reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

kup olejek eukaliptusowy, zmocz tetrę gorącą wodą, wykręć i na tą mokrą pieluchę nakrop z 10 kropli tego olejku i powieś na kaloryferze, albo zrób "helikopterek" tą pieluchą w pokoju gdzie mała przebywa. Bardzo fajnie udrażnia nosek i lepiej się dziecku oddycha. Można też do miseczki z gorącą wodą kilka kropel dać.
Moj Dorian tez ma katar,strasznie go to wkurza,bo ani dobrze zjesc ani smoczka ani spać,bo nie moze bidny oddychać.Ja kłade mokre reczniki na kaloryfer ale musze zrobic tak jak mowisz zakupic te krople.W aptece je dostanę?

Pati-mam big pytanko-bo ty najbardziej tu doswiadczona-chodzi mi o kikut-jeszcze nie odpadl i juz dostaje powoli swira-no i pod tym sucym jak przecieram to nadal jest mokre no i zauwazylam w troche kri no i zaczelam czuc dziwny zapach z tego miejsca-to normalne??????czy mam isc do lekarza????please napisz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asix ja mysle ze trochę krewki to nie jest powod do zmartwień,bo ja mialam tak samo po kapili i zadzwoniłam do szpitala sie dowiedziec i pani powiedzial ze to moze byc jak tylko wacik zabrudzil sie od krwi,wazne zeby nie leciała krew sama.Co do zapachu to chyba nie jest normalne,chociaż sama nie wiem,u Doriana pepek odpadł wczoraj,ale z tego co pamietam nie miał on zadnego zapchu.

reklama
lilka wspolczuje tego plakania, qrcze pewnie duzo ja nosilas albo po prostu sama sie tak przyzwiazala do ciebie, u nas jak maz wraca z pracy po 15 to zazwyczaj przejmuje mala, ja tylko karmie a on odbekuje i przewija, bawimy sie z nia razem ale jak placze to maz ja nosi:-)a ja odpoczywam, chyba ze sobie nie radzi-a to zadko jest:-p Od poczatku staralam sie jej duzo nie nosic zeby nie przyzwyczajac, jak placze to podchodze albo klade sie kolo niej i probuje samym przytuleniem ja uspokoic jesli nie pomoze dopiero podnosze do pionu a jesli to nawali to dopiero zaczynam z nia chodzic po domu jesli dalej nic to zaczynamy kolysanie;-) narazie dziala i jakos do kolysania nie doszlysmy bo mala szybko sie uspokaja.

asix ja mialam tak samo z pepuszkiem, zamoczyl nam si epodczas kapania i nie wysuszylismy dobrze, pozniej byl mokry i nie ladnie pachnial, trzeba wtedy dobrze osuszyc-bardzo doklanie chocby to trwalo z 10minut, i posmarowac spirytusem czy piochtanina czym tam smarujesz, jak najwiecej wietrzyc-dawac mu doplyw powietrza czesto , nam sie unormowalo po 2 dniach i w 3cim tygodniu odpadl, sprobuj tak z 2 dni porobic jak nie przejdzie -tzn bedzie gorzej a nie lepiej to zasuwaj do lekarza bo moze sie wdac zakazenie a po co malenstwo ma sie meczyc na antybiotykach

Jestem ciagle niewyspana i glodna:-p chyba brakuje mi jakis witamin bo te zmeczenie teraz sie pojawilo i nie jest takim typowym niewyspaniem tylko po prostu oslabieniem. Dziewczyny dalej bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy? ja bralam w ciazy feminatal i teraz juz nie, zastanawiam sie moze powinnam? lekarz w wypisie mi nic takiego nie zalecal ale chyba powinno sie brac te witaminy??

helo z bobasem na rekach

Kathe dostaniesz tabsy CERAZETTE dla mam karmiacych-je sie zaczyna brac jakos od razu
a okres za pare miesiecy,ja dostakam po paru ale juz nie pamietam

a ktoras z was brala te tabletki, maja duzo skutkow ubocznych?? po cilescie np bardzo przytylam:-( i zle sie czulam

Lilka
bardzo Ci wspolczuje tych placzow. Ja tez mam jednego marudka, ale da sie go w miare opanowac.Mysle, ze w Twoim przypadku sprawdzila by sie ta chusta do noszenia dzidzi. Mala by byla caly czas blisko a Ty bys miala wolne rece...

czesc dziewczyny,mam chwile bo Hania spi :-)
zasnełąs ama w lozku co jest mega zadkoscia!!
bo zazwyczaj zasypia,ale ja musze elzec obok bo ona musi mnei czuc :sorry2:

