reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Już mnie nerw opuścił ale miałam stresa.Oli podałam zupkę o 10,30 tą którą wczoraj ugotowałam i już ją jadła.Zjadła prawie wszystko i nagle jakaś nerwowa jest kręci się i drapie po szyi naglae wysypka jej się pojawiła i widzę że idzie w górę w stronę nosa błyskaewicznie.białe jkropki na czerwonym tle.Szybko ją do zlewu rozebrałam wymyłam dałam Zyrtec masć sterydową a ona sie drapie i płacze.zadzwoniłam do mojej lekarki bo już chciałam jechać do szpitala ale ona mówi że to tak silna reakcja alergiczna i teraz po lekach poczekać.Po 1,5 godz mineło jej i teraz śpi. Już przez tą akcję jesten tak wykończona ze mam dośc

Beata ale ci wspolczuje kurcze ja wpadlabym w panike:no::szok:dobrze ze masz glowe na karku.
Nie myslalam ze tak po wloszczyznie moze wysypac dziecko i to w takim tempie:baffled:
Ale dobrze ze jest juz oki:tak:

My bylismy dzisiaj na ladnym sapcerku wyszlam o 14 przyszlam o 17 i potem od 18 do 20 z mezem chodzilismy:tak:

Dziewczyny powiedzcie czym posmarowac malego gdy ukosi np. komar????bo moj tak ma i drapie to a nie chce zeby podraznil to sobie bardziej.

reklama
Wisienka,Beata dziekuje
jakbyscie blisko mieszkaly to z checia bym podrzucila hihiii:rofl2:
ale o dziwo byla znosna,nie dala mi dzisiaj tak popalic jak wczoraj
moze to faktycznie od zmiany pogody,jak pisala Krecik :confused:

ja sie wkurzylam bo K.mi zadzwonil ze bierze nadgodziny dodatkowe i byc moze do polnocy bedzie w domu :baffled:
ale mu nagadalam przez tel. :angry:
dla mnei peiniadze nie sa tak wazne jak jego zdrowie,a ten osiol mi mowi ze to dla mnie robi bym mogla pokupowac sobie co chce
ach.....

Lilka zobacz jakiego masz dobrego męża dba o garderobę i nie tylko odpuśc mu ciut(łatwo mówić ale czasami trzeba wrzucić luza)
Beata ale ci wspolczuje kurcze ja wpadlabym w panike:no::szok:dobrze ze masz glowe na karku.
Nie myslalam ze tak po wloszczyznie moze wysypac dziecko i to w takim tempie:baffled:
Ale dobrze ze jest juz oki:tak:

My bylismy dzisiaj na ladnym sapcerku wyszlam o 14 przyszlam o 17 i potem od 18 do 20 z mezem chodzilismy:tak:

Dziewczyny powiedzcie czym posmarowac malego gdy ukosi np. komar????bo moj tak ma i drapie to a nie chce zeby podraznil to sobie bardziej.

Karina to się tak mówi ale jak w grę wchodzi ktoś bliski to człowiek traci głowę:tak:Do lipca podaję tylko gotowe ze słoików dopóki nie będzie prawdziwych warzyw tzn nie takich nawożonych
Co do smarowania możesz użyć Fenistil żel, Hydrocortisonum 0,5% krem kub na obrzęk po ukaszeniu chociaż srednio skuteczny tutaj Altacet w żelu

No tesciowa była posiedzieli do 20.30 i szok nawet po 100 zł kazdemu dziecku dali do skarbonki chyba coś jej się stało:-DMam wielka alergię tak leci mi z nosa i oczy swędzą że normalnie je sobie wydrapię.
Cały czas te nogi oli mi nie dają spokoju że próbowałam ją stawiać i nawet stoi czasami naprawde mam wrażenie że ona nie wie ze nogi nie tylko do wsadzania do buzi służą:-DMoże jestem anty nastawiona do rehabilitacji ale to z pewnością by jej pomogło tylko jak ja dam sobie z tym wszystkim radę SAMA?
Dobra nie smęcę ide pod prysznic

Zaległości :szok::szok::-D:-D:-D oj trochę tego będzie:szok::szok::szok:
Wisienka,Asix,Dziunia, Sabina,Beata, Karina, Bira dziękuję w imieniu Amandy za komplementy odnośnie stania i jej urody:tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Wisienka super filmik:tak: Ładnie się Davidek podnosi na czworaka:tak::tak::-):-):-)
nie, nie kochana, to nie zadne przepowiednie...
otoz w 2012 ma przelatywac jakas planeta ktora ma swoja orbite niedaleko ziemi no i przelatuje co iles tysiecy lat... no nie wazne duzo by o tym gadac ale sa poddobno jeszcze jakies przepowiednie majow i egipcjan(konczy im sie kalendarz no i wg nich koniec swiata nastapi 21,12,2012) w co akurat nie wierze tylko ciekawi nas caly czas ta planeta no i wypowiedzi norwegow:dry:
poczekamy..... zobaczymy co z tego będzie....jeszcze mnie ta wizja nie przeraża:cool2::oo2:
nawet widzę w tym plus.....miała bym spokój z teściami i szwagrem :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-D:-p
wogole to wczoraj bylam z M w sklepie po lewarek:sorry2: no i gosciu przy kasie spojrzal na Macka (bo trzymalam go na rekach ) i powiedzial cos w stylu do mojego M: o boze przeciez ten maly to twoja miniaturka, mala kopia twojej twarzy:dry: do tej pory nie wiem czy to komplement czy nie, no ale zwrocil sie do mnie mowiac ale niech sie pani nie przejmuje, bo uszy to chyba ma po pani:-p co za koles co??? ale w szoku bylam, bo on prawie krzyczal jak to mowil-tak byl zdziwiony!!:surprised:
asix o kurce dziwny jakiś ten koleś....:confused::szok:
U nas ogólnie OK, wróciłam do pracy jak pisałam, odciągam pokarm w kibelku, wprowadzamy coraz to nowe posiłki, kupiliśmy spacerówkę, dywan do zabawy, Lusia ma już 7 zębów, raczkuje i nawet staje w łóżeczku :szok:

Bardzo mało jednak je i to mnie trochę niepokoi, jest w 10 centylu. Zupki to potrafi łyżeczkę zjeść, kaszki w ogóle nie rusza...
Agnieszka skoro mała dobrze się rozwija to uważam że nie musisz się przejmować że znajduję się w 10 centylu może niedługo się jej odmieni i będzie wcinać że ho ho:-):tak:
Gratuluję Lusi 7 ząbków:tak::-):-);-)
.....ja jeszcze testu nie zrobilam.... i nadal mam wieeeeeelki apetyt :dry: Jakos staram sie o tym nie myslec ze moglabym by w ciazy :sorry2:
NADAL NIE PALE :-D:-D:-D.
Larvunia zrobiłaś już teścik?:confused:;-)

Super że nie dajesz się nałogowi :tak: tak trzymać:tak::tak::biggrin2:
Hania wczoraj powiedziala swoje pierwsze slowo.............BABA:laugh2::laugh2::szok::szok::rofl2:
Lilka gratulaski dla Hani za pierwsze słowo :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Byłam wczoraj z teściem i teściową na dniu dziecka z Ingą, bo organizowali u niego w pracy... masakra. Kazałam się odwieźć po 1,5 godzinie. I tak długo wytrzymałam. Siedzieliśmy z jakimiś menelami i myślałam, ze się porzygam na ich widok... super kumple z pracy. W sumie to po 20 min. się przesiadłam do innego stolika;-) Inga wczoraj miała okrutny dzień... wstała o 6 poszła spać przed 22. Zero drzemek w ciagu dnia:baffled::crazy: Skąd ona ma tyle siły to ja się zastanawiam, bo ja ledwo żyłam. Dzisiaj wprawdzie odsypiała, ale co wczoraj dała mi w dupe to moje. Nauczyła się wywalać kosz z zabawkami i jest tym podjarana okrutnie. Nauczyła się też trzymać jedzenie w otwartej buzi, ponieważ absolutnie odmawia jedzenia czegokowiek:baffled: przełyka dopiero jak jej szczęka drętwieje:baffled: Dzisiaj byłyśmy na spacerku w mieście. Kupiłam jej spodenki na dzień dziecka i takiego fajnego wielkiego królika (przełamałam się, bo miałam nic nie kupować). I na koniec najlepsze... moi teściowie będą potentami huśtawkowymi, ponieważ kupili trzecią. Ci ludzie są tak pojebani, ze nawet nie wiem co mam myśleć. Jakby mi ktos powiedział, to bym nie uwierzyła, że można być takim kretynem.
Bira teściów się niestety nie wybiera:baffled::crazy::wściekła/y: współczuję:baffled::-(
Zapomniałam napisać, że eksmisja Ingi do jej pokoju została zakończona sukcesem:biggrin2: Ale jakoś tak mi dziwnie samej w pokoju:baffled: Jakos tak dużo miejsca i cicho się zrobiło... Kurcze, tak źle i tak nie dobrze;-)
Bira super że się udało się przenieść Ingusię do swojego pokoju :tak::tak::tak:
dzis i wczoraj po raz pierwszy od ponad 6 mcy moglam sobie siasc i poczytac ksiazke
to mile uczuci na dodatek jest tak cieplo i slonecznie wiec sie troche poopalalam
i musz przyznac ze moje cialo w biki wyglada naprawde niezle
Mirka tylko pozazdrościć figury:tak::tak:;-):-):-):-)
A teraz się chwale :-D:-D . Jakieś 30 min temu wyczułam u Kacperka PIERWSZEGO ZĄBKA :biggrin2::biggrin2::biggrin2::rofl2::rofl2::rofl2: Dolna lewa jedyneczka . Stuka o łyżeczkę hihi a jak zajrzałam to widać tak jak by rozcięte dziąsło . Fajny prezent Kacper sobie zrobił :biggrin2::tak:.
pusia gratulaski dla Kacperka pierwszego ząbka:-D:biggrin2::biggrin2::biggrin2::tak:
hej kobity

mam pytanie do mam karmiacych piersia-przepajacie swoje dzieci czyms a takie upaly?bo nie wiem czy sama pie3rs wystarczy czy dawac jej np miete albo wode?
Kathhe ja Amandzi daję przegotowaną wodę albo herbatkę (malinowo-różaną.... która bardzo jej posmakowała)
A my po Usg głowy już sama nie wiem niby nie jest źle ale i nie super smutno mi z tym wszystkim :-(no i może rehabilitacja nas czeka:-(
Beata trzymam kciuki za Oleńką :tak::tak:będzie dobrze nie martw się :tak::tak::tak:

no juz jestem z powrotem :-):-) zyje czyli nie bylo tak zle, albo moja kondycja jeszcze nie jest taka zla jak myslalam, bo niektore dziewczyny odpadly w pewnym momencie :-):-)

pusia pewnie Ci teraz podpadne, i pewnie nie tylko tobie, ale ja nie lubie M jak milosc :no: za to Na Wspolnej uwielbiam i tez cierpie ze nie moge ogladac.:-(

Lilka moze Hania wyczula ze chcesz ja oddac i juz tak nie dokuczala :laugh2::laugh2:
Moim zdaniem dobrze ze maz teraz wali nadgodziny, oczywisice wiem ze nie mozna przesadzac ale lepiej aby teraz troche nazbieral niz potem jak urodzi sie dzidzia bo bedziesz go wtedy wiecej potrzebowac.

Beata na pewno dasz rade na rehabilitacji, ale trzymam kciuki aby obylo sie bez niej, Fajnie babcia sie zachowala :)

Wasze dzieci tez siedza jak zaba??? :-D:-D

Women, Asix :-)
z okazji wczorajszych urodzinek

życzę Wam :

:-) Uśmiechu w każdej sekundzie, :-)
radości w każdej minucie,
przyjaźni w każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
:-) miłości przez całe życie!!!:-)
16rb4hk0.gif

Młody już siedzi sam bez problemów i trzyma sobie butelke ;-)
Anineczko gratulaski dla Mattiego:-):tak::-):tak::-)
Jtak mi nagadałyście że zrobiłam teścik;-)- jedna krecha wielka ogromna jedna:biggrin2::biggrin2: wiec czekam dalej..ale kurde @ ostatnio spóźnił mi sie jakieś 6 lat temu!! a potem jak był kapik...wiec nie wiem o co lotto;/
Sabina mi też teścik wyszedł pierwszy negatywny a okresu a okres się nie pojawiał i jak zrobiłam chyba po dwóch tygodniach po raz drugi to były dwie czerwone kreseczki:-):tak::-D..... i tak powstała Amandzia.....:-D:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2:
...a ostanio to mi się @ spóźniała aż 18 dni i byłam już mega zdenerwowana :szok::szok::crazy:
To już 3 kontrolne Women bo na poczatku lekko przestrzeń podpajęczynówkową miała powiększoną i rogi przednie.Niby od ostatniego badania nie zmieniło się ale też nie zminiejszyło się więc średnio.Chodzi o to że płyn mózgowo-rdzeniowy nie przepływa między tymi rogami swobodnie.Raczej do obserwacji jest to ale plus te nogi które nie prostuje tzn.Olka nie sprężynuje tylko krzyżuje nogi.Czasami wyprostuje ale puszcza i znowu siada tak jakby nie wiedziała ze nogi są do stania
Beata współczuję! Trzymaj się Kochana :confused: Buziaczki dla Oleńki:tak::tak:;-)
pusia moj w koncu sie nauczyl klepac tak jak twoj na bebenku ;-)
Wisienka Gratulaski dla Davidka za nową umiejętność:tak::-D:-D:-D
Mam pytanko - 15 czerwca mój Piotrek kończy 28 lat :tak:. Macie może jakieś propozycje na prezent ??:baffled:
Pusia niestety nie mam żadnego pomysłu na prezent:confused:
a tak na marginesie to że ja też jestem z 15-tego :-D:-D:-D
wróciliśmy od lekarza:biggrin2:
Kapik wazy 7700:biggrin2: przez 3 tyg. 300 gram do przodu:biggrin2:
Sabina ładnie Kacperek waży:-):tak::-)
A co do wieku, to ja chyba jestem najmlodsza... Mam 22 latka :p
Anitt ja też mam 22:-D ale jeszcze nieskończone:tak::-);-)
Biragratuluję Ingusi aż dwóch ząbeczków:tak::-):tak:
Dziewczyny jaki rozmair pieluch uzywacie?????Bo ja dzisiaj zalozylam jemu juz 4
Karina my jeszcze lecimy na 3:tak: ale jak się nam opakowanie skończy spróbujemy 4:tak::tak:
beatko wszystko będzie dobrze zobaczysz , myśl pozytywnie ( jak nasza mała miała 2 tygodnie dostałam pismo ze szpitala że zrobiono jej jakieś testy DNA i wyszło jej że ma coś podwyższone co może wskazywać na mukowiscydozę i trzeba było powtórzyć badanie na wyniki czekaliśmy ponad 2 miesiące koszmar czekania tak że poniekąd wiem co przechodzisz) wszystko będzie ok:tak::tak::tak::tak::tak:
dziunia współczuje:tak: takie czekanie to jest męka :-:)-( dobrze że to jednak były mylne przypuszczenia:tak:
.A tu jeszcze mam jeden z filmików z basenu :-)
YouTube - Na basenie

Zaraz zasiadam przed TV na M jak miłość :-D
Pusia super filmik:tak::-) Widać że Kacperkowi bardzo się podoba na basenie:tak::-D czuję się pewnie jak rybko w wodzie:-D;-):-D
ja mam takiego nerwa ze chyba cisnienie mam podniesione :crazy: kto mi je podniosl?? HANIA!! ta dziewczyna od paru dni daje mi tak popalic ze najchetniej do pzredszkola bym ja oddala:baffled: ale tego nie zrobimy bo by nam sie nie kalkulowalo...gdyby nie kasa juz by byla na liscie :baffled: no co za diabel z niej maly nooo
od urodzenia daje mi popalic
typowy skorpion :baffled:
do tego K. jeszcze nie ma i tez mu sie dostanie
w du..ie mam ze jest w pracy
zjebke dostanie - musze sie wyzyc :baffled::wściekła/y:
Liluś współczuję zachowania Hani:-( Amanda ma to samo

Dziewczyny mam pytanko czy jak np lekarze mierza Wasze dzieci przy szczepieniu to jak to robią??. Chciała bym zmierzyć Kacpra ale nie wiem jak to sie prawidłowo mierzy czy do stópek czy do palców u nóg.

Jeszcze jedno pytanko - od jakiego wieku maluch morze kąpać sie w jeziorze ??
Pusia u mnie było tak że kładłam małą na takiej niby "leżankę" i musiał dotykać czubkiem główki ścianki :tak:i. pielęgniarka przesuwała specjalną miarkę do stópki :tak:a drugą ręką trzymała wyprostowaną nóżkę:tak::tak:
Przepraszam, ze dopiero teraz ale jak juz kiedys wspominalam, jak moj chlop w domu to nie bardzo mam jak wchodzic na bb czy inne fora zeby soebie pogawedzic! Z jednej strony ciesze sie ze jest w domu a z drugiej jestem pod stala kontrola! Zauwazylam nawet , ze go wnerwia jak usiade na 5min. i nic nie robie! On czasem zapomina, ze jestem na wysokich obrotach non stop! Oj ci faceci!!! Jeszcze do tego powiedzialam mu ostatnio, ze jest maminsynkiem!!!! To juz dluzsza historia, ale on po prostu zapomina, ze teraz to ja powinnam miec wiecej do powiedzenia niz jego mamusia!!!! Oj ja juz mu takie dziecinne zachowanie wybije z glowki!!!

Colinek zaczal raczkowac i to wczoraj! W koncu ruszyl dupke! Mozna powiedziec, ze zrobil sobie sam prezent na dzien dziecka bo teraz to juz chce tylko figlowac po podlodze!!! A i moje rece jakies takie bardziej wypoczete!!!!
Krecik to samo mam ze swoim małżonkiem :baffled: ja ledwo co usiądę przed kompem a ten już z tekstem nie sieć tyle albo że powinnam się małą zająć..(. najlepiej przez całą dobę:growl: ) :crazy:.... ach Ci faceci:crazy::baffled:
Gratulację dla Colinka za raczkowanie:tak::-):-)

Witam wieczorkiem , szybciutko bo nie mam dzisiaj weny nie wiem czy z tej gorączki na dworze czy z niewyspania :-(( mała budziła się w nocy co godzinę:baffled:) i w dodatku zauważyliśmy że od kilku dni nie może się bezemnie obejść , jak tylko jej znikam z pola widzenia to zaczyna marudzić , nawet z tatą nie chce zostać przerąbane :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-(

sabinko zdrówka życzę:-)

pusia mały jest boski:-D:-D:-D

iwcia gratuluje:-D

beata szok :szok::szok::szok: bym spanikowała , na pewno nie wiedziałabym co zrobić:no::no: podziwiam:tak:

ide pod prysznic i spać (o ile mała pozwoli) bo padam na pysk papa :blink:
DOBREJ NOCKI WSZYSTKIM

Załączniki

• podusia.gif
    podusia.gif
    46 KB · Wyświetleń: 72
reklama
No i najgorsze - moje bejbi mimo diety od 2 tyogdni czyli tylko mleko i woda do picia znów spowrotem wróciły mu te suche placki na łokaciach. normalnie mam załamke.
i jutro jestem już umówiona znów do Alergologa. Bo już wymiękam. Ma mleko specjalne dla alergików i wode. i znów nawrót.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jeszcze w dodatku dziś dostał takie czerowne kropki cos jak wysypka na pleckach i brzuszku- zwariuję bo nic nie je innego od 2 tygodni:wściekła/y:

A od końa maja pylą najwięcej trawy i jakieś tam drzewa. więc to pewnie to:crazy:
Elbra ogromnie Wam współczuję tej alergii:-:)-:)-( Biedny Piotruś:-:)-:)-(
a jeszcze mi sie przypomniało wczoraj rozmawiałam z moją pediatrą o basenie i jak to powiedziała wszystko dla ludzi:biggrin2: ze jak nie sprawdzimy to nie będziemy wiedzieć jak Kapik zareaguje...:biggrin2: no wieć idziemy w tym tyg. tylko tak na chwilke żeby zobaczyć co młody zrobi:biggrin2:
Sabinka daj tylko potem znać jak się Kapik sprawował:-D:tak::-D
Dzień dobry
Zaglądam do Was codziennie ale ciągle brakuje mi czasu na pisanie. Pogoda piękna więc większą część dnia spędzamy poza domem. nocki specjalnie się nie poprawiły ale sukcesem jest że udało mi się oduczyć Madzię jedzenia w nocy i teraz jak nie chce zasnąć to dostaje soczek.No i idzie jej 3 ząbek , górna jedynka.No i wreszcie zaczęła mówić ma-ma:-D Pozdrawiam i buziaki dla mamuś i dzieciaczków.
Iwcia gratulaski dla Madzi za 3 ząbek i za słowo ma-ma:tak::-D:tak::-D
Film na poprawę nastroju (jeśli ktoś ma zły nastrój;-)) - oglądać z włączonym dźwiękiem :-D:-D:rofl2:

YouTube - Napady śmiechu
Pusia uroczy śmiechotek:tak::-D:-D od razu humor się poprawia:tak::-D
Aluśka zabić zabić kurka jak ja Tobie i małej wspolczxuje cholera,nic prywatnosci i swojego zycia.
Co do przychodni to popieram
Women dzięki za współczucie:tak: ...zabić ich to za mało:angry::wściekła/y::wściekła/y:
hej kobitki
nie odzywam sie ostatnio za czesto bo nieciekawie u nas:-(ale nie bede sie zalic bo nie warto;-)
mam pytanko, gdzie kapiecie maluchy-dalej mala wanienka czy juz normalna wanna w lazience?chcialabym juz chyba przejsc na normalna wanne...
Kathhe głowa do góry :tak:
My od 3 dni kąpiemy Amandę w ten sposóbże wkładamy wanienkę do wanny nalewamy jej dużo wody i może sobie nóżkami i rączkami pochlapać :tak::-):-)
Women23;2385659 jak by któraś miała chęc na mnie zagłosować to bede wdzięczna [URL="http://wirtualnamiss.pl/miss/profil/264/monika pisze:
Wybory Wirtualnej Miss, wybory Najpiekniejszej Polki!![/url]
dodam ze codziennie mozna oddac jeden darmowy glos
Women już zagłosowałam:biggrin2::biggrin2:;-)
Już mnie nerw opuścił ale miałam stresa.Oli podałam zupkę o 10,30 tą którą wczoraj ugotowałam i już ją jadła.Zjadła prawie wszystko i nagle jakaś nerwowa jest kręci się i drapie po szyi naglae wysypka jej się pojawiła i widzę że idzie w górę w stronę nosa błyskaewicznie.białe jkropki na czerwonym tle.Szybko ją do zlewu rozebrałam wymyłam dałam Zyrtec masć sterydową a ona sie drapie i płacze.zadzwoniłam do mojej lekarki bo już chciałam jechać do szpitala ale ona mówi że to tak silna reakcja alergiczna i teraz po lekach poczekać.Po 1,5 godz mineło jej i teraz śpi. Już przez tą akcję jesten tak wykończona ze mam dośc
Beata ogromnie Ci współczuję:-:)-:)-( to miałaś przeżycie:szok::no::no: dobrze że już jest w porządku:tak:

spadam na spacerek
a tak wogole to dzisiaj na 20 ide na cwieczenia :szok: az sie boje, bo koleznki juz byly i mowily ze strasznie ciezko :szok::szok::szok:
Wisienka super:tak: na pewno będzie fajnie :tak:
Ja wczoraj byłam ostatni raz na aerobiku bo pani która prowadziła te zajęcia zrezygnowała:baffled::-:)-(

Do góry