i popić wode z termosu i przepuścili bez niczego.A po stronie tureckiej jak wracalismy to tylko bagaż przeswietlili i nic nie kazali próbować.oprócz tego można poprosić w samolocie o wrzatek bo widziałam ze nosiła w butelce takze nie ma problemu.Przewinąć tez mozna chociaz strasznie mało miejsca.
w torbie podróznej miałam dokładnie wszystko pieluchy i grzechotki tez
Wózek oddzielnie dajesz i cały czas go masz ze soba dopiero jak wchodzisz do samolotu oddajesz i jak wysiadasz tez odrazu dają takze luzik

A z tym rozwijaniem dzieci to teraz ja potwierdze regułę ze chłopcy szybciej rozwijają się ruchowo bo Michał juz prawie chodził jak miał 8 miesięcy a dziewczynki bardziej intelektualnie.Moja np. nie raczkuje tylko jak lezy na brzuch to duosko unosi macha nogami ale nie wie co z rekoma zrobić i turla się a do chodzenia to bardzo daleko ma.ale kumata bardzo jest napewno bardziej niz Michał w jej wieku

Beatko jak to dobrze ze ten samochod popsul Ci sie w taka pogode:szok:ciesze sie bardzo:tak:tzn nie z tego ze sie wogole popsul ale z tego ze jak juz musial to w takim momencie.
Co do szkolenai to jedz kochana jedz i powiesz nam jak to wyglada z ta firma.Ja kupilam po porodzie produkt od nich na celulit i nie widzialam poprawy:-(ale duzo osob zachwala sobie te kosmetyki chyba ze trzeba inaczej stosowac albo Vichy ma jakis przelomowy produkt to powiesz nam:tak:

No to kochane powiem ze ciagniemy ten temat dalej trudno zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze to sluszna decyzja moj maz dzisiaj jak byl na spacerku z psinka wszedl w g....o heheheh smialam sie ze to naszczescie:-D
Gdyby nie wyszlo (lepiej odpukac)mozemy liczyc na wyzywienie z Waszej strony:sorry2::-Dhehehehe

Gratulacje dla Szymka
A z szkoleniami jest tak ze co 2-3 miesiące organizują z jakiejs grupy tematycznej np. teraz jest linia słoneczna i jak wprowadzają nowy produkt.Zawsze daja tez nam te kosmetyki do wypróbowania w opakowaniach takich jakie sa w aptece dlatego z tym mamy dobrze bo własciwie wszystko na sobie testujemy.inne te firmy tez tak daja i robia nam szkolenia

a wiec dzien dobry
Women moim zdaniem za wczesnie:no:

Witam !
jestem nie wyspana i rozdrażniona :crazy: a wszystko dzięki Amandzi:baffled:
Moje drogie dziecko już oduczyło się samo zasypiać:szok::szok::szok: jak ją odkładałam do łóżeczka to darła się jakby ją ze skóry obdzierali :crazy:
usnęła ok. godziny 23.00 obudziła się o 1.30 a następnie po 3.00
do godz.4.20 starałam się ją uspać niestety z marnym skutkiem:no: bo diable małe jakimś cudem się wyspało :wściekła/y: o 4.30 się ubrałam i chodzę jak jakiś lunatyk:frown: jeszcze trochę a usnę na klawiaturze:crazy:

Do tego godzinę temu powinna już spać na drzemce a ta tryska energią jakby nie wiadomo ile już spała:oo2:
teraz siedzi w łóżeczku :confused: i kombinuje jak stać bez trzymanki... nowa mania ją od soboty ogarnęła :szok:
Podciąga sie do stania a potem puszcza sie jedną rączką próbując złapać równowagę następnie drugą i ląduje na pupci a czasem na plecki:confused: to samo próbuje jak jest na podłodze :szok:
ja taka nie byłam w jej wieku małżonek również więc nie wiem po kim to ma :crazy: wrrr..............:no:

Wybaczcie ale nie będę teraz nic nadrabiać może później coś się uda:confused: idę na spacer może na dworze raczy zasnąć:oo:

Beata dzieki....siora tez mi wczoraj mówiła ze od roku,ale zasugerowałam sie Birą że dawała maleńkiej i wszycho było ok.No cóż Dorian musi sie obejść smakiem tych trzech :)

reklama
Women23 moim zdaniem nawet nie od roku tylko od 3 lat a na dowód mam cytat właśnie ze strony Danonków

"Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia."

a to link do tej strony :
http://www.danonki.pl/index_mam3latka.php?id=czM3bWs1NmJwMTE1MQ==

tak więc skoro producent tak pisze to tym bardziej musi coś w tym być.

Do góry