reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Hej. Jedna z naszych dziewczyn na styczniowkach dostala informacje, ze Marthusia 16.11 urodzila, uwaga....... CHŁOPCA.

Nie wiem czy juz o tym wiecie, bo nie mam za bardzo czasu na szukanie tych wiesci w Waszym glownym watku, a na liscie widzialam, ze Jej nie ma.

reklama
piszecie o kg
ja juz waze mniej o 2 kg niz przed ciazą :-) ale mialam 8,5kg na plusie
pewnie zasluga karmienia i braku czasu na posilki,zreszta ja mam z czego chudnac i postanowilam ze bede sie trzymac:cool2:
bo jak pojedziemy do PL to chce ludzi z lekka zaskoczyc :-p

wiecie co? zamierzam zrobic pyzy drozdzowe na parze :-p
nigdy nie bawilam sie z drozdzami wiec jestem ciekawa czy cos z tego wyjdzie heheee

a moj Karol chory :-( wiec mam trojke dzieci :sorry2: bo musze latac kolo niego z lekami,jedzeniem
chyba grypa go bierze bo wszystko go boli,goraczka 39 st.,dreszcze...szkoda mi go :-(

wisienka-no ja na becikowe sie tez niestety nie zalapalam i mialam nerwa jak cholera bo pracuje legalnie prawie 3 lata zapieraja mi podatki i sie dowiaduje ze niestety nic nie dostane bo mam najnizsza liczbe godzin i staly kontrakt,a becikowe dostaja laski ktore wogole nie maja pracy i kasy-i gdze tu ****... sparwiedliwosc:wściekła/y::wściekła/y::no:
takze cie pociesze ze mam to samo

women-kochana witaj!!!
chcialam ci tylko powiedziec ze wiem co przezylas bo ja mialam dokladnie to samo-porod to bylo dla mnie traumatyczne przezycie i nie weim czy bede chciala miec wiecej dzieci.:-(
Ja juz tez doszlam do rozwarcia -myslalam ze zwariuje przy bolach partych no i dostalam goraczki-malenstwo tez.Nie mogli jej zbic i malemu zaczelo zanikac tetno-wszystko zaczelo sie dziac niezwykle szybko-lekarz powiedzial-cesarka natychmiast no i przewiezli mnie pocieli -jeszcze krwotoku przy okazji dostalam-i po pol godzinie lezalam juz na sali i mialam takie dreszcze jakbym atak padaczki miala-nie chce mi sie tego wspominac-gdyby nie moj M to nie wiem czy bym z depresji wyszla bo tak chcialam normalnie urodzic no i ta opieka w szpitalu po porodzie-nic nie chcieli mi pomoc-dziecka podac ani przebrac-bo stwierdzili ze od pasa w dol byla operacja,a rece mam zdrowe-ROZUMIESZ!!!!!POJEB....!!!!-normalnie wylam caly czas-bo tu ani sie ruszyc nastepnego dnia a oni ci takie rzeczy robia,szkoda gadac!!!
Trzymaj sie kochana-jakos sobie poradzisz-napisz jak tam rana po cc

wspolczuje misia- ale pomysl ze za max 2 miechy juz bedzie o niebooo lepiej
oni sa takimi maluchami tylko krociutka chwilke, potem juz jest coraz szybciej i bardziej ciekawscy hehe

ja nie wiem ile przytylam
musialabym sumowac obie ciaze ale musze przyznac ze kurcze niezle to wyglada w lustrze
ba! nawet mam wrazenie ze jestem chuda hehe ( ale to pewnie zludzenie optyczne po 9 miesiacach bycia pingwinem :-p)
na szczescie tak jak poprzednim razem zadnych rozstepow ani wiszacego flaka, brzuch mam taki jak wczesniej, trzeba tylko troszeczke ujedrnic skore i bedzie miodzio
ja tez jak tylko nede mogla zaczynam moje normalne zycie: joga basen i wszystkie moje ukochane zajecia :-D

woman bidulko bylas mega dzielna
tylko po jaka cholere tak dlugo Cie meczyli te 8h z 10 cm????
jak slowo daje w takich sytuacjach ma sie ochote tych konowalow polamac kolem!!!
ja bardzo sie ciesze ze mialam tym razem swoja polozna
trzymala reke na pulsie i nie dalaby mi krzywdy zrobic!!!

u mnie dzisiaj byla polozna, poogladala etc i wsio gites takze luzik

witam mausie
sorry ale nie poczytam dzis co u was wybaczcie
dziekuje za zyczenia
maly jest kochany
wczoraj sie urodzil rano a wieczorem bylismyy juz w domu
to jest super wlasne lozko itp
ja czuje sie ok .... piersze skurcze mialam okolo 7 rano a maly urodzil sie nastepnego dnia o 7 rano wiec bylo dlugo

w miare mozliwosci opisze pordo i podzytam co u was

Asix no ja wlasnie nie pracuje, w angli jestem od lipca zeszlego roku i mam tylko niecale 4 miechy przepracowane i to tylko 10 h tyg, i myslalam wlasnie ze jesli nie dostane to dlatego ze za malo mam przepracowane, a tu z tego co mowisz jest na odwrot :baffled: chyba moj musi za duzo zarabaic, tak jak to Anitt pisala :sorry2: i dlatego mi nie dali, a tak liczylam na ta kase, bo chcialam mojemu dolozyc i zeby kupil jakis fajny nowszy samochod z klima i innymi bajerami a tu du...:wściekła/y: a tak w ogole to myslalam ze kazdemu daja, tak jak w PL, gdybym wiedziala wczesniej ze tak jest to bym sie podala za samotna matke, albo do PL wrocila na czas porodu :cool2:

mircia super ze juz jestes, Witam z powrotem Ciebie i Twojego maluszka :tak: :-)
mialas jednak dobre przeczucia ze do 22 cos sie powinno zaczac i prosze, maluszek wyskoczyl 22 z mamusi brzuszka :-p :-D

reklama
Do góry