reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dzieki babeczki! Troche rozwialyscie mi moje watpiliwosci co do imion, bo ja ciagle sie boje, ze bede pozniej zalowala wyboru;-)
Wszystkie widze maja syndrom gniazda, ja moge tylko palcem pokazac co mnie wkurza:zawstydzona/y: a wkurza mnie wszystko, bo juz mam tak dom zapuszczony :zawstydzona/y: .Moj maz sie stara, ale tez nie moge od niego wymagac, zeby wracal z pracy i jeszcze potem sprzatal :baffled:

Anineczko
musisz az tyle rzeczy brac do szpitala w Irlandii? Ja praktycznie musze wziazc tylko kapcie, szczotke do zebow, wlosow i cyckonosz to karmienia.
No to moze sie z Olpa spotkacie ;-)

Joli
ja dostalam kupe ciuszkow spadkowych i tez nie umiem obojetnie przejsc kolo sklepu z ciuszkami. Z mala tez dostalismy ciuszki od sasiadki, praktycznie do 2 roku zycia nie musialam nic kupowac, ale oczywiscie zawsze jakas skuieneczke sie dokupilo;-)
Z zasilkami nie pomoge;-)

reklama
bira..a czy u Ciebie moga wszyscy wchodzić do wózkowni?
bo u mnie tylko ja będę miala małą dzidzie więc musze sie zgłosić po klucz do spółdzielni i tylko ja będe miała do niej dostęp:happy:

Pati U nas wózkownia to takie otwarte pomieszczenie bez drzwi. Bardziej jakąś skladownię przypomina. Dlatego nie będę ryzykować koniecznosci kupowania nowego wózka;-)

Lilka gratulacje odzyskania kasy. Teraz już macie z górki:-)

Misia bardzo fajne mebelki. Opłacało się na nie czekać. I widać, ze Wikuś szczęśliwy:-)

czesc :-)
Dzeiń doberek:-)

Lilka super że debozyt sie odzyskał:-) co do WAG też się zgadzam że sa świetne:-) heheh ja jestem z 9 października:-) :-)

oooo no prosze :-) jak miło :-);-)

Lilka
brawo za odzyskanie depozytu!!! Teraz juz wszystko sie ulozy, bo juz chyba wyczerpalas wszystkie mozliwe awaryjne sytuacje na ten rok;-)

hahaaa Ladina no mysle ze juz koniec głowkowania co i jak na ten rok :-D:-D masz racje!! limit wyczerpany ;-) uffff

Lilka super,ze kaucja oddana.Ale chyba sie pomylilas.Napisalas,ze w listopadzie sie przeprowadzacie.A nie w pazdzierniku?
Wspolczuje prasowania :baffled:
Ja mam mala sterte a juz lezy z tydzien i sie zabrac nie moge

Anineczka jak napisałam ze w listopadzie to faktycznie sie rozpedziłam :-D:tak:
15-stego pazdziernika podpisujemy umowe i wplacamy depozyt w banku (tutaj na depozyt specjalne konto sie zakłada,z czego najemca tych pieniedzy nie mzoe ruszac bo są nasze :tak: myslicie ze Pakistan założył konto?:cool2: odp. taaaa,w swojej kieszeni :-p )
no i tego 15-stego cos juz przewieziemy mysle :tak: w kazdym razie pare dni nam zajmie przeprowadzka,ale w pazdzierniku ;-):tak::-)

Kathhe, warsztaty z tańca? Przypomnij co studiujesz, że dla prowadzącego to taki ważny przedmiot.

Lilka gratuluję kolejnej załatwionej sprawy (na plus). Cieszę się razem z Tobą odzyskanymi pieniędzmi. A pranie - trochę Ci zazdroszczę, że masz to za sobą :-D

Jolie powiedzmy powiedzmy ze sprawa prania załatwiona :-D
własnie pierze sie druga tura Haniowych ubranek i...okazało sie ze jeszcze trzecia pralka pojdzie
a prasowanie mnie przeraza :szok: a raczej wizja bo nic mi nie wyschło przez noc:shocked2::confused:

no własnie Kathie...co ty studiujesz ze masz taniec?? :happy:

Lilka gratulacje odzyskania kasy. Teraz już macie z górki:-)

dzieki Bira :-) ja tez sie ciesze

wszystko co mnie tyle nerwow kosztowało sie rozwiązało :tak::happy:

wyobrazcie sobie ze moj meżulo nakazał mi wychodząc do pracy ze mam duzo odpoczywac i nie szalec jak wczoraj :-D:-D:-D

nie wiem co na obiad zrobic bo kupił jakies mieso wieprzowe,dosc tłuste i nie mam pomysłu
i tak sobie mysle o jakimch moze gulaszu wieprzowym....robiłyscie kiedys gulasz z wieprzowiny:confused::confused::confused: bo ja nie....zawsze z wołowiny
i nie wiem czy dobre bedzie

wlasnie wrocilam z apteki , kupilam olejek do smarowania brzuszka ( bo mi sie skonczyl)
i olejek do smarowania krocza ( uelastycznia i zapobiega pekaniu )
no i jeszcze herbatke o ktorej pisalam wczesniej

