reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Aniulko u nas też dziś makaron.
Ale z serkiem białym na słodko :-)

Co do porodów.
Każdy chwali to co zna.Normalne.
Dla mnie minusem w cesarce jest to,że ogranicza ilość dzieci :-D
Można mieć chyba do 3 cesarek,chyba jakoś tak.A naturalnie można urodzić conajmniej 10 dzieci :laugh2:
Oczywiście nie planuje tyle :baffled::laugh2:

i Twoje mezus lubi obaidek na slodko?:zawstydzona/y: bo moj jakos nie bardzo:baffled::baffled:

co do porodow pewnie masz racje, boimy sie tego co nieznane:zawstydzona/y:
a co do ilosci dzieci... to hmmm, moj lekarz mowi, ze rok trzeba odczekac po cc by znowu zajsc w ciaze... a ile moze byc nie wiem... ale opowiadal, ze ma pacjentki ktore tnie coroku (takie ...malo porzadne, jak on to mowil i co chwile sa w ciazy...) i smial sie ze macica jest juz przezroczysta i widzi wszystko... ale niby jest ok... A co do ilosci to hmmm, po 10 porodach... ciekawe jak to tam wszystko by wygladalo...:baffled::baffled: uffff, az mi ciary przeszly:-p:szok: ja max. jeszcze jednego maluszka chce...:tak::tak:

reklama
i Twoje mezus lubi obaidek na slodko?:zawstydzona/y: bo moj jakos nie bardzo:baffled::baffled:

co do porodow pewnie masz racje, boimy sie tego co nieznane:zawstydzona/y:
a co do ilosci dzieci... to hmmm, moj lekarz mowi, ze rok trzeba odczekac po cc by znowu zajsc w ciaze... a ile moze byc nie wiem... ale opowiadal, ze ma pacjentki ktore tnie coroku (takie ...malo porzadne, jak on to mowil i co chwile sa w ciazy...) i smial sie ze macica jest juz przezroczysta i widzi wszystko... ale niby jest ok... A co do ilosci to hmmm, po 10 porodach... ciekawe jak to tam wszystko by wygladalo...:baffled::baffled: uffff, az mi ciary przeszly:-p:szok: ja max. jeszcze jednego maluszka chce...:tak::tak:
Tak tak.Niby dalej staramy się unikać takich potraw (wiesz warzywa,dietka itp) ale raz na jakiś czas robimy wyjątki.
A mój mąż to słodyczowy jest bardzo.W domu raczej nie ma nic słodkiego tak więc jak zrobie coś takiego to mu ślinka leci :laugh2:
A w sumie obiad taki robie pod Antka a my na doczepke :rofl2:

Moja ciocia miała 3 cesarki to po ostatniej podwiązali jej jajniki twierdząc,że już więcej nie będą ryzykowali cesarki :tak:

Asix dzieki za gratki, ;-)
faktycznie szybo padasz jak o 20 chodzisz spac :szok::szok: o tej porze to ja bym nie potrafila zasnac, nocny marek ze mnie. Dlatego maly chodzi ze mna spac bo jak by mi sie budzil codziennie o 5-6 rano moglabym mu kiedys krzywde zrobic :baffled::baffled:
Od kiedy zaczynasz prace?

jutro trening a praca juz od soboty-masakra, bo nie wiem czy sobie poradze, zawsze mam takie opory przed nieznanym:zawstydzona/y::-(
no i ja z malym wstaje juz o 6,30 moze dlatego tak szybko ide spac no i dalej mi wstaje w nocy takze mega niewyspana chodze:-p

uwielbiam ta nowa piosenke Rihanny, walsnie leci w radiu :-):-) kurcze kurcze sie wkurzylam bo jest reedycja jej plyty i tam ja dodala, a ja juz mam ta plyte - kupilam jak tylko wyszla i zaplacilam £12 i nie bede kupowac znow zeby miec ta piosenke :baffled:
musze chyba jakos nielegalnie sobie ja sciagnac :rofl2:

kurcze nie slucham ostatnio radio wogole no ale wlasnie ja slucham na you tube-fajna, zreszta ona jakos tak trafia z tymi piosenkami, ze wszystkie to hity a piosenka to take a bow tak??

widzisz... tak jest jak sie porod juz ma za soba i jest ok... Ja znowu bardzo sie ciesze, ze mialam planowana cesarke:-) ...widzialam, ja rodzila dziewczyna... mi akurat zakladali cewnik - i jechalam na cesarke, a ona lezala i przy mnie urodzila...:baffled::szok: takze widok nie do zapomnienia... i jak dla mnie wieksze szanse na komplikacje dla dziecka... pislam kiedys Wam,ze rodzila dziewczyna i glowka przeszla a barki nie chialy i wtedy ani w jedna ani w druga... skonczylo sie jakims niedowladem jednej strony u maluszka i porozrywaniem mamy...:no::zawstydzona/y: no i takie przypadki jak u znajomych Kariny... z uduszniem sie maluszka czy niedotlenieniem...:no: takze ja za porod naturalny dziekuje:no::-p pewnie dybym urodzila i byloby ok, mialabym inne zdanie... ale teraz wychwalam pod niebiosa cesarke:-):-):-)

ja sie podpisuje pod tym obiem rekami, bo tez mialam cesarke, chociaz bardzo chcialam urodzic naturalnie ale powiem wam szczerze mialam takie same obawy jak anulka i ciesze sie z perspektywy czasu, ze mialam cesarke, chociaz ciezko bylo dojsc do siebie nie to co po zwyklym porodzie..

hehehe dopiero przeczytalam posty anulki i anineczki no i obie macie racje z tym ze sa wyjatki, bo moja kolezanka miala cesarke i po roku zaszla w ciaze (tutaj w londynie) no i urodzila drugiego bobaska naturalnie a miala zaplanowana cesarke z tym ze przegapili chyba i zaczely sie u niej bole parte teraz tak sobie mysle, ze dobrze ze jej nie porozrywalo, nie?? w koncu macica juz byla raz przecieta...

kurcze nie slucham ostatnio radio wogole no ale wlasnie ja slucham na you tube-fajna, zreszta ona jakos tak trafia z tymi piosenkami, ze wszystkie to hity a piosenka to take a bow tak??

Ja to w ogóle jakaś zacofana jestem bo nigdy tej piosenki nie słyszałam teraz właśnie puściłam sobie na YouTube Ładna ta kobitka i piosenka tez fajna :tak:

cholera właśnie dzwoniła moja mama i mojej fryzjerki nie będzie w tą sobotę dopiero w następna :-( i tyle jeszcze muszę czekać !!!!!!!!

anitt wspolczuje wypadku meza, dzieki Bogu wszystko dobrze sie skonczylo, juz niedlugo bedziesz go miala przy sobie:)

wisenka gratuluje moderatorstwa:tak:

czesc mamuski :-)

ja tylko z doskoku
wczoraj caly dzien spedzilismy na polowaniach zakupowych :rofl2:
bylo super,ale nogi to normalnie w tylek mi wchodzily :baffled: nie wiedzialam ze az tak ciezko ze mna :-p
wieczorem poznow rocilismy to dziewczynki wykapac polozyc spac i musialam sie za przyprawienie pieczeni na dzisiaj wziasc bo mam gosci :szok:
rodzice naszego bdb kolegi przylecieli,ludzie po 70tce i z lekka pękam czy trafie w gust smakowy ....

po krotce odpisze

Anitt wspolczuje bardzo mezowi :-( biedaczek
mam nadzieje ze to nie jest jakies mega powazne zlamanie.....zycze mu szybkiego powrotu do pelnego zdrowia,oby z noga bylo wsio ok

Anineczka,Anulka,Wisienka ja jestem za porodem naturalnym
sama rodzilam tak dwa razy :rofl2: cesarki sie nie boje a tego ze po niej nie jest sie od razu sprawnym
po porodzie Hani,nie peklam,nie nacieli mnie,normalnie chodzilam jakbym nie rodzila,na drugi dzien mialam ochote isc na imprezke :-D
a cesarka 5to jednak powazna operacja i ja bym nie chciala.....mam nadzieje ze tym razem rowniez urodze naturalnie i ze mnie nie popekam :-)
a co do ilosci dzieci po cc,to moja kuzynka po dwoch porodach ma kategoryczny zakaz zachodzenia w ciaze bo jej macica juz nie wytrzyma.....:szok::no:

Wisienka gratulacje moderowania :-)

mi na lipcowym tak nudno ze Aniaslu przydzielila mnie na ODDAM
wreszcie cos pomoderowalam :-D:-D:-D

co ja jeszcze chcialam...
acha

Karina widze ze sie sprawa ze sklepem coraz bardziej kreci!
super!! :-):-) bedzie dobrze
i piekny metraz masz lokalu :-)
wiele wozkow,lozeczek,kojcow itd bedziesz mogla prezentowac :-)
extra

dzieńdoberek , ja tak przelotem później nadrobie dokładniej jak mała pozwoli

karinko nie wiem czy to polska firma ale wózki BABY ACTIVE sa niezłe i niedrogie ja mam breakera chrome i jestem bardzo zadowolona
znajomi mają wózek firmy Ramatti też niezły ja ztej firmy mam fotellik:-)

reklama
pusia-kojec fajny, ja tez o czyms takim mysle no bo jedziemy do polandu i nie bede miala gdzie malego polozyc ale tesciowa stwierdzila, ze przesadzam no i teraz nie wiem co mam robic w sumie to maly moze spac z nami na lozku no ale ja bede wtedy czuwac cala noc i za cholere sie nie wyspie...

Taki kojec czy lzoeczko turystyczne na pewno sie przyda:tak:Powiem Wam tak nie wiem z czego to wynika ale bylam kiedys u rodziny i maly jak byl senny przysnal na wersalce ale za chwile obudzil sie i byl marudny,placzliwy itd...., nastepnym razme jak pojechalam wzielam lozeczko i bylo juz zupelnie inaczej nie mowiac o tym ze bezpieczniej niz na lozku( chyba ze to byl zbieg okolicznosci):tak:

jeszcze taka firme znalazłam

W

Do góry