reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

larvuniu...wszamaj galaretkę bez wyrzutów...
napewno nic się nie stanie Kochana
teraz już ledwo znosze te całonocne skurcze przepowiadające, a co dopiero jak przyjdą prawdziwe... mój dzidziuś jest potwornie ruchliwy i boje się zeby sobie krzywdy nie zrobił, mam jakies dziwne sny i w dodatku... nic mi sienie chce, a wie że powinnam zrobić jeszcze dużo rzeczy...:zawstydzona/y:

czytam i czytam o szpitalach, nie stać mnie na położną, więc pojadę z ulicy... i w ogóle.. bo tomój pierwszy dzidziuś jest... nie wiem jak sobie poradzę...:sorry:
ja tez w ciąży miewałam jakieś głupie sny
to normalne,myslisz duzo jak to bedzie,co Cię czeka i te sny z tych obaw wynikaja
nie martw sie szpitalami,połoznymi
Kochana dasz rade zobaczysz wszystko bedzie ok
a jak już utulisz swojego Skarba to z podziwu nie wyjdziesz jak świetnie Ci poszło;-)

reklama
ech... z drugiej strony chciałabym już przytulic Gabrysię... i włożyć normalne ubranie..:tak:

w srode mam wizyte u mojego gina, a ostatnio kazał mi się spinac na noc paskiem pod brzuchem bo mi się spojenie łonowe rozeszło i każda noga zyje swoim własnym życiem... czuję jak mi się kości w stawach przesuwają no i nie bardzo mogę się w związkuz tym przekrecić na bok, wstać, a jak dłużej poleze to nawet zrobić krok do przodu...

biorę się do roboty bo mnie dzięki Wam wena naszła - trzeba to wykorzystać :-)

szalona z tymi nogami to tez tak mam! ale lekarz mi powiedzial ze jak urodze to mi wszystko minie :-( a teraz kurna cierpiec mam :-( Jak przekrecam sie z boku na bok to czuje jak cos mi strzela i az zaboli...kurde no....
pati czesc kochana! :-D

ehm... to ja tez ide male sprzatanko trzeba zrobic, pranie nastwic itp :tak:

Witam witam szanowne mamuski juz te spelnione i oczekujace :-)

Asix faktycznie jakos tak dziwnie bez Sabinki z rana, zawsze tyle postow pisala ze nienadarzalam czytac :-p ale bardzo sie ciesze ze w koncu jej starania z mezem daly efekt :-) :-)
ja na te starania tak sie napalilam w piatek z rana ze jak przyszlo co do czego to pierwszy raz w zyciu w weekend nie mialam ochoty :eek: nie wiem co mi jest, tez mnie chyba jakas deprecha dopada, moj kochany co chwile sie mnie pytal czy sie obrazilam, bo wogole sie do niego nie odzywalam , biedaczek.

A co do sobotnich zakupow to tez kupilam sobie krem przeciw rozstepom specjalny dla mamusiek w ciazy i karmiacych, dalam za niego kupe kasy i dzisiaj rano sie budze i chyba jakies uczulenie dostalam, bo piersi i brzuch mam cale czerwone :crazy: i nie wiem czy powinnam isc z tym do lekarza czy nie?
jedyne dobre jest to ze nie swedzi mnie ta wysypka.

ech... z drugiej strony chciałabym już przytulic Gabrysię... i włożyć normalne ubranie..:tak:

w srode mam wizyte u mojego gina, a ostatnio kazał mi się spinac na noc paskiem pod brzuchem bo mi się spojenie łonowe rozeszło i każda noga zyje swoim własnym życiem... czuję jak mi się kości w stawach przesuwają no i nie bardzo mogę się w związkuz tym przekrecić na bok, wstać, a jak dłużej poleze to nawet zrobić krok do przodu...

biorę się do roboty bo mnie dzięki Wam wena naszła - trzeba to wykorzystać :-)

Jak tak czytam o tych Twoich nogach to jakbym siebie sluchala:szok: Wiec to chodzi o spojenie łonowe??:szok: Ja tez nie moge przez to spac w nocy juz od dwoch miesiecy, choc ostatnio jakby lepiej:sorry:. Ale jak chodze to czasem jeda noga zostaje w tyle:zawstydzona/y:. Co Ci dokladnie lekarz powiedzial?
I jezeli chodzi o normalne ubrania to z jednej strony juz sie doczekac nie moge. Tylko, ze juz tak sie przyzwyczailam do brzuszka, ze jakos nie moge sobie wyobrazic jak to bedzie bez:laugh2::laugh2:.

larvunia och, nawet nie wiesz co bym dala, zeby juz na tej porodowce lezec:laugh2::tak:

Larvunia a ja to mam na odwrot, jak mialam robione badania na poziom cukru we krwi to wyszlo ze mam za malo i lekarz zalecil mi jesc duzoooooo cukrow, zreszta moj organiz to czul ze mi brakuje, bo juz przed badaniami mialam ochote tylko na slodkosci, mozna powiedziec ze cala ciaze sobie dogadzam :-) balam sie ze przez to objadanie bede miala wlasnie jakas cukzyce czy cos a tu prosze, na odwrot.
Polozna tu z UK powiedziala ze jestem szczesciara, bo zazwyczaj wlasnie kobiety w ciazy musza sobie odmawiac, a ja do niej 'czuje sie szczesliwa dopoki nie stane na wadze' haha :-D:-D:-D na szczescie mojemu kochanemu to nieprzezkadza ze sporo utylam, a ja mam tylko nadzieje ze juz po szybko to strace.

P.S
Pati
dziekuje slicznie za odpowiedz, jak widac jednak to ja niezauwazylam, a nie Ty :-p

No fakturki zrobione miesiąc w firmie podliczony teraz smigam szybciutko do wany i jade do ksiegowej i po towar do Kebcia.
Larvunia ja miałabym ciebie unikac kochana ,nigdy w życiu.Kisss
Uciekam i do poźniej buzka

hehehe
kochane WSZYSTKIE wasze dolegliwosci mina jak reka odjal
lekarstwo jest jedno: POROD

zobaczycie jak swietnie dacie sobie rade!!

co do poloznych to nie ma sie co nakrecac na to "rodzenie z ulicy" ja za pierwszym razem nie mialam swojej poloznej i bylo no problem, naprawde te babki sa kumate i nie ma sie co obawiac !!!
szalona wszystko bedzie dobrze- zobaczysz! mnie po moich 22h na porodowce nic nie jest w stanie zaskoczyc hehehe
teraz mam nadzieje pojdzie troszku szybciej ;-)
zreszta juz 10 min "po" o wszystkim sie zapomina

ja ok 15-18 ide na ktg, jutro umowie sie do gina tez chyba
a moj pedikir spa przelozony na jutro na 15 bo dzisiaj juz nie bylo jak :-p

reklama
jejciu.....ale mi sie spac chce :sorry: a nie moge isc sie polozyc, bo jak zasne to nic nie jest w stanie mnie obudzic, a dzisiaj mam spodziewana miedzy 11-15 dostawe pralki wiec nie moge tego przespac. :cool:

Do góry