Anineczko
musisz az tyle rzeczy brac do szpitala w Irlandii? Ja praktycznie musze wziazc tylko kapcie, szczotke do zebow, wlosow i cyckonosz to karmienia.
Ano wlasnie sporo potrzebujemy (oprocz tych ceratek,ktore polecila Misia pod przescieradlo w razie odejscia wod).
A dla dzieciaczkow tez musimy miec ubranka.
Tylko niewiem po co kazali zabrac plastikowa miseczke :dry: Jakies dziwne prykazy:confused:

Wiecie co? Dzieki portalowi www.nasza-klasa.pl wlasnie odnalazlam przyjaciolke z lat szkolnych.Nie widzialysmy sie chyba z 4-5 lat :laugh2:
Ale sie ciesze :tak::tak::tak:

Mirka ty w tym Wiedniu masz super rzeczy.Napisz wiecej o tym olejku do krocza.Z czego jest? Super sprawa:tak:
Lilka trzeba sluchac meza...tylko czy on to zrobi za Ciebie?

Ano wlasnie sporo potrzebujemy (oprocz tych ceratek,ktore polecila Misia pod przescieradlo w razie odejscia wod).
A dla dzieciaczkow tez musimy miec ubranka.
Tylko niewiem po co kazali zabrac plastikowa miseczke :dry: Jakies dziwne prykazy:confused:

Wiecie co? Dzieki portalowi nasza-klasa.pl - szukaj koleżanek i kolegów ze szkolnych lat wlasnie odnalazlam przyjaciolke z lat szkolnych.Nie widzialysmy sie chyba z 4-5 lat :laugh2:
Ale sie ciesze :tak::tak::tak:

Mirka ty w tym Wiedniu masz super rzeczy.Napisz wiecej o tym olejku do krocza.Z czego jest? Super sprawa:tak:
Lilka trzeba sluchac meza...tylko czy on to zrobi za Ciebie?

Weleda - Damm-Massageöl

stosuje sie to od 34 tygodnia to jest mieszanka olejka migdalowego , vitaminy E, i jeszcze jednego olejku
podobno pomaga

No prosze.Brzmi ciekawie.
U nas nie widzialam czegos podobnego.
Nawet ceratek pod przescieradlo nie ma.:no:
Kupilam sobie Bed Mats z Pampersa. :sorry2:
Sa to ceratki dla dzieci uczacych sie spac w lozeczku bez pampersow :-D:laugh2:
Ale najwazniejsze,ze daja rade....chyba.Bo jeszcze nie prubowalam,ale juz dzis wrzuce sobie pod przescieradlo.

Aha kolezanki.U mnie juz nastal czas sciagniecia obraczki,pierscionka zareczynowego.:tak:
Sciaglam w ostatniej chwili,bo juz mi paluchy spuchly.:dry:
Wy tez sie pozbadzcie na jakis czas.Bo przy porodzie to tylko przecinak wam zostanie do uzycia.:sorry2:

U mnie wyszlo sloneczko:blink::-D

Mirka fajny ten olejek
wogole nie słyszałam o czyms takim
no to sie smaruj a po porodzie zdasz relacje czy spełnił swoja funkcje ;-)

Anineczka no własnie,ciekawe kto to za mnie zrobi hihiiii
a co do pierscionkow to ja juz dawno sciągłam jak pojawiły sie pierwsze obrzeki
w sumie etraz ich nei mam,ale nie zakładam
po porodzie :happy:

obejrzałam sobie super nianie
lubie ten program

no nic

mykam do prania :-p

reklama
Lilka
u mnie byl dzis wlasnie gulasz z wieprzowego:-D:-D:-D
Pretendujesz o tytul praczki roku;-):-D??

Anineczko
wiesz u nas w szpitalu tez byly platikowe miseczki, kazde dzieciatko mialo swoja podpisana;-) To poprostu bylo to przemywania pupy, bo tutaj zalecali takiemu maluchowi przemywac pupe gazikiem a nie chusteczkami. Moze u Was tez tak jest. Tutaj ubranka sa tez szpitalne, wiec tylko na wyjscie potrzebujemy.

Na dzien dzisiejszy to ja juz chyba nie mam szans zdjac obraczki i zareczynowego:baffled:

mirka
jeslli chodzi o krocze to ja slyszalam, ze trzeba jakies wlasnie masarze stosowac;-) z olejkiem zawsze przyjemniej;-)

Do góry