reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilka
u mnie byl dzis wlasnie gulasz z wieprzowego:-D:-D:-D
Pretendujesz o tytul praczki roku;-):-D??

Anineczko
wiesz u nas w szpitalu tez byly platikowe miseczki, kazde dzieciatko mialo swoja podpisana;-) To poprostu bylo to przemywania pupy, bo tutaj zalecali takiemu maluchowi przemywac pupe gazikiem a nie chusteczkami. Moze u Was tez tak jest. Tutaj ubranka sa tez szpitalne, wiec tylko na wyjscie potrzebujemy.

Na dzien dzisiejszy to ja juz chyba nie mam szans zdjac obraczki i zareczynowego:baffled:

mirka
jeslli chodzi o krocze to ja slyszalam, ze trzeba jakies wlasnie masarze stosowac;-) z olejkiem zawsze przyjemniej;-)
no wlasnie jest to do masazu , 3 razy w tygodniu po 5-10 minut od 34 tygodnia
to podobno uelastycznia , pozwala przygotowac miesnie do max rozciagniecia , dziala przeciwzakarzeniowo i rozkurczowo
polozne to bardzo polecaja

reklama
Lilka
u mnie byl dzis wlasnie gulasz z wieprzowego:-D:-D:-D
Pretendujesz o tytul praczki roku;-):-D??

:-D:-D:-D:-D:-D:-D
od dwoch dni mamy na dole nowego wspollokatora i schodząć pzred chwilą z nastepnym praniem (bo ja tylko wyjmuje i wkładam nastepne ) pomyslałam sobie co on o mnie moze myslec z tym praniem :confused::confused::-D:-D:-D:-D
a ze pralka jest na dole i glosno chodzi po naprawie to chyba ma gosciu dosyc mojego prania :-D:-D:-D:-D

Ladina znalazłam przepis taki na gulasz wieprzowy i ponoc bdb
luknij

Wasze Przepisy: Gulasz wieprzowy

zamierzam go zrobic ale troche zmodyfikowac by było duzo sosu :-)

ciekawe jak wyjdzie

Lilka
ja tam tne miecho na kawalki, podsmazam, pozniej grubo pocieta cebula, zalewam woda , dorzucam lisc, kostke rosolowa (niekoniecznie) i dusze. Pozniej dodaje co mam tzn. najlepiej zeby ziemniaki byly, marchewka, moze byc papryka. No i doprawiam do smaku najlepiej ostra papryka, zageszczam smietana+maka. no i wlasnie wychodzi taka ala gesta zupa gulaszowa. Moj maz uwielbia;-)

Ladina dodam wiec papryke :-)

niech mi ktos poda relanium albo cos :sorry2:

młodej dałam pisaki do kolorowania i co?? wozek mi popisała :szok:
dobrze ze niebieskim....dobrała pod kolor :dry:

kobietki zwolnijcie bo nie nadazam za Wami ;-) Piszecie i piszecie... no ale to suuper mam co czytac chociaz.

powiedzcie mi, czy to mozliwe by CZOP "wyszedl" niezauwazony? Moja kolezanka mowila, ze ona nie widziala u siebie zadnego CZOPU. Odeszly jej wody i tyle....

Larvunia mi czop odszedł i nie mialam najmniejszych wątpliwosci ze to TO
bardzo gesta,biała wydzielina
i nie koniecznie wychodzi tuz przed porodem
mi odszedł jakos tydzien przed

wlasnie, ciekawe od czego to zalezy... :confused::sorry2: jedne z Was wiedzialy ze to CZOP a inne nic nie mialy... hmmm...

lilka przywies jej na scianie katrki brystolu i niech po "scianie" sobie maluje :tak: Pamietam, ze mojej kuzynce to sprawialo frajde takie mazanie po niby scianie a tak naprawde to po kartkach ;-) Co do koloru to dobrze ze sie zna na kolorach :-D;-)

dobrze ze od razu zauwazyłam ze cos przy wozku maluje to szybka reakcja i nie ma sladów po malowidłach,ufff

normalnie nie ma skłonnosci do malowania po scianach itp.
jak juz to maluje siebie :-) i w zeszycie czy kolorowankach

przy okazji wyszorowałam cała gondole :-) i mam z głowy

reklama
No prosze.Brzmi ciekawie.
U nas nie widzialam czegos podobnego.
Nawet ceratek pod przescieradlo nie ma.:no:
Kupilam sobie Bed Mats z Pampersa. :sorry2:
Sa to ceratki dla dzieci uczacych sie spac w lozeczku bez pampersow :-D:laugh2:
Ale najwazniejsze,ze daja rade....chyba.Bo jeszcze nie prubowalam,ale juz dzis wrzuce sobie pod przescieradlo.

Aha kolezanki.U mnie juz nastal czas sciagniecia obraczki,pierscionka zareczynowego.:tak:
Sciaglam w ostatniej chwili,bo juz mi paluchy spuchly.:dry:
Wy tez sie pozbadzcie na jakis czas.Bo przy porodzie to tylko przecinak wam zostanie do uzycia.:sorry2:

U mnie wyszlo sloneczko:blink::-D

Obrączki i pierścionka nie noszę odkąd poszłam na zwolnienie (czyli pół roku). Wczoraj się trochę za nią stęskniłam i jak szłam na obiad to ją założyłam.

niech mi ktos poda relanium albo cos :sorry2:

młodej dałam pisaki do kolorowania i co?? wozek mi popisała :szok:
dobrze ze niebieskim....dobrała pod kolor :dry:

dobrze ze od razu zauwazyłam ze cos przy wozku maluje to szybka reakcja i nie ma sladów po malowidłach,ufff

normalnie nie ma skłonnosci do malowania po scianach itp.
jak juz to maluje siebie :-) i w zeszycie czy kolorowankach

przy okazji wyszorowałam cała gondole :-) i mam z głowy

Lilka skąd Ty masz tyle siły? Mnóstwo prania a jeszcze w międzyczasie wyprałaś gondolę :szok: rozumiem, że trochę wymuszone, ale jednak. U mnie kojec od dwóch miesięcy czeka na wypranie. A z tym malowaniem wózka, to może młodej się wózek tak do końca nie podobał i chciała go upiększyć (a mama jej przerwała) ;-)

A z tym zasiłkiem, to spytałam dziś księgową i już wiem. Macierzyński zaczyna się zaraz po urodzeniu się dziecka, nie zależnie od tego czy rehabilitacyjny się skończył czy też nie, trzeba tylko formalności pozałatwiać. Ale zapomniałam spytać jaka jest miesięczna kwota tego zasiłku, bo pewnie już nie 100%, jak przy L4 :-(

Do góry