reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

women fryzurka pierwsza klasa:-):tak:

beata czyli krem bambino z filtrem odpada?musi byc minimum 25?

no to widze ze ubieramy podobnie nasze maluszki, ja ubieram w ratuzki body z dlugim rekawkiem, takie grubsze spioszki i kurtke polarowa plus czapeczka wiosenna no i skarpetki i butki i mam wrazenie ze jej strasznie goraco jest bo ma raczki cieple i twarzyczke-a jest 15stopni. jak bedzie 20 to juz wogule nie wiem w co ja ja ubiore, chyba czas na zakupy:sorry2:
Kathe nie jest zły Bambino ale ma za mały filtr ja zawsze minimum 25 używam a latem dla Michała nawet 50 bo on ma jasną karnację:tak:

Sluchajcie dziewczyny jak Wam troche posmece ale moze doradzicie mi:baffled:
Pisalam wczesniej ze moj maly ma na cos uczulenie takie ze az rana robi sie na buzi no i mam ten problem dalej.
Beatka zastosowalam sie do tego co mi radzilas ale to chyba nie to juz chyba wszystko mam wyeliminowane.Maly jest tylko na czystym mleku i nic wiecej.
Ciuszki wypralam w samym proszku i odstawilam plyn ale tez nic nie dalo.
Dzisiaj zobaczylam ze na nozkach robia sie rumienie a dokladniej na kolankach i skora jest abrdzo wysuszona moze to od tego proszku??????ja jego zmienilam tak okolo miesiac temu........
Ja wczesniej pralam ciuszki w plyanie do prania Dzidziuś moze znacie jakies inne plyny do prania takie delikatne???????
Wiem ze w platkach mozna prac ale szczerze mowiac wolalabym plyn do prania. Dzisiaj kupilabym i jeszcze raz wypiore wszystkie ciuszki i bedzie odstawal antybiotyk jak i t nie pomoze to w czwartek pojde chyba znowu do lekarza.

Acha i jeszcze jedno nikt nie uzywal kremu tego z filtrem Nivea????
NIVEA KREM OCHRONNY NA SŁOŃCE FAKTOR 30 SUPER !! (329785780) - Aukcje internetowe Allegro
Widzialam ze czesc z Was uzywa kremu Bambino ale ja tam widzialam ze pisze faktor 4 czy nie jest to za niski????sorki jak pisze cos glupiego ale nie znam sie na tym:-p

POZDRAWIAM
KARINA
Karina i Misia po opisach niekoniecznie Misia ale należy Igora obserwować myślę że na bank Szymek ma atopowe zapalenie skóry i powinnaś Karina tylko i wyłącznie podawać mleko ale może trzeba je zmienić na Nutramigen albo sojowe ale na receptę.Nivea tego kremu nie używałam nie mam zdania
A i jeszcze charakterystyczna jest twarz a potem ciało często na zgjęciach występują szorstkości nawet pękania skóry.Policzki wyglądają jak polakierowane ale też nie zawsze bo czasami są tylko chrosteczki.Bebilon pepti jest dobry ale jest na serwatce zgydrolizowanej a Nutramigen ma mleko(laktozę)ale w formie bardzo małych cząsteczek które nie mają prawa uczulać.Misia testy z krwi odradzam szkoda kasy dopiero najwcześniej po 4 r.ż
Karina a co za antybiotyk ty chcesz używać?:szok:
Misia ty podałaś bebiko a to normalne mleczko spróbuj jakiś niskolaktozowy np.Nan Ha 2
Jak coś to idźcie do pediatry:tak:

Wczoraj miałam małą wojnę w domu ze szwagrem...:wściekła/y::wściekła/y::growl::growl::growl:
Już piszę co się stało .....i postaram sie nie kląć...i przepraszam że tak nie składnie:-p:tak:

Mianowicie wczoraj jak tylko małż wrócił z pracy musiał usiąść za kompem u wypełnić ważne dokumenty więc mu nie przeszkadzałam żeby się nie pomyli i zajęłam się zabawą z Amandzią :tak: a tu nagle do nas do pokoju jak gdyby nigdy wlazł Maciek mój szwagier i mówi że on chce sobie pogodę sprawdzić Przemek do niego że nie teraz bo ma coś ważnego do zrobienia a ten że on chce tylko pogodę :crazy: aż zaczął się debil jeden wydzierać że on chce tylko pogodę i chciał myszkę zabrać... jak mały rozwydrzony bachor....
No aż w końcu Przemek się wkurzył (a jest bardzo spokojnym człowiekiem) i kazał mu się wynosić od nas z pokoju a ten nadal swoje :wściekła/y:
Dodam jeszcze ze ten debil ma w swoim pokoju telewizor także mógłby sobie ją obejrzeć.:wściekła/y: albo sprawdzić na telegazecie

