reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

no wlasnie kurcze u mnie to samo
jak nei spi to na raczkach,choc tez ze spokojem w foteliku iles tam czasu wytrzyma a nawet zasnie!!!

ale jak ją klade spac do lozeczka jak jest zmeczona to zapomnij!!!!!!!!!
teraz caly czas nawoluje mnie
narazie sie nie drze to nie ide :baffled:
ale chyba sie zacznie :wściekła/y::wściekła/y:

pierwszy raz jak z Mili lecielismy do taty to tez musialam ja budzic jakos o 4 nad ranem
ale polozylam ja spac o 17 i nie bylo tak zle
moze tak sprubujesz???

leceeeeeeee do krzykacza :szok:

reklama
Melduje sie, ze jeszcze zyje;-)
Nawet nie probuje nadrobic tego co napisalyscie:zawstydzona/y:

Lilka
bardzo Ci wspolczuje tych placzow. Ja tez mam jednego marudka, ale da sie go w miare opanowac.Mysle, ze w Twoim przypadku sprawdzila by sie ta chusta do noszenia dzidzi. Mala by byla caly czas blisko a Ty bys miala wolne rece...

Ja wczoraj nie wytrzymalam i wskoczylam do wanienki, chociaz teoretycznie jeszcze nie powinnam, ale mnie tak kregoslup bolal, ze nie dalam rady. Chyba musze sie wybrac na jakas fizjoterapie:baffled:
Zaliczylismy tez juz alergie na chusteczki do pupy...sytuacja naszczescie opanowana:happy2:
Chlopaki przytyly po pol kilo, wiec jestem happy:tak:

dzień doberk:-)

ale sie rozpisałyście czytałam czytałam i doczytać nie mogłam:-)
co do kąpieli ja czekam tak jak Sugar do wizyty:-) ale już nie moge się doczekać:-)...
codospanka - ma albo pajaca a pod spodem jakąś bluzeczke lub body, albo 2 zestaw:-) śpiochy i koszulka:-)

Ladinka pięknie panowie Twoi rosną:-)
Lilka jejku biedna jestes:-( ale Ladinka ma racje z tą chustą...sama się nad nią zastanawiiałam tak w razie czego..ale mały potrafi leżec..teraz np. leży na macie:-) i dziwne odgłosy wydaje:-) heheh
Anineczka to łądnie maluszek wcina:-) jejku mój to na bank tyle nie zjada..:-( pewnie nawet w cycu tyle nie ma:-) ale głodny chyba nie chodzi:-)

Mój tez ładnie isę budzi tylko 2 razy w nocy;-)
ja też polecam Tantum Rosa:-)
ide wode wstawiać:-)

misia ratuj mamy katar
nie ma temp ani nic tylko katar
sciagam grucha, woda morska, nasivin
co jeszcze mozna?

kup olejek eukaliptusowy, zmocz tetrę gorącą wodą, wykręć i na tą mokrą pieluchę nakrop z 10 kropli tego olejku i powieś na kaloryferze, albo zrób "helikopterek" tą pieluchą w pokoju gdzie mała przebywa. Bardzo fajnie udrażnia nosek i lepiej się dziecku oddycha. Można też do miseczki z gorącą wodą kilka kropel dać.

Dzień dobry, dziewczyny!

Anineczko - ciekawa obserwacja :tak:. Ja bym pomyślała nad łykaniem powietrza przez Mattiego. Dzieci w dzień piją łapczywie, w nocy spokojniej. Zaobserwowałam to także na Lusi: w dzień odbekuje Jej się za każdym razem, w nocy raz na 3 karmienia gdzieś... No i te gazy w żołądeczku mogą Mattiemu dokuczać. Po kąpieli problem może znikać dlatego, że maluch się "wyluzuje" i przestaje rzucać się na pierś że mało oczy z orbit nie wyskoczą - przestawia się na tryb nocny :blink:. Ale to tylko jeden z możliwych scenariuszy. Musisz Go dokładniej poobserwować.

larvuniu - moja paskuda się spod kocyka wykopuje... Już zadecydowałam - kupuję śpiworek, chcę w nocy spokojnie spać ;-).

