reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dzisiaj skakalam po sklepach u mnie w miescie.A jaki ja chce wozek kupic????fajny hehehe:-D
A tak powaznie to chcialabym spacerowke wygodna z dosc duzym siedziskiem zeby maly mial miejsce- jak na jesien czy zime bedzie cieplej ubrany,skretne kola piankowe lub pompowane, no i super gdyby byla mozliwosc zamiany kierunku jazdy ( chociaz z tym ciezko raczej bedzie)
Fajnie gdyby wozek mial regulowana budke na okres letni i okres zimowy-ale tego raczej nie da sie wszystkiego pogodzic wiec chyba bedzie najwazniejsze zeby byla wygodna dla malego:tak:

Karina wkleję jutro fotki mojego starego wózka Chicco Pick up rewelka właśnie taki jak chcesz jak młoda śpi to nawet taki worek z kożucha misia ma uszyty +kombinezon i full miejsca jeszcze ma.Nie ma go już w produkcji ale jakiś następca tego jest tylko rączka nieprzekładana

U nas dzień minął wzgędnie. Pogoda piękna. Cały dzień praktycznie na dworku:-) Rano byłam z Ingą na pobraniu krwi. Ani małej łezka nie poleciała :-) Uśmiechała się do Pani, która pobierała krewkę. Nie spodziewałam się, że mam takie dzielne dziecko. Po południu musiałam odwiedzić pediatrę, ponieważ Indze strasznie ropieje oczki i bardzo łzawi... Dostałyśmy kropelki i mam wrażenie, ze już jest lepiej... a jutro ten kardiolog cholerny......... i w środę znowu pediatra.........ufff i jeszcze non stop z psem u weta. Wymiękam.
No to masz lekką masakrę Bira ja też codziennie coś:crazy:

Kurcze myślałam, że mam gdzie zamówić ale na tym linku który podałam nie doczytałam, że produkt chwilowo niedostępny :-( i teraz nie wiem jaki podgrzewacz wybrać (bo fajnie jak by miał opcję do samochodu)

Kacper od 15 min śpi więc w domku ciszaaa ;-);-)
Pusia no to muszę cię zmartwić bo chyba z opcją samochodową u nas nie ma jest jakiś włoski ale ponoć niedawno na rynku i psuje się często.Ja kupiłam Canpolu bo to ponoć to samo co Avent i tańszy narazie się spisuje

Spadam do spanka bo o 5,30 muszę wstać brrr:crazy:
Dobranoc

reklama
Kathe... Beatko, gratuluje przewrotow u dzieciaczkow:tak::tak:

...u nas nic jeszcze nie bylo... na boczek maksymalnie - skrecony jak banan, jak przeturlam sama Skwarka na brzusio to oki, sam wyciagnie spod siebie lapke, ale sam nie przewroci sie...:-:)-:)-(

Karina, ja tez dzis ogladalam na zywo spacerowki - myslalam o Casualplay S4... ale na zywo nas jednak nie zachwycil - a troche kosztuje, wiec powinien...hmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas dzis byl test lyzeczka na dziaselku... dzwoni:-D:-D:-D:-D ...dziaselkoprzekrwione, opuchniete i prawie przezroczyste - widac biale cos pod spodem... takze tuz, tuz zabeczek:-):-):-):-)

Anulka widzialam jak dziewczyny podaly link do tego wozeczka ja jego na zywo nie widzialam a ze zdjecia podoba mi sie z tym ze jest dosc drogi i tyle na spacerowke nie wydam. A jakis inny wpadl ci w oko?????

Co do przewrotow to spokojnie zobaczysz ze lada dzien zacznie fikac ci:tak:aaaaa i gratuluje jak widzisz biale to zabek szybko juz przebije sie-a u mnie cisza z zabkami tzn nic nie widac.

A my dzis mielismy dzien nowosci - Oskarus po raz pierwszy jechal duuuza spacerowka (Jeep), super - w porownaniu z gondola:-D no i zamontowalismy ten fotelik samochodowy - jest naprawde extra, i Oskarowi chyba bylo wygodnie, bo zasnal...:tak::tak: ale zanim usnal, rozgladal sie - bo jest sie w nim zdecydowanie wyzej niz w takim 0-13kg, wiec i widoki lepsze:-D:-D no i najwazniejsze - czuje, ze jest bezpiecznie, bo tamtem raz, ze juz malawy (nozki lekko wystawaly) to i firam zerowa (berber, czy jakos tak), zadnych testow nawet nie mial... brrrr!!!
Takze polecam ten fotelik:tak::tak:

Beatko, zapomnialam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

super macie, z urlopem....:-):-):-):tak::tak::tak::tak:

Napisz, na ile wybieracie sie? I lecicie sami - tzn. we czworke? bo ja tak ciagle mysle, jak to technicznie rozgrywa sie... jak jestesmy tylko my dwoje + maluszek... nie ma jak nawet razem sie popluskac w morzu... no i nie wiem jak to z temperaturami, jedzonkiem, spaniem... co trzeba zabrac ze soba... ile gwiazdek musi miec hotel... i takie tam... napisz cos wiecej
a byliscie juz kiedys w Turcji? bo ja nie, myslalam o Tunzeji - jakos poki co tam podobalo mi sie naaaajbardziej - oczywiscie z miejsc ktore znam (tj. Tunzeja, Egipt, Grecja, Hiszpania i Chorwacja)

Anulka jutro jadę do tego biura to wszystko napiszę co się dowiedziałam a Tunezja nie bardzo teraz bo tam niebezpiecznie nie radziłabym.Albo maj/czerwiec jest ok ze względu na temperatury albo wrzesień/październik
Karina a jaka to firma?

No to spadam pa,pa

Karina, co do wozkow - to pisalam na wlasciwym watku ...chcielismy quinny buzz (ten nowy "foremka" albo ten starszy -wiekszy) nie widzilam go na zywo, ale jakos dziewczyny odradzaja... S4, fajny, ale nie za taka kase - jak dla mnie... poki co dzis bylismy Jeepem, jest super (tyle, ze mysle, ze dla wiekszego maluszka, ale w sumie ma wszystkie funkcje, poza tym, ze nie mozna przekladac siedziska - w roznym kierunku jazdy) ...no ale poki co nic na oku nie mamy:dry:

również witam.:-)
my też mieliśmy przygody z oczkami, jedno Mateuszowi ropiało i łzawiło od urodzenia.Drugie od czasu do czasu. Chodziliśmy do okulisty, maści, kropelki, nic nie pomagało. Skończyło się udrażnianiem kanalików łzowych i odpukać jest dobrze.
Mam nadzieję, że u Was tego nie będzie i kropelki wystarczą
nam tez to grozi, za tydzien mamy zabieg:-(ale wpuszczam jej jeszcze krople i masuje, oby pomoglo...

anulka i elbra spokojnie wasze chlopaki tez na pewnoi wkrotce zaczna sie przewracac:tak:skoro moja mala z napieciem dala rade to takie zdrowe zuchy tez:-)

anulka mam jeszcze pytanko odnosnie tej kaszy manny, w zaleceniach 2-3 g , nie mam wagi kuchennej , mozesz mi powiedziec ile to wychodzi mniej wiecej na lyzeczki:zawstydzona/y:??i jeszcze raz mi napisz jak przyzadzasz ta kasze, ciemna ze mnie mamuska...:(

Karina, co do wozkow - to pisalam na wlasciwym watku ...chcielismy quinny buzz (ten nowy "foremka" albo ten starszy -wiekszy) nie widzilam go na zywo, ale jakos dziewczyny odradzaja... S4, fajny, ale nie za taka kase - jak dla mnie... poki co dzis bylismy Jeepem, jest super (tyle, ze mysle, ze dla wiekszego maluszka, ale w sumie ma wszystkie funkcje, poza tym, ze nie mozna przekladac siedziska - w roznym kierunku jazdy) ...no ale poki co nic na oku nie mamy:dry:

Powiem ci ze fajnie prezentuje sie zdjecie dlalam na wlasciwym watku:tak:

reklama
Mam nadzieje Bira ze kropelki pomoga:tak:jaka dzielna jest Twoja mala:tak:
Napisz co mowil kardiolog po wizycie a co sie dzieje z psina Twoja?????
Muszą pomóc. Ja myślę, że ona po prostu oczko zadrapała albo zatarła.
A z Ambą mam wiecznie jakieś roblemy. Ona ma atopowe zapalenie skóry, alergie na wszystko (nawet na karmy antyalergiczne i samą siebie chyba) i do tego nużycę. Teraz przypętało się zapalenie ucha. Żygam już, bo od dwóch lat nie było tygodnia, zebym z nią do lecznicy nie jechała... zaliczyłam już chyba kilkanaście lecznic w obrębie 200 km.

również witam.:-)
my też mieliśmy przygody z oczkami, jedno Mateuszowi ropiało i łzawiło od urodzenia.Drugie od czasu do czasu. Chodziliśmy do okulisty, maści, kropelki, nic nie pomagało. Skończyło się udrażnianiem kanalików łzowych i odpukać jest dobrze.
Mam nadzieję, że u Was tego nie będzie i kropelki wystarczą

Ło matko... Ty mnie nie strasz kochana.....:baffled:
u nas dzis byl test lyzeczka na dziaselku... dzwoni:-D:-D:-D:-D ...dziaselkoprzekrwione, opuchniete i prawie przezroczyste - widac biale cos pod spodem... takze tuz, tuz zabeczek:-):-):-):-)
Gratulacje, to już lada dzień będziecie mieli perełkę:-) U Ingi zębów ani widu ani słychu:zawstydzona/y:

Beatko, zapomnialam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

super macie, z urlopem....:-):-):-):tak::tak::tak::tak:

Napisz, na ile wybieracie sie? I lecicie sami - tzn. we czworke? bo ja tak ciagle mysle, jak to technicznie rozgrywa sie... jak jestesmy tylko my dwoje + maluszek... nie ma jak nawet razem sie popluskac w morzu... no i nie wiem jak to z temperaturami, jedzonkiem, spaniem... co trzeba zabrac ze soba... ile gwiazdek musi miec hotel... i takie tam... napisz cos wiecej
a byliscie juz kiedys w Turcji? bo ja nie, myslalam o Tunzeji - jakos poki co tam podobalo mi sie naaaajbardziej - oczywiscie z miejsc ktore znam (tj. Tunzeja, Egipt, Grecja, Hiszpania i Chorwacja)

Nam znajoma, która prowadzi biuro podróży odradziła Tunezję z takim maluszkiem, za rok, dwa ok, ale teraz jeszcze nie.

Kathe, Wy tez macie z Marysią problemów... współczuję. Jak nie napięcia to oczki... Biedna malutka

Do góry