Ja też się zdenerwowałam i kazałam mu natychmiast wychodzić bo na wymioty mnie zbiera jak go widzę :crazy: a ten że przekabaciłam Przemka na swoją stronę i że on jest ważniejszy niż ja bo on jest jego bratem a ja tylko żoną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mężuś opowiedział że miara sie przebrała ... wziął go za fraki i wypierdzielił z pokoju...
A ten jeszcze na korytarzu się wydzierał pajac jeden.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

...a najlepsze było to że matka poprosiła nas wszystkich na rozmowę ( bo poszedł się poskarżyć maminsynek jeden mamusi jacy to my jesteśmy podli.... a ja w szczególności bo słyszałam że nie potrzebnie brał Przemek ślub ze mną bo jestem wredną żmiją :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) i zacząła że tak powiem truć smuty :szok::no:że nie powinniśmy sie kłucić wie jej powiedziałam żeby jak Maciek sie do nas do pokoju nie będzie zbliżał to wtedy będzie zgoda....:crazy:
A teściowa że musimy zrozumieć bo on jest najmłodszy i trochę nerwowy...:szok:(to trochę to mało powiedziane)
Na to Przemek że niech idzie do lekarza bo ma z głową nie tak a ten debil że jak on idzie to ja z nim....:crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zgody nie ma i nie będzie....:wściekła/y:
Aluśka ale przewały ze szwagrem:-(współczuję

to chyba jakas plaga bo ja dzis zrobiloam test i wyszly dwie kreseczki:szok:help:sorry2:
A tak plaga z okazji 1 kwietnia:-D

U nas super słoneczko 15 st.marzenie nie pogoda czekamy na mężusia już wyjechał ale około 23 dopiero będzie pichcę trochę w kuchni i lecę zaraz po młodego do przedszkola a i chyba nianię znalazłam:tak:

No i pochwalę się moja córka siedzi:szok:sama czasami się tylko giba ale ma problemy jeszcze z obracaniem na brzuszek

reklama
no tak...ja tez jestem w ciazy :-D:-D

laski jak mi glowa napitala...czytam ze to moze oznaczac nadcisnienie w ciazy...hmm zgadzaloby sie bo serducho mi bije jakos inaczej
mecze sie szybko
kurka to juz z dwa tygodnie trwa:-(

Lilka dokladnie,pojedz na pogotowie,tam odmowic Ci nie moga.

Aluska starsznego masz szwagra :szok:
Kurcze wspolczuje Wam dziewczyny.Ja co prawda nie mieszkam na swoim tylko wynajetym,ale sama bez zadnych chimer i tesciow.
Choc nie powiem tesciow mam spoko :tak:
Aluska badz twarda dla szwagra.Niech nie pozwala sobie :angry:

Karina ja niestety nic a nic nie pomoge z uczuleniem.
Moj starszak jak byl w wieku naszych bąbli mial uczulenie na proszek do prania bo mu zmienilam i objawialo to sie tylko i wylacznie wysypka na calym ciele,
a teraz ma jak zje za duzo jajek.
Mateuszek tez mial szorstki policzek,ale mu zeszlo samo.
Jezeli Twoj mlody ma AZS to wspolczuje,ale najwazniejsze to szybkie rozpoznanie przez dermatologa i skuteczne leczenie.
Tego sie nie da wyleczyc w 100% ale da sie zaleczyc i z tym zyc.
Oczywiscie pluje na ziemie i pukam w niemalowane zeby to nie bylo to.
Beatko co pichcisz?
Ja dzis w sumie ugotuje tylko kasze gryczana bo pyszny sosik mam z wczoraj :-)

Mlody spi a ja lece zjesc obiadek :tak:

Misia a ty nie jestes w ciazy ? :dry::-D
Kathe zarazilas sie odemnie :laugh2:

no chyba już teraz tak :tak: to bardzo zaraźliwe...

odnosnie tych plam na policzkach ale moj mial tylko na policzkach
to dostalm masc ktora moim zadaniem jest raczej placebo
ale zauwazylam ze odkad maly nie spi na pieluszce terowej to to znika
a piore wszystko jednakowo

kurcze to może u niego to też jest kwestia pranka? Ja używam teraz zwykłego proszku i płuczę w lenor sensitive. Ale czy to możliwe że uczulałoby go tylko na policzkach?

