reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
DZIEN DOBRY DZIEWCZYNY

Ja juz jestem na nogach od okolo godzinki maly wyspal sie i chce gadac.:-)
A ja jak zwykle polamana jestem bo jak biore go okolo 5 do lozka to spie na krawedzi i krzyz mnie boli jak zwykle:tak:mimo ze mamy w sypialni takie duze lozko hahahaha

Karina dziekuje,a pochwal sie swoją...

Co do kremu to tez cholera musze szybko jakis kupic no narazie małego niczym nie smaruje.
Women jak bede miala to wkleje ale ja nie jestem zadowolona ze swojej:-Dkurcze u mnie nie ma dobrego fryzjera ja mam bardzo pociagla twarz i nie potrafia powiedziec w jakiej fryzurce bedzie mi dobrze a cale zycie mam dlugie wlosy.....

Women to jest teoretycznie możliwe, więc lepiej nie ryzykować.

Śliczna fryzurka!

Dokladnie Women ja nie ryzykowalabym z moja kolezanka jedna umawialam sie przeszlo 2 miesiace na wizyte bo jej dzieci chorowaly a z moja druga znajaoma jeszcze do tegj pory nie widzialam sie:tak:

POZDRAWIAM
KARINA

Dzień Dobry

Ale piękna pogoda była :)) Wczoraj pierwszy raz sama z człapałam się z 3 piętra z Kacperkiem i poszliśmy na długi spacer 4 Godzinki przez które Kacper cały czas spał :tak::tak:. Znalazłam koło nas fajny park - dzieci sie bawiły ... mnóstwo wózków i mam .
Po spacerze pojechalismy jeszcze do Ikey (fajnie aktywny dzionek a wieczorem o 22 padłam na twarz ;-)

Ach jak ja kocham taką pogodę.

Boże jak mój synek rośnie szybko prawie się nie mieści w gondoli... jeszcze trochę i trzeba będzie przejść na spacerówkę.

Mam nadzieję, że dzis też tak ładnie będzie to pójdziemy sobie znowu na dwór :-):tak:.

Jak jest tak pięknie na dworze to nawet nie mam czasu żeby wejśc na neta bo cały dzień po za domkiem :tak:

Sluchajcie dziewczyny jak Wam troche posmece ale moze doradzicie mi:baffled:
Pisalam wczesniej ze moj maly ma na cos uczulenie takie ze az rana robi sie na buzi no i mam ten problem dalej.
Beatka zastosowalam sie do tego co mi radzilas ale to chyba nie to juz chyba wszystko mam wyeliminowane.Maly jest tylko na czystym mleku i nic wiecej.
Ciuszki wypralam w samym proszku i odstawilam plyn ale tez nic nie dalo.
Dzisiaj zobaczylam ze na nozkach robia sie rumienie a dokladniej na kolankach i skora jest abrdzo wysuszona moze to od tego proszku??????ja jego zmienilam tak okolo miesiac temu........
Ja wczesniej pralam ciuszki w plyanie do prania Dzidziuś moze znacie jakies inne plyny do prania takie delikatne???????
Wiem ze w platkach mozna prac ale szczerze mowiac wolalabym plyn do prania. Dzisiaj kupilabym i jeszcze raz wypiore wszystkie ciuszki i bedzie odstawal antybiotyk jak i t nie pomoze to w czwartek pojde chyba znowu do lekarza.

Acha i jeszcze jedno nikt nie uzywal kremu tego z filtrem Nivea????
NIVEA KREM OCHRONNY NA SŁOŃCE FAKTOR 30 SUPER !! (329785780) - Aukcje internetowe Allegro
Widzialam ze czesc z Was uzywa kremu Bambino ale ja tam widzialam ze pisze faktor 4 czy nie jest to za niski????sorki jak pisze cos glupiego ale nie znam sie na tym:-p

POZDRAWIAM
KARINA

Karina moj Dominis mial tez kiedys suche platki skory na lokciach, udach i czasem z boku na brzuszku i babka mi powiedziala zebym prala ciuszki tylko w samym proszku do prania dla dzieci, bez plynu do plukania. Tak zrobilam, a poza tym zaczelam uzywac kremu z emolientami i zniknelo to bez sladu. Teraz juz wrocilam do plynu i jest ok.

Witam dziewczyny!!

