reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
no fakt kurczze a przecies dzis czytałam ze w 9 miesiacu nam nikt nie sprzeda biletu:-)
a wiesz dlaczego .... nie zeby to bylo niebespieczne dla nas tylko jak urodzisz to oni sa odpowiedzialni za ciebie i dziecko , pozniej musza zapewnic wam opieke i powrot do domu
poza tym dziecko prawdopodobie dostalo by dozywotni bilet na tych liniach
a ja urodzisz np w liniach amerykanskich to moze byc tak ze dziecko dostanie amerykanskie obywatelswo bo samolot jest terytorium amerykanskim a USA obywatelstwo idzie wedlug tego gdzie sie urodzisz

tak wiec nie dziw sie ze nie chca miec takiego ryzyka

jolie co do poloznych to slyszalam tylko o takich co przychodza po porodzie dogladac czy wszystko dobrze z maluszkiem i wrazie czego pomagaja... a tak przed porodem to pierwsze slysze by ktos przychodzil do ciezarnych.... wiec szczesciary to do ktorych przychodza teraz polozne :sorry:

No tak, nie wzięłam tej części wypowiedzi pod uwagę :sorry::-)

A z tymi "promocjami" związanymi z lataniem, to nieźle. Ja jeszcze jestem w 8 miesiącu, może wezmę coś na wywołanie porodu i do samolotu, najlepiej amerykańskiego ;-);-) Tymek miałby super do końca życia.

niestety powznie ........ moja kolezanka ktora mieszkala w Nigerii miala taki problem
byla w 9 m-ce miala jakies tam komplikacje i zawszelka cene chciala rodzic w austrii
no jej sie udalo ale to byly straszne perypetie
wkoncu sie zgodzili ze wzgledu ze to kraj afrykanski itp ale jeszcze byla potrzebna zgoda pilota
bo ten jako ostatni decyduje czy wezmie ciebie na poklad
ale sie udalo i wszytko bylo ok

dla pocieszenia moge wam powiedziec ze nie dotyczy to tylko ciazy
linie lotnicze moga was nie zabarc na poklad z roznych powodow ... np bo im sie poprostu nie podobasz ale wedlug nich jestes niebespieczna
oczywiscie zwroca pieniadze itp ale ty nie polecisz z nimi
maja takie prawo

reklama
A dlaczego nie możesz wybrać się z nimi? Przecież trochę świerzego powietrza dobrze zrobi i Tobie i maluchowi. Chyba, że masz nakaz leżakowania... Ja bym w domu nie wytrzymała. Cały czas jestem na nogach, a to z psami na spacery, a to pozałatwiać jakieś sparwy, a to do mamy czy do znajomych. Niedługo urwie się to szwędanie, wiec muszę wykożystać każdą chwilę:-)

tak wiec kochana oni ida na mecz chelsea i stwierdzili ze to dla mnie niebezpieczne-bo mecz odbywa sie na ich stadionie i wszystkie bilety wyprzedane-czyli trybuny beda full.
Nie jestem zagorzalym kibicem pilki noznej-chociaz lubie obejrzec dobre akcje-no ale nie wiadomo czy mi sie jescze trafi taka okazja-zobaczyc i poczuc to wszystko na zywo... Dol jak cholera no ale co???Termin juz tuz,tuz...

Do góry