reklama
anulka1979
Szczesliwa mama i żona:))
Dzień dobry kobitki:-)
tak czytam sobie o tym, ze też dopada Was spanie... ja ostatnio zasypiam kolo 20-tej... szok, we wtorek czekalam na "Magdę M." moj ulubiony serial i... sie nie doczekalam, tak jest od dobrych kilku dni, nie mam pojęcia czemu na początku ciązy spatunialam w ciągu dnia po jakies 2 godziny, a teraz zasypiam jak dziecko - po dobranocce i rano skoro świt sie budzę - 6-6.30... a zawsze bylam spiochem... hmmmm, dziwne rzeczy:-)
...dziś za oknem tak pięknie, a mnie cięzki dzionek czeka... postanowilismy z męzulkiem zaadaptowac strych nad naszym mieszkankiem, coby jak malenstwo sie urodzi bylo juz wiecej miejsca... ale pracy czeka nas ogrom... Wczoraj bylismy ogladac schody, dzis musimy podjechac zobaczyc okna..., materialy, ma przyjechac rzeczoznawca wycenic wartosc strychu - a od ok.15 maja ruszaja prace, nie wiem co to bedzie w domu... sajgon!!!
Pozdrowionka;-)
tak czytam sobie o tym, ze też dopada Was spanie... ja ostatnio zasypiam kolo 20-tej... szok, we wtorek czekalam na "Magdę M." moj ulubiony serial i... sie nie doczekalam, tak jest od dobrych kilku dni, nie mam pojęcia czemu na początku ciązy spatunialam w ciągu dnia po jakies 2 godziny, a teraz zasypiam jak dziecko - po dobranocce i rano skoro świt sie budzę - 6-6.30... a zawsze bylam spiochem... hmmmm, dziwne rzeczy:-)
...dziś za oknem tak pięknie, a mnie cięzki dzionek czeka... postanowilismy z męzulkiem zaadaptowac strych nad naszym mieszkankiem, coby jak malenstwo sie urodzi bylo juz wiecej miejsca... ale pracy czeka nas ogrom... Wczoraj bylismy ogladac schody, dzis musimy podjechac zobaczyc okna..., materialy, ma przyjechac rzeczoznawca wycenic wartosc strychu - a od ok.15 maja ruszaja prace, nie wiem co to bedzie w domu... sajgon!!!
Pozdrowionka;-)
Motylinek
Listopadowe mamy'07
Mi narazie szybkie zasypianie chyba minelo,przynajmniej wczoraj udalo mi sie bez zadnych problemow posiedziec dluzej.A dzisiaj wstalam wczesniej niz zwykle chociaz do niedawna tez lubilam dluzej popiniuniac.
Anulka!Jestem w stanie wyobrazic sobie ten rozgardiasz ktory u Ciebie zapanuje w zwiazku z remontem ale lepiej teraz niz pozniej;-)
Nie pamietam czy byl juz ten temat poruszany...
Czy ktoras z Was robila sobie badania prenatalne?Zdaje sie ze tak to sie nazywa?!Bo ja sie nad tym zastanawiam i chetnie poslucham a raczej poczytam co myslicie o tym?
Anulka!Jestem w stanie wyobrazic sobie ten rozgardiasz ktory u Ciebie zapanuje w zwiazku z remontem ale lepiej teraz niz pozniej;-)
Nie pamietam czy byl juz ten temat poruszany...
Czy ktoras z Was robila sobie badania prenatalne?Zdaje sie ze tak to sie nazywa?!Bo ja sie nad tym zastanawiam i chetnie poslucham a raczej poczytam co myslicie o tym?
anineczka
królowa mrówek :P
Misia Gratulacje Pani MagisterLaseczki jestem już PO! Od dzisiaj jestem Panią Magister!!! Dziękuję za kciuki!
Witam
Moje dziecko dalej smarkate a ja stoje tylko nad kuchenka i gotuje rosolki i warzywka bo niechce nic innego jesc.
Ja czuje sie swietnie choc nocki mamy zawalone przez mlodego.
No ale chociaz przypominam sobie jakto byc niewyspana przez dziecko.
Praktykuje przed nastepnym
Jak Antek wyzdrowieje to musimy jeszcze przeprowadzic batalie usypiania w swoim pokoiku,coby zwolnil sypialnie rodzicow dla nastepcy
Jutro chyba wezme wolne z pracy,bo mlodego do przedszkola jeszcze nie puszcze.
Poszlabym na spacer,taka piekna pogoda,ale wole nie ryzykowac jeszcze z malym
Milego dnia dziewczyny:-)
anulka1979
Misia gratulacje !!!!!
Motylinek, tu znajdziesz coś co może Cię zainteresowac jeśli chodzi o badania prenatalne:
Warto bada
Motylinek, tu znajdziesz coś co może Cię zainteresowac jeśli chodzi o badania prenatalne:
Warto bada
anulka1979
coś nie umiem wkleić adresu stronki
Warto bada
musicie zaznaczyc - skopiować sobie adres stronki od http do html i powinna sie otworzyć
Warto bada
musicie zaznaczyc - skopiować sobie adres stronki od http do html i powinna sie otworzyć
anulka1979
Wracając jeszcze do badań prenatalnych, to z tego co wiem między 11 a 14 tygodniem ciąży bada się własnie przeziernosc karku (usg) - norma to do 2,5. I to badanie daje ponoc obraz czy z maleństwem jest wszystko ok, wyklucza sie wady genetyczne (m.in. zespol Downa) i nieprawidlowości w budowie narządów - m.in. serduszka. Gdy cosik wychodzi zle to wtedy wykonuje sie wlasnie badania prenatalne - inwazyjne, bada sie plyn owodniowy i kosmowke, zeby upewnic sie czy problem na pewno jest.
Z tego co wiem to nie kazdy ginekolog robi takowe badanie na przeziernosc, uwazajac ze nie ma potrzeby, chyba ze kobieta ma wiecej niz 35 lat lub w rodzinie cos tam kiedys sie dzialo w tym kierunku.
Lub robią takie badanie nic kobiecie nie mowiąc i nawet nie wie, ze jej dzidzia byla badana pod tym kierunkiem.
Moja pani ginekolog przy poprzednim badaniu (w 9 t.c) powiedziala mi ze mam byc teraz za 3 tygodnie (12 t.c) i ze bedziemy badac malenstwo - wlasnie przeziernosc karkowa i ze to badanie trwa 2 x dluzej niz normalne usg.
Z tego co wiem to nie kazdy ginekolog robi takowe badanie na przeziernosc, uwazajac ze nie ma potrzeby, chyba ze kobieta ma wiecej niz 35 lat lub w rodzinie cos tam kiedys sie dzialo w tym kierunku.
Lub robią takie badanie nic kobiecie nie mowiąc i nawet nie wie, ze jej dzidzia byla badana pod tym kierunkiem.
Moja pani ginekolog przy poprzednim badaniu (w 9 t.c) powiedziala mi ze mam byc teraz za 3 tygodnie (12 t.c) i ze bedziemy badac malenstwo - wlasnie przeziernosc karkowa i ze to badanie trwa 2 x dluzej niz normalne usg.
sugarspunsister
matka polka superstar
ta przeziernosc mierzy sie normalnie podczas usg, standardowe pomiary :-)
i na pewno jest ok
i na pewno jest ok
reklama
Podziel się: