reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

dziendoberek!!

beata-olenka zdolna widac jak cholera ;)

sabinka-dobrze ze wycieczka sie udala no tylko szkoda ze wialo bo pewnie by byla dluzsza nie??no i witaj w klubie marudow:-p

karina-daj znac co postanowiliscie...

a u nas nocka o dziwo lepiej, maly nie wstal na karmienie tylko jeczal cala noc no ale sie nie obudzil wiec mu butli nie wciskalam, bo po co..
wlasnie lezy na kocu i okropnie krzyczy-ach te jego struny glosowe moze jakis spiewak bedzie czy cos :)))
tak czytam o waszych dzieciaczkach i znowu mnie jakies watpliwosci dopadaja, bo kurcze wasze pociechy juz sieda, raczkuja, muwic powoli zaczynaja a Matti nic-chyba sie z nim do lekarza przejde tylko co oni mi ti powiedza :(
no i w koncu wiem jak bede pracowac w ten weekend otoz w sobote od 15,00-24,00 no a w niedziele 10,00-19,00 no i bede jako wine girl :) no ale kaska wplynie mi niestety dopiero po 2 tyg. wiec bedzie jak przyjade-no lepsze to niz nic....
dobra ide do mojego marudy...
wiecie co jest najdziwniejsze ze Matti chyba mnie wyczul no bo u taty to tak az marudny to nie jest:oo2::unsure:

Asix spokojnie przyjdzie na niego czas zobaczysz moze to byc nawet dzisiaj bedziesz patrzec na niego a on ni z tego ni z owego pojdzie na kolanka i zacznie przemieszcac sie:tak:on ma na to jeszcze czas:tak:no troche kiepsko ze pozniej dostaniesz ieniazki ale chyba wszedzie tak robia

Cześć laski.
Wczoraj wieczorkiem trocszkę poczytałam co u was.Trochę tego było:baffled:

Karinko życze podjęcia słusznej decyzji...kurde straszna lipa z tym drugim sklepem:no:

My po weselu wczoraj spaliśmy do 14:-) Masakra.
Ale było suuuuperr dawno się tak nie bawiłam.
Mimo, że się wyspałam chodzę jakaś jeszcze do tyłu:rofl2:
A zdjęcia lecę wkleić do galerii.

Elbra super zetak wybawilas sie:tak:

Anulka samo przejdzie jak nie bedziesz podawać tego co spowodowało uczulenie a jak nie to pediatra coś zapisze
a to że pędzone to możliwe bo większośc rzeczy jest teraz nawozona

asix z miłą chęcia bym podała ale nie wiem jak to sie robi wiem tylko że placek się smaży i dodaje mięso na wierzch gulaszowe i polewa śmietana ale dokładnie jak się robi nie wiem:no:

Sabinko poproszę:-)
Elbra super że się wybawiłaś
Dziękujemy ciociom za pochwały:tak:

A mój samochód mocno się zepsuł stelaż pod silnikiem pękł dobrze ze była brzydka pogoda w sobotę i nie pojechałam na działkę bo strach pomyśleć co by się stało jakbyśmy jechali obwodnica ytak z 140 trupy na miejscu:-(
No nic dwa dni w zakładzie będzie mam tylko nadzieję ze do srody będe miała samochód bo mam zaproszenie na szkolenie Vichy i bardzo chciałam pojechać:tak:tym bardziej ze Ola z babcią mogłaby zostać

Beatko jak to dobrze ze ten samochod popsul Ci sie w taka pogode:szok:ciesze sie bardzo:tak:tzn nie z tego ze sie wogole popsul ale z tego ze jak juz musial to w takim momencie.
Co do szkolenai to jedz kochana jedz i powiesz nam jak to wyglada z ta firma.Ja kupilam po porodzie produkt od nich na celulit i nie widzialam poprawy:-(ale duzo osob zachwala sobie te kosmetyki chyba ze trzeba inaczej stosowac albo Vichy ma jakis przelomowy produkt to powiesz nam:tak:

No to kochane powiem ze ciagniemy ten temat dalej trudno zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze to sluszna decyzja moj maz dzisiaj jak byl na spacerku z psinka wszedl w g....o heheheh smialam sie ze to naszczescie:-D
Gdyby nie wyszlo (lepiej odpukac)mozemy liczyc na wyzywienie z Waszej strony:sorry2::-Dhehehehe

Tak pozatym tak mnie ten sklep zabsorbowal ze zupelnie zapomnialam Wam napisac ze moj synek od kilu dni zaczal raczkowac:tak:smiesznie to wyglada to - najpierw podnosi dupke i unosi sie na raczkach i wykonuje baaaaaaardzo dziwne ruchy jakby chcial bzykac (sorki za takie okreslenie):-D:-D:-Dpozatym krzykol jest niesamowity i nasladuje niektore ruchy:tak:
Dobra zmykam sprztac pomyc gary i ide na maisto zalatwiac

reklama
karina ... gratulacje dla raczkujacego :)
moj na razie generlanie przesuwa sie do tylu ale juz zaczyna podonosci pupe wiec moze juz niedlugo ........pewnie jak rusz to juz bede tego zalowac
ah no i maly chyba mowi tata ......ale trudno to swierdzic bo jest to pomiedzy lala baba gaga buuu itp

a wiec dzien dobry
Dorian dzis sie podnosil na rączkach na dłoniach wiec moze tez niedlugo zacznie raczkowac.
Wczoraj zrobilismy sobie wycieczkę do Torunia na obiad i spacer - bylo bardzo fajnie,humor mi sie troche poprawił.
A ak u nas stara bieda,wszystko bez zmian
Mały codziennie gada cały czas tata tata tata,i od wczoraj dziadzia ale tak niewyraźnie
Mam pytanie,czy ktoras z was daje dananonki - bo bira kiedys pisala ze daje i tez dałam małemu od 3 dni i ma zielony luźny stolec i tak sie zastanawiam czy oby nie od tych danonków - czy to jest za wczesnie?
Reszte napisze na zamknietym

Witam !
jestem nie wyspana i rozdrażniona :crazy: a wszystko dzięki Amandzi:baffled:
Moje drogie dziecko już oduczyło się samo zasypiać:szok::szok::szok: jak ją odkładałam do łóżeczka to darła się jakby ją ze skóry obdzierali :crazy:
usnęła ok. godziny 23.00 obudziła się o 1.30 a następnie po 3.00
do godz.4.20 starałam się ją uspać niestety z marnym skutkiem:no: bo diable małe jakimś cudem się wyspało :wściekła/y: o 4.30 się ubrałam i chodzę jak jakiś lunatyk:frown: jeszcze trochę a usnę na klawiaturze:crazy:

Do tego godzinę temu powinna już spać na drzemce a ta tryska energią jakby nie wiadomo ile już spała:oo2:
teraz siedzi w łóżeczku :confused: i kombinuje jak stać bez trzymanki... nowa mania ją od soboty ogarnęła :szok:
Podciąga sie do stania a potem puszcza sie jedną rączką próbując złapać równowagę następnie drugą i ląduje na pupci a czasem na plecki:confused: to samo próbuje jak jest na podłodze :szok:
ja taka nie byłam w jej wieku małżonek również więc nie wiem po kim to ma :crazy: wrrr..............:no:

Wybaczcie ale nie będę teraz nic nadrabiać może później coś się uda:confused: idę na spacer może na dworze raczy zasnąć:oo:

Tak pozatym tak mnie ten sklep zabsorbowal ze zupelnie zapomnialam Wam napisac ze moj synek od kilu dni zaczal raczkowac:tak:smiesznie to wyglada to - najpierw podnosi dupke i unosi sie na raczkach i wykonuje baaaaaaardzo dziwne ruchy jakby chcial bzykac (sorki za takie okreslenie):-D:-D:-Dpozatym krzykol jest niesamowity i nasladuje niektore ruchy:tak:

To trzymam kciuki żeby Wam sie udało :tak::-)

a wiec dzien dobry
Dorian dzis sie podnosil na rączkach na dłoniach wiec moze tez niedlugo zacznie raczkowac.
Wczoraj zrobilismy sobie wycieczkę do Torunia na obiad i spacer - bylo bardzo fajnie,humor mi sie troche poprawił.
Mały codziennie gada cały czas tata tata tata,i od wczoraj dziadzia ale tak niewyraźnie
Mam pytanie,czy ktoras z was daje dananonki - bo bira kiedys pisala ze daje i tez dałam małemu od 3 dni i ma zielony luźny stolec i tak sie zastanawiam czy oby nie od tych danonków - czy to jest za wczesnie?

Fajnie że wycieczka udana :) Gratulacje dla Dorianka :-)

No to dzień Dobry

My dziś wstaliśmy o 10:00:szok::szok::-D:-D.
Wczoraj wróciliśmy od dziadków wieczorek o 22. Na weekendzie było super . Urodzinowy Grill dla Piotrka był super niespodziankom Piotrek niczego sie nie spodziewał :tak::-). Kacper od przedwczoraj myśli tylko o staniu :-D:-D jak go trzymam za dłonie to sam stoi i przebiera nogami (ludzie pomyśleć że jeszcze kilka dni temu nóżki cały czas mu sie uginały ) Oczywiście nie pozwalam mu na stanie bo to jeszcze za szybko dla jego plecków i tak cholerka prawie cały czas by chciał siedzieć co tez nie jest jeszcze takie dobre no ale co zrobić dobrze że lubi na brzuszku pełzać to wtedy plecki sobie odpoczywają:tak::-) .
No i to by było na tyle :-)

beata-tak mi sie skojarzylo z tym twoim szkoleniem tylko sie ze mnie nie smiej bo to dla mnie prawdziwy dylemat otoz-nie wiem jak dobrac sobie krem do twarzy-powaga!! zwlaszcza, ze tu jest inny wybor no i wiekszosc jest dla kobiet po 30-ce ;) moze masz jakas rade

aaaa i jak cie juz nagabuje pytaniami to pytanie nr. 2 (spac przez to w nocy nie moglam) otoz jak bede leciala samolotem to bedzie akurat pora karmienia macka no i nie wiem co z mlekiem, no i czy jakies herbatki tez moge miec?? co ty mialas dla oli w samolocie??
Asix wcale nie głupie pytanie ponieważ po to ta firma organizuje spotkania abyśmy mogły doradzić własnie w wyborze kremu.Napisz jaka masz skóre mieszaną, tłustą,wrażliwą, suchą z problemami tradzikowymi.jak nie z Vichy to znam się tez na La Roche-posay,Avene, Bioderma no i innych ale to sa dermokosmetyki prawdopodobnie w Polsce rozprowadzane a i ile masz dokładnie lat i czy podkład uzywasz.

przy odprawie celnej miałam jeden termos z wrzatkiem w torbie podróznej i puszkę mleka, butelki puste i wode do picia w małej buteleczce.Kazali mi spróbować mleko w proszku i popić wode z termosu i przepuścili bez niczego.A po stronie tureckiej jak wracalismy to tylko bagaż przeswietlili i nic nie kazali próbować.oprócz tego można poprosić w samolocie o wrzatek bo widziałam ze nosiła w butelce takze nie ma problemu.Przewinąć tez mozna chociaz strasznie mało miejsca.
w torbie podróznej miałam dokładnie wszystko pieluchy i grzechotki tez
Wózek oddzielnie dajesz i cały czas go masz ze soba dopiero jak wchodzisz do samolotu oddajesz i jak wysiadasz tez odrazu dają takze luzik

A z tym rozwijaniem dzieci to teraz ja potwierdze regułę ze chłopcy szybciej rozwijają się ruchowo bo Michał juz prawie chodził jak miał 8 miesięcy a dziewczynki bardziej intelektualnie.Moja np. nie raczkuje tylko jak lezy na brzuch to duosko unosi macha nogami ale nie wie co z rekoma zrobić i turla się a do chodzenia to bardzo daleko ma.ale kumata bardzo jest napewno bardziej niz Michał w jej wieku

Beatko jak to dobrze ze ten samochod popsul Ci sie w taka pogode:szok:ciesze sie bardzo:tak:tzn nie z tego ze sie wogole popsul ale z tego ze jak juz musial to w takim momencie.
Co do szkolenai to jedz kochana jedz i powiesz nam jak to wyglada z ta firma.Ja kupilam po porodzie produkt od nich na celulit i nie widzialam poprawy:-(ale duzo osob zachwala sobie te kosmetyki chyba ze trzeba inaczej stosowac albo Vichy ma jakis przelomowy produkt to powiesz nam:tak:

No to kochane powiem ze ciagniemy ten temat dalej trudno zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze to sluszna decyzja moj maz dzisiaj jak byl na spacerku z psinka wszedl w g....o heheheh smialam sie ze to naszczescie:-D
Gdyby nie wyszlo (lepiej odpukac)mozemy liczyc na wyzywienie z Waszej strony:sorry2::-Dhehehehe

Gratulacje dla Szymka
A z szkoleniami jest tak ze co 2-3 miesiące organizują z jakiejs grupy tematycznej np. teraz jest linia słoneczna i jak wprowadzają nowy produkt.Zawsze daja tez nam te kosmetyki do wypróbowania w opakowaniach takich jakie sa w aptece dlatego z tym mamy dobrze bo własciwie wszystko na sobie testujemy.inne te firmy tez tak daja i robia nam szkolenia

a wiec dzien dobry
Women moim zdaniem za wczesnie:no:

Witam !
jestem nie wyspana i rozdrażniona :crazy: a wszystko dzięki Amandzi:baffled:
Moje drogie dziecko już oduczyło się samo zasypiać:szok::szok::szok: jak ją odkładałam do łóżeczka to darła się jakby ją ze skóry obdzierali :crazy:
usnęła ok. godziny 23.00 obudziła się o 1.30 a następnie po 3.00
do godz.4.20 starałam się ją uspać niestety z marnym skutkiem:no: bo diable małe jakimś cudem się wyspało :wściekła/y: o 4.30 się ubrałam i chodzę jak jakiś lunatyk:frown: jeszcze trochę a usnę na klawiaturze:crazy:

Do tego godzinę temu powinna już spać na drzemce a ta tryska energią jakby nie wiadomo ile już spała:oo2:
teraz siedzi w łóżeczku :confused: i kombinuje jak stać bez trzymanki... nowa mania ją od soboty ogarnęła :szok:
Podciąga sie do stania a potem puszcza sie jedną rączką próbując złapać równowagę następnie drugą i ląduje na pupci a czasem na plecki:confused: to samo próbuje jak jest na podłodze :szok:
ja taka nie byłam w jej wieku małżonek również więc nie wiem po kim to ma :crazy: wrrr..............:no:

Wybaczcie ale nie będę teraz nic nadrabiać może później coś się uda:confused: idę na spacer może na dworze raczy zasnąć:oo:

Beata dzieki....siora tez mi wczoraj mówiła ze od roku,ale zasugerowałam sie Birą że dawała maleńkiej i wszycho było ok.No cóż Dorian musi sie obejść smakiem tych trzech :)

reklama
Women23 moim zdaniem nawet nie od roku tylko od 3 lat a na dowód mam cytat właśnie ze strony Danonków

"Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia."

a to link do tej strony :
http://www.danonki.pl/index_mam3latka.php?id=czM3bWs1NmJwMTE1MQ==

tak więc skoro producent tak pisze to tym bardziej musi coś w tym być.

Do góry