Idę coś wszamać póki mała nie kwiczy. Będę jak wrócę :-).

Aga co do tv to Ci powiem że jak mały nie śpi to "ogląda" z nami czyli nie wiem o co chodzi w pragramie heheh bo się rozmawia z nim albo wystarczy że się patrzy na niego:-) ale naprawde odpukac przynajmniej narazie jest super:-) pozwala rodzicom pooglądać;-)

a wogóle się śmiejemy że pierwszym słowem jakie powie będzie Komputer:-) oboje z mężem jestesmy informatykami..masakra:-) ja na szczęście tylko po studiach inf. ale mąż wykonuje ten zawód:-) i już powiedział Kacperkowi ze jak skończy 5 lat będzie go uczył programować!! normalnie świr:-)biedne moje dziecko:-)

Sabinko - to bystrzak z Niego! Bardzo dobrze, że potrafi skupić dłużej na czymś uwagę, szczególnie jeżeli jest to stojący kilka metrów dalej telewizor :tak:. Mój mężuś jest też informatykiem (i z wykształcenia i z zawodu) i również wprawia Lusię od małego w niuanse komputerowe ;-). Bierze Ją na ręce, siada przed kompem i tłumaczy konfigurację switcha (kupił sobie ostatnio takiego zarządzalnego 3COM SuperStack II) czy wpisy w iptables :-). Lusia lampi się w ten monitor, z czarno-białą linuxową konsolą, i chyba jej się podoba :tak:. No ale monitor stoi pół metra od niej, nie ma co porównywać do obserwacji akcji na ekranie telewizora :blink:. Ona dalszych przedmiotów jeszcze nie "percepuje" :-).

hehehe :-) no co Ty mój też nie kuma że tv:-) ale lubi jak jest głosno w domu:-) i dlatego się wkurza jak go usypiam w łóżeczku gdzie jest cicho:-)
a wtedy jak tak pomarudkuje troche to włączam odkurzacz odkurzam dom i wtedy pięknie śpi:-)
a Kacper też przed kompem często zasiada:-) z racji tego że niestety czasem musze pracować:-( albo odebrac maila:-) hehe
a mężus już sie nie mozę doczekać jak Kacper zacznie kumac bo powiedział że będzie miał z kim na PS-ie grać:-) masakra normalnie...heh

oczywiście nie poczytałam,
miałam piasek w oczach i padłam na ryjek:-p:cool2:
dzisiaj wieczorkiem nadrobie:tak::tak::tak:

jutro idziemy na szczepienie
Marcel raczej infarix i Samuel na meningokoki;-)
sugar...Marcel też zakatażony i pediatra kazał kupić Nasivin soft...
po katarku już prawie śladu ni ma
my robiliśmy tak..
sól fizjologiczna po jednej kropelce do noska pożniej odciąganie katarku fridą:-p
i na końcu po jednej kropelce Nasivinu...
rano i wieczorem
2 dni i juz właściwie po kłopocie:cool2:

reklama
witam!!!
nie było mnie kilka dni -wiec wpadam,zeby sie zameldowac:tak:no ale postaram sie doczytac potem co u was!!!musicie wybaczyc!!
u mni sajgon-maly wisi na cycu non stop-nawet teraz jak klikam na kompie-nie spi w nocy,a ja dalej zwloki chodze:wściekła/y::wściekła/y:boze jak ja chce sie wyspac!!Ale pocieszyli mnie ze to sie normuje od 6-8 tyg. wiec zobaczymy!!!

Sabinko-witaj-ty jak zwykle na posterunku!!:-D

Pati-mam big pytanko-bo ty najbardziej tu doswiadczona-chodzi mi o kikut-jeszcze nie odpadl i juz dostaje powoli swira-no i pod tym sucym jak przecieram to nadal jest mokre no i zauwazylam w troche kri no i zaczelam czuc dziwny zapach z tego miejsca-to normalne??????czy mam isc do lekarza????please napisz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry