reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Muszą pomóc. Ja myślę, że ona po prostu oczko zadrapała albo zatarła.
A z Ambą mam wiecznie jakieś roblemy. Ona ma atopowe zapalenie skóry, alergie na wszystko (nawet na karmy antyalergiczne i samą siebie chyba) i do tego nużycę. Teraz przypętało się zapalenie ucha. Żygam już, bo od dwóch lat nie było tygodnia, zebym z nią do lecznicy nie jechała... zaliczyłam już chyba kilkanaście lecznic w obrębie 200 km.

Ło matko... Ty mnie nie strasz kochana.....:baffled:

Gratulacje, to już lada dzień będziecie mieli perełkę:-) U Ingi zębów ani widu ani słychu:zawstydzona/y:

Nam znajoma, która prowadzi biuro podróży odradziła Tunezję z takim maluszkiem, za rok, dwa ok, ale teraz jeszcze nie.

Kathe, Wy tez macie z Marysią problemów... współczuję. Jak nie napięcia to oczki... Biedna malutka

Hmmm Bira z niunia bedzie ok moze i masz racje ze zatarla sobie na przyklad.
Co do psinki to wspolczuje ja tez biegalam ze swoja ale teraz po kolejnej operacji odpukac ale jest na razie dobrze:tak:
Ach te zwierzaki tez absorbuja ale jak juz sa to trzeba o nie tez zadbac:tak:

reklama
Ufffff ale się zmachałam ;-);-)
Zamówiłam cały zestaw Tommee Tippee
- 2 butelki 260 z pojemnikiem na mleko (gratis)
- smoczek do kaszki
-smoczek szybki od 6 m
- smoczek uspokajający w kształcie sutka (2 szt)
- Kubek niekapek z uchwytami od 6 m
- gryzak dziąsełko
- śliniak gumowy zwijany (2 szt)
No i zobaczymy jak to sie wszystko spisze :tak:

Zmykam spac (własnie Kacper sie przebudził:-( M pobiegł do niego dać smoczka może zaraz uśnie obyyy

anulka i elbra spokojnie wasze chlopaki tez na pewnoi wkrotce zaczna sie przewracac:tak:skoro moja mala z napieciem dala rade to takie zdrowe zuchy tez:-)

anulka mam jeszcze pytanko odnosnie tej kaszy manny, w zaleceniach 2-3 g , nie mam wagi kuchennej , mozesz mi powiedziec ile to wychodzi mniej wiecej na lyzeczki:zawstydzona/y:??i jeszcze raz mi napisz jak przyzadzasz ta kasze, ciemna ze mnie mamuska...:(

czekam cierpliwie na przewroty Skwareczka...:tak::tak:

Co do kaszy, to ja daje 3 gramy na jakies 70-80ml wrzacej wody (kasza manna blyskawiczna) i gotuje 2 minuty. Potem przekladam ta papke (wychodzi ok. 2 lyzek) do miseczki (konsystencja jogurtu) i dodaje pol sloiczka (albo zupka, albo deserek) i juz.
Jesli chodzi ile to 2-3 g to ja mam wage... ale na lyzke stolowa sypiac to jest ok pol lyzki (nie lyzeczki).

ale sie rozpisalyscie jak mnie nie bylo, az 5 stron :-):-)

Cześć
Ja też podczytuję od dawna no i w końcu zdecydowałam sie przyłączyć.:-)Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich malutkie skarby.

iwcia ciebie rowniez witam :tak::-):-)

witaj iwcia:tak:jak ma na imie malenstwo?

no i tak nazekalam ze mala sie nie przekreca a dzis przewrocila sie 3 razy z pleckow na brzuszek:-Dnarazie tylko na prawa strone ale niestety tu winna jest asymetria ale miejmy nadzieje ze nadruga tez zacznie:tak:

kathe
gratulcje dla malej, wiem jaka to radosc :-):-) moj sie teraz przewraca non stop w 2 strony :-):-), juz go nie moge z oczu spuszczac

Wisienka i jak po ćwiczonkach:-) ja jak w Turcji byłam to brałam udział w takich ćwiczeniach piękna sprawa:-)

sabina bylo superrrrrrr, normalnie bym mogla chodzic codziennie. myslalam ze bedzie gorzej, narazie sie czuje oki, zobaczymy jutro czy nie bede miala zakwasow :laugh2:
nawet tatus z synkiem sobie poradzil tzn mowi ze zaczal plakac niecale 30 min zanim wrocilam, a bylam prawie 3 h wiec nie jest zle.
dalam cyca odrazu, pociumkal 10 min i usnal.

u nas tez marudzenie ale narazie jeszcze zaden si enie przebil, wydawalo mi sie ze tak ale jednak jeszcze musimy poczekac

kathe a mi sie wydawalo ze pisalas, ze Marysi juz 2 wyszly :dry::-)

...u nas nic jeszcze nie bylo... na boczek maksymalnie - skrecony jak banan, jak przeturlam sama Skwarka na brzusio to oki, sam wyciagnie spod siebie lapke, ale sam nie przewroci sie...:-:)-:)-(

anullka nie ma sie co smucic, maluch ma jeszcze na to czas :tak: mam znajoma i jej dziecko dopiero teraz sie zaczelo obracac a jest 3 miesiace starsze od Davida.

Dzien dobry:-)

Widze ze ja dzisiaj pierwsza u mnie znowu zapowiada sie piekna pogoda fajnie moze dzisiaj znajde jakis wozeczek:tak:

Ide kawcie robic bez tego ani rusz a moj baczek juz od jakeigos czasu nie spi:tak:

NICOLASKU KOCHANY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEO Z OKAZJI 5 MIESIĄCA DUŻO,ZDRÓWKA,USMIECHU I SAMYCH SŁODKOŚCI, ORAZ TYSIAC BUZIAKÓW

Dzien dobry:-)

Widze ze ja dzisiaj pierwsza u mnie znowu zapowiada sie piekna pogoda fajnie moze dzisiaj znajde jakis wozeczek:tak:

Ide kawcie robic bez tego ani rusz a moj baczek juz od jakeigos czasu nie spi:tak:

NICOLASKU KOCHANY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEO Z OKAZJI 5 MIESIĄCA DUŻO,ZDRÓWKA,USMIECHU I SAMYCH SŁODKOŚCI, ORAZ TYSIAC BUZIAKÓW

NICOLASKI I SZYMONKU WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NJA NAJ:-) KOCHANI!!!!!!!!
BUZIAKI DLA WAS
a wogóle to dzień dobry:-) ale się rozpisałyscie wczoraj;-)
nadrobie potem

reklama
anulka mam jeszcze pytanko odnosnie tej kaszy manny, w zaleceniach 2-3 g , nie mam wagi kuchennej , mozesz mi powiedziec ile to wychodzi mniej wiecej na lyzeczki:zawstydzona/y:??i jeszcze raz mi napisz jak przyzadzasz ta kasze, ciemna ze mnie mamuska...:(

Ja mam mleczna kaszkę manne z bobovity i wyczytałam że po 5 miesiącu to trzeba dodawać 2 łyżeczki tylko właśnie zastanawiam się jak ją przygotowywać, tzn na jakiej ilości wody te dwie łyżeczki, no bo że później trzeba dodać do zupki to wiem.

Do góry