reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam dziewczyny, jestem po pierwszym USG, wrazenia niesamowite :)
Mam pare zdjec, moze je wrzuce jak uda mi sie zeskanowac.
Ale... Wszystko w porzadku, slyszalam serduszko, widzialam wszystkie czesci ciala, dzidzia ma 6,4 cm.
lekarka mowi ze nie ma sie czym martwic, a mnie oczywiscie zastanawia, dlaczego dzidzia sie tak malo ruszala?? :(
Pila sobie, i raz nawet podskoczyla, ale nie byla taka ruchliwa jak bym chciala... Czy to powod do zmartwien czy znowu jestem tylko przewrazliwiona??

reklama
Anitt nie martw sie dzidzie tak maja ruszaja sie kiedy one chca a nie podgladacze:-)

Co ti wchodze to jest tyle czytasnie fajne ze tak duzo osob pisze:-)

Ja nadal przeziebiona i juz mam dosc:baffled:

Sorry za literowki ale musze odganiac młodego:-)

Witam
Ladna dzis pogoda u nas :tak:

Anineczko to tez was nic tu nie trzymało
fajnie tak zyc sobie na luzie? nie liczac czy na jedzenie starczy ,prawda?
odkad K w Norwegii wreszcie wiem co to znaczy takie zycie.....bo tak to wiecznie sie ciułało od pierwszego do pierwszego...
Ano super tutaj sie zyje,a i te wyplaty co tydzien sa rewelacyjne:tak:
I ja tak mowie,ze sobie zjade,ale niewiem kiedy:dry:

Czesc Wszyskim

dziewczyny, czy to znaczy ze znieczulenie zewn.oponowe to takie, ze dostaje sie zastrzyk w kregoslup i od pasa w dol jest sie bez czucia? To takie cosik jak przy cesarskim cieciu...?

witam :-)

u gina było OK, był miły jak nigdy :eek:
zmierzył mi ciśnienie i zaskoczył go mój bardzo wysoki puls :baffled: zawsze tak miałam, więc w przyszłym tygodniu idę na badania - tarczycowe szczególnie :zawstydzona/y: podejrzenie tarczycy miałam już przed ciążą :zawstydzona/y:
powiedziałam, że od kilku dni strasznie boli mnie podbrzusze. Zbadał mnie ginekologicznie (tam na szczęście wszystko dobrze się trzyma) no i potem USG :-) maluchy są bardzo duże :szok: jedno ma 8,1cm a drugie 8,2cm :-) widziałam serduszka, żołądki :tak: zdjęć niestety nie dostałam :-( drukarka nie działała :no:
maluch po lewej stronie strasznie się wiercił a dzidzia z prawej strony grzecznie spała :-)
łożyko mam nisko usadowione :eek: i nie wiem co to znaczy :zawstydzona/y:
mam zalecenie drukowanymi literami LEŻEĆ ! :-(
dostałam leki rozkurczowe i jakieś witaminy na wymioty :-) disiaejsze śniadanko jeszcze siedzi w brzuszku ;-)
w przyszłym tygodniu idę do przychodni po skierowanie na badania i po duphaston bo mi się kończy :-p
także jest chyba OK :-)
aha i lekarz strasznie się zdziwił moim wyglądem jak weszłam do gabinetu :eek: zmierzył mnie i po chwili dodał: maluchy się już tak rozpychają :confused: :szok: :-p ... fakt już mnie tak rozwaliło :-D

Kilka dni mnie nie było i ledwo przedarłam się przez wszystkie zaległe stronki.

Kurcze naczytałam się o porodach, ale na razie staram sie o tym nie myśleć... badziej o całodniowych nudnościach, niepochamowanej senności i wilczym apetycie na rzeczy których do tej pory bym nie tknęła...

A jutro mam kolejne USG i już się doczekać nie mogę kiedy zobaczę tego mojego malucha.

Kajuniu to swietnie ze z blizniakami wszystko okey.
I sluchaj lekarza,lez ile wlezie.
Szkoda,ze niemasz zdjec,ale moze nastepnym razem.
A to juz za 4 tygodnie.
Ja juz odliczam dni do 5 czerwca:tak:

reklama
napisałam wiadomosc i zresetoweałam sobie kompa przez przypadek :wściekła/y: :wściekła/y:

Kajunia swietnie ze z maluszkami wszystko ok i ze tak ładnie rosna
dbaj o siebie i duzo odpoczywaj:happy:

a do mnie ostatnio tak dociera ze ja w ciazy jestem
jakos od poczatku wiem ale nie ma tak czasu sie nad tym skupic
z Milena wertowałam ksiazki i czytałam co tydzien po tygodniu sie dzieje,a teraz nie
i tak wogole inaczej jest niz za pierwszym razem
ale wiecie co?
bardziej sie tym ''delektuje'' :-) to dobre okreslenie
hihiii

a jutro mam przeglad u gina :dry:

Do góry