reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

hej dziewczynki
u nas tez cieplutko i tez spacerujemy, mam pytanko czym smarujecie buzki dzieciom?takie wiosenne slonce jest strasznie silne, ja smaruje bambino z filtrem ale nie wiem czy dobrze aha i jak ubieracie malenstwa w taka pogode-15stopni?????:sorry2:

Ja też smaruje kremem Bambino z filtrem:tak:
Ja ubieram tak: rajtuzki i na to spodnie takie grubsze. Body z długim rękawem na cienka bluzeczka i kurteczka polarowa i do wózka przykrywam lekko kocykiem.

u nas też dziś extra pogoda:-)
ja oczywiście poszłam odwiedzić wujka Kackera:-) hihi...suepr jest mały:-) włosy mu stoją jak u Mirki Nicolaska:-) hihi
co do Wakacji to postanowione..:-)
połowa lipca Władysławowo:-) nie bylismy razem z mężusiem nad Polskim morzem więc przynajmniej jest okazja:-) a dla mnie to 2 koneic Polski :-) masakra... chyba ja mam najdalej;-) z wszystkich Listopadówek:-) , przełom września października..Hiszpania albo Grecja:-) jeszcze zobaczymy...

Anulka Kapik jest ubrany tak:
Rajtuzki, spodnie, body z długim rękawe, kamizelka i kurteczka (taka jak na zdjęciu w podpisie z kapturem..lub z tej samej seri bez kaptura:-) to jak nie wieje:)):-) tyle:-) no chyba że jest bardzo zimno to zamiast kamizelki to ubieram mu sweterek:-)

Sabinko chyba mamy rzem tak daleko. Ja też z końca Polski. Bielsko Biała;-)

A co do wakacji to my w tym roku nigdzie nie jedziemy...buuuuuu....:-(

reklama
Dziewczyny powiedzcie czy dziecko moze zarazić sie zapaleniem oskrzeli lub płuc od dorosłej oosby?
Bo moja kumpela zachorowała i nie wiem czy moze przyjechac czy lepiej nie?
Jest na antybiotykach wiec chyba juz nie zaraża? sama nie wiem dlatego pytam specjalistek.

Co do ubioru to wlasnie chcialam o to pytac....

A to moja nowa fryzurka
p1030827xe4.jpg

czesc
pamietacie mnie jeszcze?? :sorry2:
Ogolnie mamy sie dobrze. Jutro jade na zjad (z pracy) 1 dniowy do poznania. Maly zostanie caly dzien z tatusiem. Marcelek to istna chichrawka :-D Na kazdym kroku sie usmiecha i kazdego zaczepia usmiechami, nawet nieznajomych. Koleczki na dobre zniknely. Jemy juz sloiczki, cyckiem tylko karmie noca. Przed snem postaram sie wkleic foteczki ze spacerku z niedzieli.

Co do ubioru to dzis tatus ubral malego w body z krutkim rekawkiem, bluzeczke na dlugi rekawek, na to korteczka polarowa. Rajtuzki + spodnie + skarpetki + adidaski. No i oczywiscie czapa na uszy :-) Udanego mam mezusia tu trza przyznac, umie synka ubrac ;-)
women kochana gdybym byla facetem to zyc bym Ci nie dala ;-):tak::-D Laska z Ciebie i tu nie wyolbrzymiam, bo chyba sama wiesz ze piekna dziewczyna z Ciebie :tak:

milego wieczorka kochane....

Dzien doberek:-):-)

Lilus... juz ruchy:-) hmmm, jak ten czas leci:-D:-D slyszalam, ze ponoc jak poczuje sie pierwsze ruchy to jest to polowa ciazy...;-);-)

Asix... slyszalam o glodowkach duzo dobrego, ale poki co karmie piersia i u mnie odpada. Gratuluje - 3kg, super!
Ja z kilogramami sie uporalam wlasiciwie tuz po porodzie, ale ten brzuszek... hmmm, waze mniej niz przed ciaza a brzuch mam wystajacy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ...i codziennie smaruje sie kremami, cwicze... kiedy on sie schowa???

Beaciu, no, no mezus sie ucieszy jak juz zaczelas szykowac powitanie to poewnie bedzie sie dzialo:-D:-D:tak:

A... ale ze mnie gapa:zawstydzona/y:

Wszystkiego najlepszego dla jubilatow... duzo zdrowka, sloneczka i slodkosci w zyciu:tak::tak::tak:

