reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

No i juz po wizycie jest wszystko dobrze mały rozwija sie prawidłowo tylko mam dosc niskie cisnienia ale co tam mi ono nie przeszkadza:-)

reklama
Dzień dobry kobitki:-)
tak czytam sobie o tym, ze też dopada Was spanie... ja ostatnio zasypiam kolo 20-tej... szok, we wtorek czekalam na "Magdę M." moj ulubiony serial i... sie nie doczekalam, tak jest od dobrych kilku dni, nie mam pojęcia czemu:happy2: na początku ciązy spatunialam w ciągu dnia po jakies 2 godziny, a teraz zasypiam jak dziecko - po dobranocce:-D i rano skoro świt sie budzę - 6-6.30... a zawsze bylam spiochem... hmmmm, dziwne rzeczy:-)

...dziś za oknem tak pięknie, a mnie cięzki dzionek czeka... postanowilismy z męzulkiem zaadaptowac strych nad naszym mieszkankiem, coby jak malenstwo sie urodzi bylo juz wiecej miejsca... ale pracy czeka nas ogrom... Wczoraj bylismy ogladac schody, dzis musimy podjechac zobaczyc okna..., materialy, ma przyjechac rzeczoznawca wycenic wartosc strychu - a od ok.15 maja ruszaja prace, nie wiem co to bedzie w domu... sajgon!!!

Pozdrowionka;-)

Mi narazie szybkie zasypianie chyba minelo,przynajmniej wczoraj udalo mi sie bez zadnych problemow posiedziec dluzej.A dzisiaj wstalam wczesniej niz zwykle chociaz do niedawna tez lubilam dluzej popiniuniac.

Anulka!Jestem w stanie wyobrazic sobie ten rozgardiasz ktory u Ciebie zapanuje w zwiazku z remontem ale lepiej teraz niz pozniej;-)

Nie pamietam czy byl juz ten temat poruszany...
Czy ktoras z Was robila sobie badania prenatalne?Zdaje sie ze tak to sie nazywa?!Bo ja sie nad tym zastanawiam i chetnie poslucham a raczej poczytam co myslicie o tym?

Laseczki jestem już PO! Od dzisiaj jestem Panią Magister!!! :-D:-D:-D:tak::tak::tak: Dziękuję za kciuki!
Misia Gratulacje Pani Magister

Witam
Moje dziecko dalej smarkate a ja stoje tylko nad kuchenka i gotuje rosolki i warzywka bo niechce nic innego jesc.

Ja czuje sie swietnie choc nocki mamy zawalone przez mlodego.
No ale chociaz przypominam sobie jakto byc niewyspana przez dziecko.
Praktykuje przed nastepnym :laugh2:

Jak Antek wyzdrowieje to musimy jeszcze przeprowadzic batalie usypiania w swoim pokoiku,coby zwolnil sypialnie rodzicow dla nastepcy :-D

Jutro chyba wezme wolne z pracy,bo mlodego do przedszkola jeszcze nie puszcze.

Poszlabym na spacer,taka piekna pogoda,ale wole nie ryzykowac jeszcze z malym :no:

Milego dnia dziewczyny:-)

Wracając jeszcze do badań prenatalnych, to z tego co wiem między 11 a 14 tygodniem ciąży bada się własnie przeziernosc karku (usg) - norma to do 2,5. I to badanie daje ponoc obraz czy z maleństwem jest wszystko ok, wyklucza sie wady genetyczne (m.in. zespol Downa) i nieprawidlowości w budowie narządów - m.in. serduszka. Gdy cosik wychodzi zle to wtedy wykonuje sie wlasnie badania prenatalne - inwazyjne, bada sie plyn owodniowy i kosmowke, zeby upewnic sie czy problem na pewno jest.

Z tego co wiem to nie kazdy ginekolog robi takowe badanie na przeziernosc, uwazajac ze nie ma potrzeby, chyba ze kobieta ma wiecej niz 35 lat lub w rodzinie cos tam kiedys sie dzialo w tym kierunku.
Lub robią takie badanie nic kobiecie nie mowiąc i nawet nie wie, ze jej dzidzia byla badana pod tym kierunkiem.

Moja pani ginekolog przy poprzednim badaniu (w 9 t.c) powiedziala mi ze mam byc teraz za 3 tygodnie (12 t.c) i ze bedziemy badac malenstwo - wlasnie przeziernosc karkowa i ze to badanie trwa 2 x dluzej niz normalne usg.

reklama
Do góry