reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Aniulko u nas też dziś makaron.
Ale z serkiem białym na słodko :-)

Co do porodów.
Każdy chwali to co zna.Normalne.
Dla mnie minusem w cesarce jest to,że ogranicza ilość dzieci :-D
Można mieć chyba do 3 cesarek,chyba jakoś tak.A naturalnie można urodzić conajmniej 10 dzieci :laugh2:
Oczywiście nie planuje tyle :baffled::laugh2:

i Twoje mezus lubi obaidek na slodko?:zawstydzona/y: bo moj jakos nie bardzo:baffled::baffled:

co do porodow pewnie masz racje, boimy sie tego co nieznane:zawstydzona/y:
a co do ilosci dzieci... to hmmm, moj lekarz mowi, ze rok trzeba odczekac po cc by znowu zajsc w ciaze... a ile moze byc nie wiem... ale opowiadal, ze ma pacjentki ktore tnie coroku (takie ...malo porzadne, jak on to mowil i co chwile sa w ciazy...) i smial sie ze macica jest juz przezroczysta i widzi wszystko... ale niby jest ok... A co do ilosci to hmmm, po 10 porodach... ciekawe jak to tam wszystko by wygladalo...:baffled::baffled: uffff, az mi ciary przeszly:-p:szok: ja max. jeszcze jednego maluszka chce...:tak::tak:

reklama
i Twoje mezus lubi obaidek na slodko?:zawstydzona/y: bo moj jakos nie bardzo:baffled::baffled:

co do porodow pewnie masz racje, boimy sie tego co nieznane:zawstydzona/y:
a co do ilosci dzieci... to hmmm, moj lekarz mowi, ze rok trzeba odczekac po cc by znowu zajsc w ciaze... a ile moze byc nie wiem... ale opowiadal, ze ma pacjentki ktore tnie coroku (takie ...malo porzadne, jak on to mowil i co chwile sa w ciazy...) i smial sie ze macica jest juz przezroczysta i widzi wszystko... ale niby jest ok... A co do ilosci to hmmm, po 10 porodach... ciekawe jak to tam wszystko by wygladalo...:baffled::baffled: uffff, az mi ciary przeszly:-p:szok: ja max. jeszcze jednego maluszka chce...:tak::tak:
Tak tak.Niby dalej staramy się unikać takich potraw (wiesz warzywa,dietka itp) ale raz na jakiś czas robimy wyjątki.
A mój mąż to słodyczowy jest bardzo.W domu raczej nie ma nic słodkiego tak więc jak zrobie coś takiego to mu ślinka leci :laugh2:
A w sumie obiad taki robie pod Antka a my na doczepke :rofl2:

Moja ciocia miała 3 cesarki to po ostatniej podwiązali jej jajniki twierdząc,że już więcej nie będą ryzykowali cesarki :tak:

Asix dzieki za gratki, ;-)
faktycznie szybo padasz jak o 20 chodzisz spac :szok::szok: o tej porze to ja bym nie potrafila zasnac, nocny marek ze mnie. Dlatego maly chodzi ze mna spac bo jak by mi sie budzil codziennie o 5-6 rano moglabym mu kiedys krzywde zrobic :baffled::baffled:
Od kiedy zaczynasz prace?

jutro trening a praca juz od soboty-masakra, bo nie wiem czy sobie poradze, zawsze mam takie opory przed nieznanym:zawstydzona/y::-(
no i ja z malym wstaje juz o 6,30 moze dlatego tak szybko ide spac no i dalej mi wstaje w nocy takze mega niewyspana chodze:-p

uwielbiam ta nowa piosenke Rihanny, walsnie leci w radiu :-):-) kurcze kurcze sie wkurzylam bo jest reedycja jej plyty i tam ja dodala, a ja juz mam ta plyte - kupilam jak tylko wyszla i zaplacilam £12 i nie bede kupowac znow zeby miec ta piosenke :baffled:
musze chyba jakos nielegalnie sobie ja sciagnac :rofl2:

kurcze nie slucham ostatnio radio wogole no ale wlasnie ja slucham na you tube-fajna, zreszta ona jakos tak trafia z tymi piosenkami, ze wszystkie to hity a piosenka to take a bow tak??

widzisz... tak jest jak sie porod juz ma za soba i jest ok... Ja znowu bardzo sie ciesze, ze mialam planowana cesarke:-) ...widzialam, ja rodzila dziewczyna... mi akurat zakladali cewnik - i jechalam na cesarke, a ona lezala i przy mnie urodzila...:baffled::szok: takze widok nie do zapomnienia... i jak dla mnie wieksze szanse na komplikacje dla dziecka... pislam kiedys Wam,ze rodzila dziewczyna i glowka przeszla a barki nie chialy i wtedy ani w jedna ani w druga... skonczylo sie jakims niedowladem jednej strony u maluszka i porozrywaniem mamy...:no::zawstydzona/y: no i takie przypadki jak u znajomych Kariny... z uduszniem sie maluszka czy niedotlenieniem...:no: takze ja za porod naturalny dziekuje:no::-p pewnie dybym urodzila i byloby ok, mialabym inne zdanie... ale teraz wychwalam pod niebiosa cesarke:-):-):-)

ja sie podpisuje pod tym obiem rekami, bo tez mialam cesarke, chociaz bardzo chcialam urodzic naturalnie ale powiem wam szczerze mialam takie same obawy jak anulka i ciesze sie z perspektywy czasu, ze mialam cesarke, chociaz ciezko bylo dojsc do siebie nie to co po zwyklym porodzie..