U nas juz po spacerku, pogoda piekna!!!! 16 stopni, zero wiatru, sloneczko - mmmmmiodzio!!! Polazilismy 2 godzinki po parku:tak::tak: Mam watpliwosci jak ubierac Oskarka w taka pogoda... dzis ubralam mu body dlugi rekaw i welurowego pajacyka, na to kombinezon i czapeczka z bawelenki... no i nie wiem czy ok... Jezdzimy jeszcze gondola (ale juz chyba sie przenieisemy do spacerowki), dzis wyjelam na spacerku spiwor (bo wydawalo mi sie ze sie ugotuje Oskar) i jezdzilismy bez przykrycia w gondolce. Lapki sprawdzalam cieplusie, az nawet za cieplusie... Ojoj, nie wiem...
A tak w ogole to od kilku dni Oskarus ma lekki katarek i przy tym kicha troszke, psikamy mu wode morka i raz- dwa razy dziennie frida, no ale wydaje mi sie, ze to chyba tylko katarek i nie ma co panikowac... Poradzcie cos...:zawstydzona/y:
Anulka oj będzie:-Dco do ubioru to my lekki kombinezon polarkowy i krem do buzi akurat mam taki A-derma Spf25 czyli filtr 25 ale to minimum jaki powinien być

A jeszcze jedno, tak znowu o wakacjach;-);-)

Czytalam o Balatonie... i zastanawi mnie czy warto wybrac sie na Wegry... Byla ktoras z Was?? Albo slyszlyscie cos...? Hmm, od nas nad Balaton jest 670km... wiec w sumie blisko...
na Węgrzech nie byłam nie doradzę:no:

Dziekuje za odpowiedzi tylko zastanawiam sie czy po takim czasie dopiero moj maly zareagowalby?????
Dnia 27.02 zmienilam proszek z plynu do prania dzidzius na Jelp i do tego kupilam Lenor dla dzieci\
Dnia 01.03 dostał pierwszy raz marchewke i pare dni pozniej jabluszko i na tym jechalam
Dnia 06.03 dostal pierwszy raz kaszke najpier byla bananowa a potem malinowa i dodaje ja zawsze do mleka na noc ok 3 lyzeczki na 150-180 ml mleka.

Jabluszko dostawal albo jako deserek albo jako soczek, jezeli chodzi o marchew to tez jako soczek i jako papke przywaznie czysta tylko raz dostal z ryzem i raz dalam z ziemniaczkami.

Jezeli chodzi o pranie to zawsze mniej wiecej w ciagu tygodnia zmieniam posciel i min raz dziennie jest odkurzanie poniewaz mam psa i jest siersciucha na panelach.
Jedynie czego nie robilam to przyznaje sie ze nie pralam maskotek ale wlasnie susza sie.

POZDRAWIAM
KARINA
Czasami po miesiącu wychodzi

women fryzurka pierwsza klasa:-):tak:

beata czyli krem bambino z filtrem odpada?musi byc minimum 25?

no to widze ze ubieramy podobnie nasze maluszki, ja ubieram w ratuzki body z dlugim rekawkiem, takie grubsze spioszki i kurtke polarowa plus czapeczka wiosenna no i skarpetki i butki i mam wrazenie ze jej strasznie goraco jest bo ma raczki cieple i twarzyczke-a jest 15stopni. jak bedzie 20 to juz wogule nie wiem w co ja ja ubiore, chyba czas na zakupy:sorry2:

Dziękuję bardzo dziewczyny ......

Larvunia hihih jestes THE BEST kobieto...!Dzięki.

Widzę ze nikt nie zna odpowiedzi ma moje pytanie...Może Beatka coś wiesz?
Cóż poszperam w necie.
Moje dziecię od godziny wykąpane nakarmione śpi ufff nareszcie bo dziś coś marudny dzień miał.

Co do ubierania to u nas jest tak
body z długim,rajtuzzzy,bluzeczka i spodne,kurteczka plus czapa
jezdzimy teraz zamiast w spacerówce to w foteliku bo ja głupia baba zapomnialam ze mam taka funkcje w wozku no i sobie teraz dopiero tak smigamy,mały mega zadowolony bo wysoko siedzi i wszystko widzi.

reklama
Dziewczyny powiedzcie czy dziecko moze zarazić sie zapaleniem oskrzeli lub płuc od dorosłej oosby?
Bo moja kumpela zachorowała i nie wiem czy moze przyjechac czy lepiej nie?
Jest na antybiotykach wiec chyba juz nie zaraża? sama nie wiem dlatego pytam specjalistek.

Co do ubioru to wlasnie chcialam o to pytac....
Women fryzurka fajowa jakoś ja też polubiłam grzywkę a wizytę lepiej przełóż bo dopiero co Dorian był chory i brał antybiotyk.Macie czas koleżanka wykuruje się na dobre i wtedy:tak:

Sabinko ja mam do Władysławowa jakieś 35 km w razie cego zapraszam do nas:tak:
a tylko chcę powiedzieć że w sezonie takie tam korki że szok:szok:my nigdy nie jeździmy na półwysep latem:-(A jak w zeszłym roku poprosiłam męża żeby pojechać to 5 godzin wracaliśmy do domu już chciałam z Michałem wracać promem:tak:

Do góry