reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

kochane na co bardziej patrzycie? na USG czy na OM?? Bo ja niby wg Om jestem w 34 tyg...tzn leci 34 tydzien a wg USG to leci 36 tydzien ..... na co bardziej zwracacie uwage?? Czemu bardziej wierzyc?? :confused:

reklama
kochane na co bardziej patrzycie? na USG czy na OM?? Bo ja niby wg Om jestem w 34 tyg...tzn leci 34 tydzien a wg USG to leci 36 tydzien ..... na co bardziej zwracacie uwage?? Czemu bardziej wierzyc?? :confused:

PRZY PIERWSZEJ CIĄŻY MIALAM INNA LEKARKE I ONA termin porodu wyznaczyła wg OM
teraz mam innego lekarza i tak: on sugeruje sie drugim usg,poniewaz powiedzial ze w tamtym okresie we wczesnej ciazy termin ktory podaje usg jest najbardziej wiarygodny :dry:

no i wg jego usg mam 35tc. a wg OM 37tc.prawie

no wiec powiem ze sama jestem juz głupia.....bo osobiscie kierowałabym sie OM z +- 2 tygodnie

kobietki zwolnijcie bo nie nadazam za Wami ;-) Piszecie i piszecie... no ale to suuper mam co czytac chociaz.

powiedzcie mi, czy to mozliwe by CZOP "wyszedl" niezauwazony? Moja kolezanka mowila, ze ona nie widziala u siebie zadnego CZOPU. Odeszly jej wody i tyle....
Ja tam zadnego czopu nie widzialam.Wody pekly dopiero na porodowce.
Kazdy porod wyglada innaczej ;-)

Bry :cool2:

Kathe kurcze niemow,ze normalnie tancujesz na zajeciach :confused:
Jeju,ale bedziesz roztanczona mamuska :sorry2:

Kathhe, warsztaty z tańca? Przypomnij co studiujesz, że dla prowadzącego to taki ważny przedmiot.

hehe no niestety widac dla niego to bardzo wazny przedmiot. jak nie zaczne rodzic na tych zajeciach to sie zdziwie:-p:-p
studiuje pedagogike opiekuncza i niestety w tym roku mamy warsztaty z tanca. zaliczeniem bedzie zatanczenie 2 ukladow:sorry2: jak to on stwierdzil-dla mnie bedzie musial wymyslec inna forme zaliczenia. Nie no smiechem zartem ale podejrzewam ze za ok 3 tygodnie juz nie bede w stanie tanczyc wiec wezme zwolnienie od lekarza i niech sie facet odczepi bo mu urodze na tych zajeciach:-p

Bylam na USG. mala ulozona juz glowka w dol. Wszystko wporzadku. Warzy ok 2100. w piatek mam wizyte kontrolna u lekarza

halo kochane..
witam się wieczornie
chaty nie posprzatałam bo mama ściągnęła mnie do siebie szybko i dopiero niedawno wróciłam do domku
zrobiłyśmy dzisiaj resztę dzieckowych zakupów i przy okazji obkupiłyśmy Samuelka:-)
][/color]

powiedzcie mi, czy to mozliwe by CZOP "wyszedl" niezauwazony? Moja kolezanka mowila, ze ona nie widziala u siebie zadnego CZOPU. Odeszly jej wody i tyle....
u mnie czop odpadł w nocy poprzedzającej poród
za jakąś godzinę zaczęły się skurcze ......

kathe...super wiadomości, duża zdrowa laseczka w Twoim brzuszku mieszka :-)

Cześć Laski!