hehehe dopiero przeczytalam posty anulki i anineczki no i obie macie racje z tym ze sa wyjatki, bo moja kolezanka miala cesarke i po roku zaszla w ciaze (tutaj w londynie) no i urodzila drugiego bobaska naturalnie a miala zaplanowana cesarke z tym ze przegapili chyba i zaczely sie u niej bole parte teraz tak sobie mysle, ze dobrze ze jej nie porozrywalo, nie?? w koncu macica juz byla raz przecieta...

kurcze nie slucham ostatnio radio wogole no ale wlasnie ja slucham na you tube-fajna, zreszta ona jakos tak trafia z tymi piosenkami, ze wszystkie to hity a piosenka to take a bow tak??

Ja to w ogóle jakaś zacofana jestem bo nigdy tej piosenki nie słyszałam teraz właśnie puściłam sobie na YouTube Ładna ta kobitka i piosenka tez fajna :tak:

cholera właśnie dzwoniła moja mama i mojej fryzjerki nie będzie w tą sobotę dopiero w następna :-( i tyle jeszcze muszę czekać !!!!!!!!

anitt wspolczuje wypadku meza, dzieki Bogu wszystko dobrze sie skonczylo, juz niedlugo bedziesz go miala przy sobie:)

wisenka gratuluje moderatorstwa:tak:

czesc mamuski :-)

ja tylko z doskoku
wczoraj caly dzien spedzilismy na polowaniach zakupowych :rofl2:
bylo super,ale nogi to normalnie w tylek mi wchodzily :baffled: nie wiedzialam ze az tak ciezko ze mna :-p
wieczorem poznow rocilismy to dziewczynki wykapac polozyc spac i musialam sie za przyprawienie pieczeni na dzisiaj wziasc bo mam gosci :szok:
rodzice naszego bdb kolegi przylecieli,ludzie po 70tce i z lekka pękam czy trafie w gust smakowy ....

po krotce odpisze

Anitt wspolczuje bardzo mezowi :-( biedaczek
mam nadzieje ze to nie jest jakies mega powazne zlamanie.....zycze mu szybkiego powrotu do pelnego zdrowia,oby z noga bylo wsio ok

Anineczka,Anulka,Wisienka ja jestem za porodem naturalnym
sama rodzilam tak dwa razy :rofl2: cesarki sie nie boje a tego ze po niej nie jest sie od razu sprawnym
po porodzie Hani,nie peklam,nie nacieli mnie,normalnie chodzilam jakbym nie rodzila,na drugi dzien mialam ochote isc na imprezke :-D
a cesarka 5to jednak powazna operacja i ja bym nie chciala.....mam nadzieje ze tym razem rowniez urodze naturalnie i ze mnie nie popekam :-)
a co do ilosci dzieci po cc,to moja kuzynka po dwoch porodach ma kategoryczny zakaz zachodzenia w ciaze bo jej macica juz nie wytrzyma.....:szok::no:

Wisienka gratulacje moderowania :-)

mi na lipcowym tak nudno ze Aniaslu przydzielila mnie na ODDAM
wreszcie cos pomoderowalam :-D:-D:-D

co ja jeszcze chcialam...
acha

Karina widze ze sie sprawa ze sklepem coraz bardziej kreci!
super!! :-):-) bedzie dobrze
i piekny metraz masz lokalu :-)
wiele wozkow,lozeczek,kojcow itd bedziesz mogla prezentowac :-)
extra

dzieńdoberek , ja tak przelotem później nadrobie dokładniej jak mała pozwoli

karinko nie wiem czy to polska firma ale wózki BABY ACTIVE sa niezłe i niedrogie ja mam breakera chrome i jestem bardzo zadowolona
znajomi mają wózek firmy Ramatti też niezły ja ztej firmy mam fotellik:-)

reklama
pusia-kojec fajny, ja tez o czyms takim mysle no bo jedziemy do polandu i nie bede miala gdzie malego polozyc ale tesciowa stwierdzila, ze przesadzam no i teraz nie wiem co mam robic w sumie to maly moze spac z nami na lozku no ale ja bede wtedy czuwac cala noc i za cholere sie nie wyspie...

Taki kojec czy lzoeczko turystyczne na pewno sie przyda:tak:Powiem Wam tak nie wiem z czego to wynika ale bylam kiedys u rodziny i maly jak byl senny przysnal na wersalce ale za chwile obudzil sie i byl marudny,placzliwy itd...., nastepnym razme jak pojechalam wzielam lozeczko i bylo juz zupelnie inaczej nie mowiac o tym ze bezpieczniej niz na lozku( chyba ze to byl zbieg okolicznosci):tak:

jeszcze taka firme znalazłam

W

Do góry