reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Wczoraj jak byliśmy w sklepach i oglądaliśmy np spacerówki to pani w sklepie zapytała ile Kacper ma miesięcy powiedziałam że 7 to stwierdziła że chudzinka drobniutka z niego :-D i dodała patrząc na mnie " no ale po kim ma być grubszy" ;-). Tak a propos wagi to mam nadzieję, że jak pójdziemy na warzenie do będzie wiecej warzyć niż ostatnio

reklama
Matti mierzy 81 cm to duzo???

:szok::szok::szok::szok: dużo to mało :tak: powiedziane z tego co ostatnio dziewczyny pisały to największy bobas miał jakoś 74 cm (nie pamiętam kto to był) Kacper ma 72,5 wisienki Davidek jakoś 65 (nie wiem czy nie pomyliłam) Więc na zdjęciu dobrze widać że Matti wygląda jak by miał juz z rok (moim zdaniem) . Ale Wam rośnie koszykarz ;-):-D

:szok::szok::szok::szok: dużo to mało :tak: powiedziane z tego co ostatnio dziewczyny pisały to największy bobas miał jakoś 74 cm (nie pamiętam kto to był) Kacper ma 72,5 wisienki Davidek jakoś 65 (nie wiem czy nie pomyliłam) Więc na zdjęciu dobrze widać że Matti wygląda jak by miał juz z rok (moim zdaniem) . Ale Wam rośnie koszykarz ;-):-D

:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2: tylko nie wiem po kim bo ja mam 1,65 a moj M 1,78
no to w sumie ok bo ostatnie wazenie mnie przerazilo, no ale on jest tez dlugi takze uffffff...

anineczka-maly jak sie urodzil to chyba mial 56cm i wazyl 4,100 a czym go karmie?? mhhh
nasz dzien teraz wyglada tak:
6,30-7,00 mleko z kaszka kukurydziana 210ml albo troche mniej
11,00-11,30-porridge albo jakas inna kaszka ponad200ml to wciaga lyzeczka spokojnie...(kurcze wlasnie zajarzylam, ze z butelki je mniej)
15-15,30-obiadzik no i tu leci zupka i je ok350-400g zalezy jak ma wene+zawsze deserek a ostatnio weszly jogurty
20,00-mleko zageszczone kleikiem
no i zauwazylam, ze jak mniej zje na obiad to chce mleko w nocy ale jak zje duzo zupki + deserek + jogurcik to mi sie juz w nocy nie budzi...

Ostatnia edycja:
anineczka-maly jak sie urodzil to chyba mial 56cm i wazyl 4,100 a czym go karmie?? mhhh
11,00-11,30-porridge albo jakas inna kaszka ponad200ml to wciaga lyzeczka spokojnie...(kurcze wlasnie zajarzylam, ze z butelki je mniej)
15-15,30-obiadzik no i tu leci zupka i je ok350-400g zalezy jak ma wene+zawsze deserek a ostatnio weszly jogurty
no i zauwazylam, ze jak mniej zje na obiad to chce mleko w nocy ale jak zje duzo zupki + deserek + jogurcik to mi sie juz w nocy nie budzi...
woow no to ma apetyt !!!! 400g zupki wooo my jestesmy na etapie 190g

o matko ale je apetyt to ma spory :tak::-)

Kacper godzina 6 cycek potem jakoś 9 znowu cycek i dostaje 150 ml kaszki ryżowej bananowej na mleku bebilon - łyżeczką 12 obiadek 190g zupki czy czegoś tam innego o 16 podwieczorek 190 g np "Przysmak na dobranoc Kaszka ryżowa z mlekiem i bananem. Między podwieczorkiem a obiadem jest jeszcze cycek choć nie zawsze i o 19:45 mleko 180 ml z dwiema łyżeczkami sanlika . W nocy nie je No i to na tyle :-)

woow no to ma apetyt !!!! 400g zupki wooo my jestesmy na etapie 190g

mirka jak juz pisalam to zalezy od jego weny jednak taki sloiczek zupki mu nie wystarcza o i je wiecej np: przedwczoraj zjadl zupki ok 300 (+,-) nie powiem dokladnie + deserek (jogurt+mango+banan) 190g +2xjogurcik truskawkowy po 50g - to byla pora obiadu - kazdy no i w nocy na jedzenie juz nie wstal:-p
no ale bywa tak ze wciagnie zupki ok.400 no ale ona gesta nie jest...

to go przekarmiam czy jak?? teraz zglupialam...
ale jak wczoraj dalam mu mniej za to wiecej picia to mi w nocy na jedzenie wstal...
pusia no ale moj maly je teraz rzadziej bo co 4 godz no i chyba wiecej no i nieliczac karmienia nocnego to z 4 razy je jak ja hahaha

Ostatnia edycja:
reklama
mirka jak juz pisalam to zalezy od jego weny jednak taki sloiczek zupki mu nie wystarcza o i je wiecej np: przedwczoraj zjadl zupki ok 300 (+,-) nie powiem dokladnie + deserek (jogurt+mango+banan) 190g +2xjogurcik truskawkowy po 50g - to byla pora obiadu - kazdy no i w nocy na jedzenie juz nie wstal:-p
no ale bywa tak ze wciagnie zupki ok.400 no ale ona gesta nie jest...

na jedno posiedzenie je " zupki ok 300 (+,-) nie powiem dokladnie + deserek (jogurt+mango+banan) 190g +2xjogurcik truskawkowy po 50g" :szok: to jestem w szoku .

jeśli nigdy w niego nie wmuszałaś to widać ma taki apetyt. Bo np jeśli na początku może dawałaś mu troszkę na silę;-) to mógł przyzwyczaić swój żołądek do takich ilości mimo że nie są mu one potrzebne. Ale jeśli nie to widać że tyle jedzonka potrzebuje w końcu mały nie jest i musi zaspokoić swoje potrzeby :tak::-)

Do góry