Byłam u ginki.
Termin cesarki mam wyznaczony na 22 października będzie to połowa 39 tygodnia, poniedziałek. Odstawiam fenoterol i mam łykać żelazo, żeby troszkę krew podbudować bo coś mało Hb mi wyszło, a skoro to operacja to jednak krew mi jest potrzebna a lepiej żeby mi nie przetaczali.
Przychodzę raniutko na izbę przyjęć i potem od razu na cięcie. Mam być na czczo i z wynikami bieżącymi.
Tak więc za 19 dni Igi będzie z nami :-)

kathhe jestem w szoku, kurde ten facet chyba sobie nie wyobraża ze będziesz tańczyła na jego zajęciach? co za matoł! koniecznie załatw zaświadczenie od lekarza o ciąży :tak:

eeeee co tu tak cicho :confused::confused:

Lilka skąd Ty masz tyle siły? Mnóstwo prania a jeszcze w międzyczasie wyprałaś gondolę :szok: rozumiem, że trochę wymuszone, ale jednak

Jolie tyłek mi sie pali to działam :-D
czekałam na naprawe pralki własnie po to by moc poprac wszystko
chce miec z głowy bo na Karola nei chce liczyc w tej kwestii,bo spodziewałabym sie pofarbowanego,wyblaknietego zle wyprasowanego i poskładanego prania :-p i wogole
wiec wole juz meic zrobione

jutro mnie czeka mega prasowanie....

Misia 22-ugi to tez ładna data :happy: Milenka jest z 22-ego ;-)

Kathe super ze dzidzia zdrowa :-) i masz racje bierz zwolnienie,niech ten wykładowca nie przesadza

Witam:-):-):-)

Misia, super, ze wiesz wszystko, gdzie i kiedy i zero niepewnosci... no i juz tak blisko 22-gi...:tak::tak::tak:

Lilka... ale Ty szalejesz... ja dzis wstawilam jedno pranie... i troszke poprasowalam... ale po jakiejs godzince przy zelazku padlam - rozbolal mnie kregoslup:-p:-p:-p

A ja juz nie mam pojecia co myslec o moich wynikach moczu...:dry::dry: w poniedzialek robilam - wyszly okropne, leukocyty zalegaja luzna warstwa cale pole widzenia i slad bialka... wiec ginekolog kazala mi nastepnego dnia (wczoraj) zrobic posiew... no i zrobilam, wynik mial byc do 3 dni (czyli do piatku), w zaleznosci jak "bedzie roslo" ...jesli jalowy i ok, to jest juz po 24h, a tak moze nawet po 72h...
No i dzwonie dzis pytam czy cos wiadomo... no i jest wynik - po 24 h - posiew: bakterie w normie!!!:szok::szok::szok:
Co to do cholerki znaczy, raz fatalnie a za moment idealnie...
Jutro chyba znowu powtorze zwykle badanie moczu... bo w piatek mam z wynikami isc do lekarza...:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Dziewczyny czy Wasze maluszki tez czasem tak daja czadu, ze nie idzie wytrzymac...?:-D:-D:-D:-D
Bo ja ostatnio mam chwile (szczegolnie gdy wygodnie usiade, albo ide juz spac i sie uloze w lozku...), ze po prostu wali (puka) regularnie w tym samym miejscu... moj maz sie smial jak przylozyl reke... na poczatku myslalam, ze to mocniejsza czkawka... ale nie, bo odstepy sa rozne czasem 10 sekund, a czasem 50... ale uderzenia z ta sama sila i w tej samej okolicy... zasnac sie nie da...:no::no::no: poprzedniej nocy wstalam - zrobilam cieple mleczko, zjadlam kawalek ciacha, pochodzilam po mieszkanku i ustalo... (zasnal...:tak::tak::tak:) no i dzis opowiadalismy to mojej mamie - smiala sie, ze moze maluch lubi jak sie go kolysze... a jak sie klade czy siadam to kolysania brak i wtedy sie awanturuje... no i cos chyba w tym jest bo jak chodze, czy cos robi to czuje go ale nie tak...:-D:-D:-D

Larvuniu, mi data porodu wedlug OM wychodzi na 30.10, a wedlug 1-go USG na 09.11. Ostatnie USG zmienilo date na 25.10... zobaczymy, jak wyjdzie teraz USG...

Do góry