reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dzisiaj skakalam po sklepach u mnie w miescie.A jaki ja chce wozek kupic????fajny hehehe:-D
A tak powaznie to chcialabym spacerowke wygodna z dosc duzym siedziskiem zeby maly mial miejsce- jak na jesien czy zime bedzie cieplej ubrany,skretne kola piankowe lub pompowane, no i super gdyby byla mozliwosc zamiany kierunku jazdy ( chociaz z tym ciezko raczej bedzie)
Fajnie gdyby wozek mial regulowana budke na okres letni i okres zimowy-ale tego raczej nie da sie wszystkiego pogodzic wiec chyba bedzie najwazniejsze zeby byla wygodna dla malego:tak:

Karina wkleję jutro fotki mojego starego wózka Chicco Pick up rewelka właśnie taki jak chcesz jak młoda śpi to nawet taki worek z kożucha misia ma uszyty +kombinezon i full miejsca jeszcze ma.Nie ma go już w produkcji ale jakiś następca tego jest tylko rączka nieprzekładana

U nas dzień minął wzgędnie. Pogoda piękna. Cały dzień praktycznie na dworku:-) Rano byłam z Ingą na pobraniu krwi. Ani małej łezka nie poleciała :-) Uśmiechała się do Pani, która pobierała krewkę. Nie spodziewałam się, że mam takie dzielne dziecko. Po południu musiałam odwiedzić pediatrę, ponieważ Indze strasznie ropieje oczki i bardzo łzawi... Dostałyśmy kropelki i mam wrażenie, ze już jest lepiej... a jutro ten kardiolog cholerny......... i w środę znowu pediatra.........ufff i jeszcze non stop z psem u weta. Wymiękam.
No to masz lekką masakrę Bira ja też codziennie coś:crazy:

Kurcze myślałam, że mam gdzie zamówić ale na tym linku który podałam nie doczytałam, że produkt chwilowo niedostępny :-( i teraz nie wiem jaki podgrzewacz wybrać (bo fajnie jak by miał opcję do samochodu)

Kacper od 15 min śpi więc w domku ciszaaa ;-);-)
Pusia no to muszę cię zmartwić bo chyba z opcją samochodową u nas nie ma jest jakiś włoski ale ponoć niedawno na rynku i psuje się często.Ja kupiłam Canpolu bo to ponoć to samo co Avent i tańszy narazie się spisuje

Spadam do spanka bo o 5,30 muszę wstać brrr:crazy:
Dobranoc

reklama
Kathe... Beatko, gratuluje przewrotow u dzieciaczkow:tak::tak:

...u nas nic jeszcze nie bylo... na boczek maksymalnie - skrecony jak banan, jak przeturlam sama Skwarka na brzusio to oki, sam wyciagnie spod siebie lapke, ale sam nie przewroci sie...:-:)-:)-(

Karina, ja tez dzis ogladalam na zywo spacerowki - myslalam o Casualplay S4... ale na zywo nas jednak nie zachwycil - a troche kosztuje, wiec powinien...hmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas dzis byl test lyzeczka na dziaselku... dzwoni:-D:-D:-D:-D ...dziaselkoprzekrwione, opuchniete i prawie przezroczyste - widac biale cos pod spodem... takze tuz, tuz zabeczek:-):-):-):-)

Anulka widzialam jak dziewczyny podaly link do tego wozeczka ja jego na zywo nie widzialam a ze zdjecia podoba mi sie z tym ze jest dosc drogi i tyle na spacerowke nie wydam. A jakis inny wpadl ci w oko?????

Co do przewrotow to spokojnie zobaczysz ze lada dzien zacznie fikac ci:tak:aaaaa i gratuluje jak widzisz biale to zabek szybko juz przebije sie-a u mnie cisza z zabkami tzn nic nie widac.

A my dzis mielismy dzien nowosci - Oskarus po raz pierwszy jechal duuuza spacerowka (Jeep), super - w porownaniu z gondola:-D no i zamontowalismy ten fotelik samochodowy - jest naprawde extra, i Oskarowi chyba bylo wygodnie, bo zasnal...:tak::tak: ale zanim usnal, rozgladal sie - bo jest sie w nim zdecydowanie wyzej niz w takim 0-13kg, wiec i widoki lepsze:-D:-D no i najwazniejsze - czuje, ze jest bezpiecznie, bo tamtem raz, ze juz malawy (nozki lekko wystawaly) to i firam zerowa (berber, czy jakos tak), zadnych testow nawet nie mial... brrrr!!!
Takze polecam ten fotelik:tak::tak:

Beatko, zapomnialam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

super macie, z urlopem....:-):-):-):tak::tak::tak::tak:

Napisz, na ile wybieracie sie? I lecicie sami - tzn. we czworke? bo ja tak ciagle mysle, jak to technicznie rozgrywa sie... jak jestesmy tylko my dwoje + maluszek... nie ma jak nawet razem sie popluskac w morzu... no i nie wiem jak to z temperaturami, jedzonkiem, spaniem... co trzeba zabrac ze soba... ile gwiazdek musi miec hotel... i takie tam... napisz cos wiecej
a byliscie juz kiedys w Turcji? bo ja nie, myslalam o Tunzeji - jakos poki co tam podobalo mi sie naaaajbardziej - oczywiscie z miejsc ktore znam (tj. Tunzeja, Egipt, Grecja, Hiszpania i Chorwacja)

Anulka jutro jadę do tego biura to wszystko napiszę co się dowiedziałam a Tunezja nie bardzo teraz bo tam niebezpiecznie nie radziłabym.Albo maj/czerwiec jest ok ze względu na temperatury albo wrzesień/październik
Karina a jaka to firma?

No to spadam pa,pa

Karina, co do wozkow - to pisalam na wlasciwym watku ...chcielismy quinny buzz (ten nowy "foremka" albo ten starszy -wiekszy) nie widzilam go na zywo, ale jakos dziewczyny odradzaja... S4, fajny, ale nie za taka kase - jak dla mnie... poki co dzis bylismy Jeepem, jest super (tyle, ze mysle, ze dla wiekszego maluszka, ale w sumie ma wszystkie funkcje, poza tym, ze nie mozna przekladac siedziska - w roznym kierunku jazdy) ...no ale poki co nic na oku nie mamy:dry:

również witam.:-)
my też mieliśmy przygody z oczkami, jedno Mateuszowi ropiało i łzawiło od urodzenia.Drugie od czasu do czasu. Chodziliśmy do okulisty, maści, kropelki, nic nie pomagało. Skończyło się udrażnianiem kanalików łzowych i odpukać jest dobrze.
Mam nadzieję, że u Was tego nie będzie i kropelki wystarczą
nam tez to grozi, za tydzien mamy zabieg:-(ale wpuszczam jej jeszcze krople i masuje, oby pomoglo...

anulka i elbra spokojnie wasze chlopaki tez na pewnoi wkrotce zaczna sie przewracac:tak:skoro moja mala z napieciem dala rade to takie zdrowe zuchy tez:-)

anulka mam jeszcze pytanko odnosnie tej kaszy manny, w zaleceniach 2-3 g , nie mam wagi kuchennej , mozesz mi powiedziec ile to wychodzi mniej wiecej na lyzeczki:zawstydzona/y:??i jeszcze raz mi napisz jak przyzadzasz ta kasze, ciemna ze mnie mamuska...:(

Karina, co do wozkow - to pisalam na wlasciwym watku ...chcielismy quinny buzz (ten nowy "foremka" albo ten starszy -wiekszy) nie widzilam go na zywo, ale jakos dziewczyny odradzaja... S4, fajny, ale nie za taka kase - jak dla mnie... poki co dzis bylismy Jeepem, jest super (tyle, ze mysle, ze dla wiekszego maluszka, ale w sumie ma wszystkie funkcje, poza tym, ze nie mozna przekladac siedziska - w roznym kierunku jazdy) ...no ale poki co nic na oku nie mamy:dry:

Powiem ci ze fajnie prezentuje sie zdjecie dlalam na wlasciwym watku:tak:

reklama
Mam nadzieje Bira ze kropelki pomoga:tak:jaka dzielna jest Twoja mala:tak:
Napisz co mowil kardiolog po wizycie a co sie dzieje z psina Twoja?????
Muszą pomóc. Ja myślę, że ona po prostu oczko zadrapała albo zatarła.
A z Ambą mam wiecznie jakieś roblemy. Ona ma atopowe zapalenie skóry, alergie na wszystko (nawet na karmy antyalergiczne i samą siebie chyba) i do tego nużycę. Teraz przypętało się zapalenie ucha. Żygam już, bo od dwóch lat nie było tygodnia, zebym z nią do lecznicy nie jechała... zaliczyłam już chyba kilkanaście lecznic w obrębie 200 km.

również witam.:-)
my też mieliśmy przygody z oczkami, jedno Mateuszowi ropiało i łzawiło od urodzenia.Drugie od czasu do czasu. Chodziliśmy do okulisty, maści, kropelki, nic nie pomagało. Skończyło się udrażnianiem kanalików łzowych i odpukać jest dobrze.
Mam nadzieję, że u Was tego nie będzie i kropelki wystarczą

Ło matko... Ty mnie nie strasz kochana.....:baffled:
u nas dzis byl test lyzeczka na dziaselku... dzwoni:-D:-D:-D:-D ...dziaselkoprzekrwione, opuchniete i prawie przezroczyste - widac biale cos pod spodem... takze tuz, tuz zabeczek:-):-):-):-)
Gratulacje, to już lada dzień będziecie mieli perełkę:-) U Ingi zębów ani widu ani słychu:zawstydzona/y:

Beatko, zapomnialam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

super macie, z urlopem....:-):-):-):tak::tak::tak::tak:

Napisz, na ile wybieracie sie? I lecicie sami - tzn. we czworke? bo ja tak ciagle mysle, jak to technicznie rozgrywa sie... jak jestesmy tylko my dwoje + maluszek... nie ma jak nawet razem sie popluskac w morzu... no i nie wiem jak to z temperaturami, jedzonkiem, spaniem... co trzeba zabrac ze soba... ile gwiazdek musi miec hotel... i takie tam... napisz cos wiecej
a byliscie juz kiedys w Turcji? bo ja nie, myslalam o Tunzeji - jakos poki co tam podobalo mi sie naaaajbardziej - oczywiscie z miejsc ktore znam (tj. Tunzeja, Egipt, Grecja, Hiszpania i Chorwacja)

Nam znajoma, która prowadzi biuro podróży odradziła Tunezję z takim maluszkiem, za rok, dwa ok, ale teraz jeszcze nie.

Kathe, Wy tez macie z Marysią problemów... współczuję. Jak nie napięcia to oczki... Biedna malutka

Do góry