Ladinko,Sabino pewnie ta chusta mi by sie przydala ale tutaj to ona pewnei masakrycznei kosztuje :sorry2:
ale musze pomyslec,jak nic sie nie zmieni to poprosze rodzinke by mi przywiezli jak po sylwku beda tu wracac spowrotem

lilka wspolczuje tego plakania, qrcze pewnie duzo ja nosilas albo po prostu sama sie tak przyzwiazala do ciebie, u nas jak maz wraca z pracy po 15 to zazwyczaj przejmuje mala, ja tylko karmie a on odbekuje i przewija, bawimy sie z nia razem ale jak placze to maz ja nosi:-)a ja odpoczywam, chyba ze sobie nie radzi-a to zadko jest:-p Od poczatku staralam sie jej duzo nie nosic zeby nie przyzwyczajac, jak placze to podchodze albo klade sie kolo niej i probuje samym przytuleniem ja uspokoic jesli nie pomoze dopiero podnosze do pionu a jesli to nawali to dopiero zaczynam z nia chodzic po domu jesli dalej nic to zaczynamy kolysanie;-) narazie dziala i jakos do kolysania nie doszlysmy bo mala szybko sie uspokaja.

Kathe u nas sie tak nie da,bo Karol wraca poznymi wieczorami i sam jest zbąbany,a jak juz to nadrabia zaleglosci z Milenka bo ona cierpi przez Hanie najbardziej
strasznie mi jej zal,ze nie mam czasu co kiedys by jej poswiecac i dlatego Mila to Karola dzialka
no i tu jest pies pogrzebany bo Hania jest przywiązana tylko do mnie
wczoraj co ją bral na rece to ta tylko rozeznanie ze to nie ja i ryk,ona chce do mamy!! tylko wzielam na rece i spokoj :sorry2:
tak samo jest z zasypianiem,musi mnie czuc ze jestem obok to zasnie
zdarza sie jak teraz ze zasnie sama ale to zadko

normuje sie to Asix?? oby :sorry2:

Hania tak dziwnie oddycha,tzn. oddycha dobrze ale ma momenty jakby flegma jej przeszkadzala
juz nie pamietam jak to jest,kiedys Mili miala chyba cos podobnego to lekarka mi powiedziala ze to normalne ze mala nie ma dobrze krtani rozwinietej...tyle ze nie pamietam czy tez Mila tak charczala jak Hania :confused: groznie to nie wyglada ale mnie zastanawia czy wasze brzdace tez tak mają????

a ktoras z was brala te tabletki, maja duzo skutkow ubocznych?? po cilescie np bardzo przytylam:-( i zle sie czulam

ja bralam

po cilescie w 10 miesiecy przytylam 20 kg i nie moge do dzis sie ich pozbyc-a prawie nic nie jadlam!! zeby nie bylo...

a po cerazette kompletnie nic
mi one przypasiły:tak:

a tak wogole to mnie oswiecilo teraz ze juz grudzien i nie dlugo nas zwalą tam nizej i grudniowki bedą krolowac :-)
jejku one sie teraz rozdwajają albo czekają,a my marzymy o wyspaniu sie :-D:-D:-D:-D:-D

lilka jesli chodzi o te "charczenie" to Marysia tez tak ma, oczyszczam jej nosek ale dalej to jest, jutro mamy wizyte kontrolna u lekarza to sie podpytam:tak: dzieki za odp o tabsach:blink:

a mój mały dziś coś spać nie chce:-) byliśmy na spacerku i odebrać pesel w końcu:-) bo jakos tak mi schodziło... a on dziś strasznie marudny...
a ja od dzis mam mamę w domu:-) tzn. od 17 ... codziennie...więc mam nadzieje że wyskoczymy gdzieś z meżusiem na jakąś kolacyjke...

no i obiadki nam pogotuje mam nadzieje
a dzis spaghetti robie:-)
Lilka to prawda zaraz nas zrzucą gdzies w dół:-) eheheh
Asix witaj spowrotem:-) jak cycojad będzie spał to wpadaj częściej...
Kathe ja feminatal dalej jem...
Lilka powiem Ci ze mojego Dawida Kacperek tez nie czuje za bardzo:-( jak on go bierze na ręcę to mały w ryk:-( no ale niestetyto są skutki tego że tatuś ciągle pracuje..........czasami upieram sie żeby go trzymał że moze sie mały uspokoi ale nie zawsze sie to udaje:-(
Mój też ma tak jakby zatkany nosek..
pediatra mói że to norma ..więc sie nie martwie katarku nie ma na[pewno narazie...Marimerem psikam narazie codziennie... zobaczymy:-)

reklama
Do góry