Misia ty podałaś bebiko a to normalne mleczko spróbuj jakiś niskolaktozowy np.Nan Ha 2

No i pochwalę się moja córka siedzi:szok:sama czasami się tylko giba ale ma problemy jeszcze z obracaniem na brzuszek

Kupiłam Bebilon Ha2 czy on jest niskolaktozowy? :confused: Bo nie ma na opakowaniu takiej informacji. Kurcze ale drogie to mleko :baffled:

gratuluję siedzącej córci! :-)

laski jak mi glowa napitala...czytam ze to moze oznaczac nadcisnienie w ciazy...hmm zgadzaloby sie bo serducho mi bije jakos inaczej
mecze sie szybko
kurka to juz z dwa tygodnie trwa:-(

Lilka koniecznie musisz zmierzyć ciśnienie! To nie są żarty! Musisz o siebie teraz dbać!

Kathe nie jest zły Bambino ale ma za mały filtr ja zawsze minimum 25 używam a latem dla Michała nawet 50 bo on ma jasną karnację:tak:

Karina i Misia po opisach niekoniecznie Misia ale należy Igora obserwować myślę że na bank Szymek ma atopowe zapalenie skóry i powinnaś Karina tylko i wyłącznie podawać mleko ale może trzeba je zmienić na Nutramigen albo sojowe ale na receptę.Nivea tego kremu nie używałam nie mam zdania
A i jeszcze charakterystyczna jest twarz a potem ciało często na zgjęciach występują szorstkości nawet pękania skóry.Policzki wyglądają jak polakierowane ale też nie zawsze bo czasami są tylko chrosteczki.Bebilon pepti jest dobry ale jest na serwatce zgydrolizowanej a Nutramigen ma mleko(laktozę)ale w formie bardzo małych cząsteczek które nie mają prawa uczulać.Misia testy z krwi odradzam szkoda kasy dopiero najwcześniej po 4 r.ż
Karina a co za antybiotyk ty chcesz używać?:szok:

Aluśka ale przewały ze szwagrem:-(współczuję

A tak plaga z okazji 1 kwietnia:-D

U nas super słoneczko 15 st.marzenie nie pogoda czekamy na mężusia już wyjechał ale około 23 dopiero będzie pichcę trochę w kuchni i lecę zaraz po młodego do przedszkola a i chyba nianię znalazłam:tak:

Beatka jezeli chodzi o kolanka to ma takie szorstkie ale wlasnie przewijalam go i ma na calym cialku takie drobne krosteczki:no:jezeli chodzi o antybiotyk to przepisala mi lekarka "Mupirox" mam smarowac tym te miejsca jak dojdzie do takiej rany 2 razy dziennie reszte cialka tam gdzie ma rumienie mam smarowac"Cutivate" i cale cialko lacznie z glowka 2 razy dziennie Clobaza.
Tak mi mowila lekarka
Jak bede u niej zasugeruje jej zmiane mleka

KARINA

Beatko co pichcisz?
Anineczko rosołek,bigosik z kiełbaską z dzika oraz na jutro piersi zawijane z serkiem, tymiankiem w sokiku słodko-kwaśnym
Trzeba zadbać o mężusia no nie:-D

no chyba już teraz tak :tak: to bardzo zaraźliwe...

kurcze to może u niego to też jest kwestia pranka? Ja używam teraz zwykłego proszku i płuczę w lenor sensitive. Ale czy to możliwe że uczulałoby go tylko na policzkach?

Kupiłam Bebilon Ha2 czy on jest niskolaktozowy? :confused: Bo nie ma na opakowaniu takiej informacji. Kurcze ale drogie to mleko :baffled:

gratuluję siedzącej córci! :-)
Misia dzięki tak to mleczko jest z obniżoną zawartością laktozy ale nie jest jej pozbawione.Spróbuj a jak będzie ok po nim możesz się przeżucić po jakimś czasie na zwykły Bebilon:tak:

Słuchajcie u nas tak cieplutko że Michał pyta kiedy nad morze pływać jedziemy?:-D:-D
A u Was też tak ładnie?????

Lilka natychmiast do lekarza!!!!!

reklama
Beatka jezeli chodzi o kolanka to ma takie szorstkie ale wlasnie przewijalam go i ma na calym cialku takie drobne krosteczki:no:jezeli chodzi o antybiotyk to przepisala mi lekarka "Mupirox" mam smarowac tym te miejsca jak dojdzie do takiej rany 2 razy dziennie reszte cialka tam gdzie ma rumienie mam smarowac"Cutivate" i cale cialko lacznie z glowka 2 razy dziennie Clobaza.
Tak mi mowila lekarka
Jak bede u niej zasugeruje jej zmiane mleka

KARINA
Karina Cutivate ok to maść sterydowa i Clobaza zawsze powinna być stosowana ze sterydem ale Mupirox nie wiem czemu zapisała moim zdaniem dziwne chyba że są to zmiany sączące o podłożu bakteryjnym?

Do góry