Napisze moze cos o nas.
Porod mialam dosyc dlugi, w piatek o 1 w nocy odeszly mi wody, a w niedziele dopiero urodzilam. Skurcze mialam slabiutkie wiec podali mi oksytocyne. lezalam pod nia 16 godzin. Jako znieczulenie uzywalam tlenu i gazu, ale polozna mi poradzila zebym skorzystala z epiduralu. Po dluzszym czasie skorzystalam i nie zaluje :) Nic nie czulam i nie mialam skutkow ubocznych. Malutki wazyl 3700 i mial 52 cm, 9 punktow APGAR za sine raczki. dostalam go od razu na brzuch i ssal sobie cycunia :) W szpitalu bylismy do wtorku, bo maly mial badania ze wzgledu na to ze wody odeszly dlugo przed porodem, ale wynikow nie bylo, wiec wyszlam do domu, mialam tam strasznego dola, maly plakal cale noce, a ja nie mialam pokarmu :(
Wiec wyszlismy we wtorek, w srode przyszla polozna i wieczorem znow pojechalismy do szpitala bo okazalo sie ze Domis ma jakas bakterie. Tam zostalismy do soboty. A juz potem bylo z gorki :)

Malutki juz nie jest taki malutki, wazy ok. 7800, caly czas karmie piersia (co bardzo oboje lubimy). Maly do 6 miesiaca bedzie dostawal tylko piers, pozniej zaczniemy cos wprowadzac innego. Jest grzeczny, wesoly, gadatliwy i lubi sie popisywac jak wszyscy patrza na niego :) Slini sie baaaardzo, ssie kciuka i gryzie wszystko dookola. Poza tym piszczy, gwizdze, skrzeczy, mruczy i wydaje rozne inne dzwieki.
Bawi sie wszystkim co mu podpadnie, smieje sie w glos, ciagnie za wlosy, glaszcze sie po lysince i ogolnie jest bardzo aktywny. Mamy wprowadzona rutyne od urodzenia, wiec wie ze po kapieli idzie spac i usypiam go zwykle gora 20 minut (klade sie z nim i daje mu cyca, spi z nami w lozku).
Pozdrawiamy :)
Anitt witaj :-D Bardzo ładnie Ci synuś waży :-D:-D
hej dziewczynki
u nas tez cieplutko i tez spacerujemy, mam pytanko czym smarujecie buzki dzieciom?takie wiosenne slonce jest strasznie silne, ja smaruje bambino z filtrem ale nie wiem czy dobrze aha i jak ubieracie malenstwa w taka pogode-15stopni?????:sorry2:
Kathhe ja zakładam body z długim rękawkiem śpiochy i kombinezon ....i wkładam do gondoli (przykrywam albo i nie kocykiem zależy czy jest wiatr) i jest ok (tak mi się wydaje) bo ma ciepłe rączki:-):tak:
A buzię smaruję kremem o nazwie "Bubchen" .... krem na każdą pogodę dla dzieci i niemowląt... na razie Amanda jeszcze spaceruje w gondoli i słońce do niej nie dociera( Liluś już o tym pisała) więc z filtrem kupimy później ....:tak:
A to moja nowa fryzurka
p1030827xe4.jpg
Women świetna fryzurka :tak: wyglądasz bosko...:-):-):tak:
czesc
pamietacie mnie jeszcze?? :sorry2:
Ogolnie mamy sie dobrze. Jutro jade na zjad (z pracy) 1 dniowy do poznania. Maly zostanie caly dzien z tatusiem. Marcelek to istna chichrawka :-D Na kazdym kroku sie usmiecha i kazdego zaczepia usmiechami, nawet nieznajomych. Koleczki na dobre zniknely. Jemy juz sloiczki, cyckiem tylko karmie noca. Przed snem postaram sie wkleic foteczki ze spacerku z niedzieli.
Larvuniu miło Cię znowu poczytać:tak: super że już koleczki Was nie gnębią :tak: i oczywiście gratuluję synka... wesołka :laugh2::-D
My dzisiaj też byliśmy na długich spacerkach. Jeżdziłam po wiosce ale kuźde chyba już wszędzie byłam i mi się nudzi ;-)
A jutro do szczepienia z małym idziemy. Zważę mojego klocusia bo już nieźle napewno waży. Bo mi plery wysiadają:dry:
A i dziś w końcu pierwszy raz od roku wyciągłam rower i jeździłam a cieszyłam się jak małe dziecko. W końcu trochę porządnego ruchu na świerzym powietrzu. :-):-):-)
Uwielbiam rower i tylko czekam, aż młody będzie porządnie siedział (pewnie w lecie) i musze skombinować dla niego siedzonko i jazda.....:rofl2:
Elbra powodzenia dziś na szczepieniu:tak:...czekamy na wieści po powrocie:tak:
Co do rowerku to też bym sobie pojeździła...ostatni raz na rowerze siedziałam jak byłam w ósmym miesiącu ciąży ( na góralu mojego M) ale jakoś nie wygodnie mi sie jechało :-p ale z 10m przejechałam....:laugh2::-p

Karina1980 ja mam podobny problem. Od miesiąca Igor ma rozlane plamy na policzkach. skóra jest jakby lekko błyszcząca ale przesuszona w tych miejscach, wszędzie indziej skóra jest czysta i gładziutka To dla mnie nowość bo Wiktor nigdy nie miał żadnych problemów z alergiami czy skazami. Najpierw podejrzewałam że to mleko moje go uczula, ale potem wywnioskowałam że jemu się pogarsza po butli z bebiko. Nie są to wielkie zmiany, ale są. Zaczęłam jeść tak jak powinna jeść matka karmiąca i nie podaję sztucznego mleka. Na razie jakby schodzi, ale nie jestem pewna co go tak urządziło :no:

Beatko czy możesz mi powiedzieć czym się różni Nutramigen od Bebilon Pepti? Może powinnam spróbować mu to podać, bo bebika to mu już nie podam... Jeny nie mam jak pójść do lekarza, zresztą ona mi powie pewnie to samo co się dowiem tutaj. Zastanawiam się nad testami z krwi, może się dowiem co go tak uczula.

Wczoraj miałam małą wojnę w domu ze szwagrem...:wściekła/y::wściekła/y::growl::growl::growl:
Już piszę co się stało .....i postaram sie nie kląć...i przepraszam że tak nie składnie:-p:tak:

Mianowicie wczoraj jak tylko małż wrócił z pracy musiał usiąść za kompem u wypełnić ważne dokumenty więc mu nie przeszkadzałam żeby się nie pomyli i zajęłam się zabawą z Amandzią :tak: a tu nagle do nas do pokoju jak gdyby nigdy wlazł Maciek mój szwagier i mówi że on chce sobie pogodę sprawdzić Przemek do niego że nie teraz bo ma coś ważnego do zrobienia a ten że on chce tylko pogodę :crazy: aż zaczął się debil jeden wydzierać że on chce tylko pogodę i chciał myszkę zabrać... jak mały rozwydrzony bachor....
No aż w końcu Przemek się wkurzył (a jest bardzo spokojnym człowiekiem) i kazał mu się wynosić od nas z pokoju a ten nadal swoje :wściekła/y:
Dodam jeszcze ze ten debil ma w swoim pokoju telewizor także mógłby sobie ją obejrzeć.:wściekła/y: albo sprawdzić na telegazecie

Ja też się zdenerwowałam i kazałam mu natychmiast wychodzić bo na wymioty mnie zbiera jak go widzę :crazy: a ten że przekabaciłam Przemka na swoją stronę i że on jest ważniejszy niż ja bo on jest jego bratem a ja tylko żoną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mężuś opowiedział że miara sie przebrała ... wziął go za fraki i wypierdzielił z pokoju...
A ten jeszcze na korytarzu się wydzierał pajac jeden.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

...a najlepsze było to że matka poprosiła nas wszystkich na rozmowę ( bo poszedł się poskarżyć maminsynek jeden mamusi jacy to my jesteśmy podli.... a ja w szczególności bo słyszałam że nie potrzebnie brał Przemek ślub ze mną bo jestem wredną żmiją :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) i zacząła że tak powiem truć smuty :szok::no:że nie powinniśmy sie kłucić wie jej powiedziałam żeby jak Maciek sie do nas do pokoju nie będzie zbliżał to wtedy będzie zgoda....:crazy:
A teściowa że musimy zrozumieć bo on jest najmłodszy i trochę nerwowy...:szok:(to trochę to mało powiedziane)
Na to Przemek że niech idzie do lekarza bo ma z głową nie tak a ten debil że jak on idzie to ja z nim....:crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zgody nie ma i nie będzie....:wściekła/y:

reklama
Karina moj mlody tez ma suche plamki na kolanach i lokciach i myslaam ze to łuszczyca gdyz ma ja moj tata i odrazu sie zasmuciłam ale piszesz ze moze to od proszku wiec ja juz nie wiem.
Na pupie ma taka plamke z ciemną obwódką tez taka suchą,ale tam nie dociera przeciez odzież tylko pielucha wiec juz nie wiem.

Jeszcze raz dziekuje dziewczyny ciesze sie ze grzyweczka sie podoba.

Aluska wspolczuje
JA wlasnie ide na rynek kupic jakis krem dla mojego bąbla z faktorem bo teraz duzo spacerujemy a mocno slonce swieci.

Do góry