reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam z pracy i musze wziasc sie za sprzatanie bo w domu mam taki syf ze szkoda gadac :p
Misia gratuluje teraz mozesz g..... robic hehe mgr :)
pozdrawiam Was i biopre sie za robote choc wcale mi sie nie chce :/
papa

reklama
hej :p
Jestem nowa, wiec witam wszystkich :)
Termin mam na 18 listopada... wiec chy ba dobrze trafilam z forum prawda?:) od paru dni serwuje po sieci z info o ciazy... mam nadzieje, ze tu tez wiele sie dowiem :) To moja pierwsza ciaza.
Pozdrawiam Was kochane :)

tu jeszcze raz jaaaa :D
Nudzi mi sie... jutro ide do pracy i jak sobie o tym pomysle to taaaaak mi sie strasznie nie chce :p
aaa jeszcze jedno jak tu sie dodaje tak jak u was sa takie sliczne "cm" ciazy pod textami? Tez tak chce :)

larwunia witam Cie serdecznie, nic nie nie martw ja tez mam rozne mysli, denerwuje sie czy wszystko bedzie dobrze. To tez moja 1sza ciaza wiec tych pytan jest dosyc duzo ale dziewczyny tu sa bardzo mile i co bedziemy wiedzialy to odpowiemy na Twoje pytania, poza tym wspieramy sie sie nawzajem
A tak przy okazji to spac nie umiesz?? Ja sie wyspalam popoludniu i jakos mi sie nie chce, Pozdrawiam :)

Hej Larvunia.
Witam na listopadoweczkach,czuj sie jak u siebie ;-)

Niemartw sie,ciaza to najwspanialszy okres zycia kobiety i jestesmy tu po to by rozwiac Twoje watpliwosci ;-)

heeeeej
Agulka26ka ja tez spalam popoludniu, godzinke tylko ale spalam :)
wogole od jakiegos czasu duuuzo sypiam.
Anineczka dzieki :)

Dziewczyny podpowedzcie mi jak dac niun i na imie? Dla dziewczynki mam Wiki albo Julka, ale dla chlopca to nie wiem. Wszyscy mi mowia "zobaczysz bedzie chlopak" niby to widac... 4tego ide na pierwsze USG i mam nadzieje ze malenstwo pokaze co tam ma :D Moj maz mowi na brzusio glaszczac Szymek, ale jakos mi to nie podchodzi imie. Jakie Wy proponujecie?

Jeszcze jedno czy to prawdam, ze po polowie ciazy mozna kupowac cokolwiek dla malenstwa? chcialam juz kupic wozek, ale wszyscy mnie jada ze jeszcze za wczesnie... Tez tak macie? A ja juz mam manie "wicia gniazdka" :) i pokupowalabym juz conieco :) to do pokoiku, to dla malenstwa.

pozdrawiam Was

Witam dziewczyny, i nasza nowa larvunie :)
Jakos dawno sie nie odzywalam, ale wlasciwie nie bylo o czym pisac.
Pierwsze USG bede miala za jakies 2 tygodnie, nawet jeszcze nie wiem dokladnie kiedy :/ Kochane UK.
Apetyt mam dalej, brzuszek jakby przestal sie wybijac, ale ruchliwosc moja troche spadla :) Ciezko mi robic niektore sprawy, a o schylaniu sie to nie ma mowy. To chyba przez to ze przytylam, juz waze 59 kilo.
Doczekac sie nie moge kiedy wejde w drugi trymestr, bede sie czula pewniej :)
A co do zakupow, to jeszcze nic nie kupilam, nawet sobie, ale to dlatego ze w poniedzialek wyplata :p
Jesli pojde na zakupy to napewno nie powstrzymam sie przed wejsciem do jakiegos ciekawego sklepu i wyjde z jakimis slodkimi, malymi skarpeteczkami chociaz :)
A tak w ogole juz sie nie moge doczekac dzidzi, ciaza powinna trwac krocej!! :) Chce juz zeby malenstwo lezalo kolo mnie, poglaskac je po pleckach, popatrzec na malenkie stopki i raczki echhh :) jeszcze tylko 200 dni, chyba sobie zrobie kalendarzyk w ktorym bede skreslac dni :)

hej Anitt
Ty tez 11 tydzien?:) suuuper w koncu spotkalam kogos kto urodzi w bardzo podobnym terminie :)
Ja waze jakos 64 kg i od poczatku ciazy przytylam moze 0,5kg :p brzuszek tylko wywala. Wiekszosc zycia wazylam 45 kg.... od 2 lat waze ok 60-65 zalezy czy zima czy lato :) I czuje sie gruuuuuba.. no sloniatko sie robie.
Wiec mozna kupowac wczesniej conieco dla malenstwa? Anitt mowia (przesady) ze mozna poronic i co w tedy z tymi malenkimi skarpetkami?
Ehhmm... ale tez juz chce cos kupic...
chyba bede powoli szla do wanny :) Kurcze tak bardzo kochalam kapiele w wannie pelnej piany z prawie wrzaca woda (az skora jak rak byla hihi). Teraz maja mi wystarczyc 15 minutowki w letniej wodzie? buuuu...
Dobra strona medalu to... lubie pokazywac ze bede mamusia :) chwalic sie brzucholem :) hehe...
buzka mamcie ide do wanny :) paaaaaaa

ciao larvunia
ja kupowalam ciuszki jak mi sie podobalo i nie mialam oporow
na pewno wszystko bedzie ok

co do imienia to u nas bylo ciezko z imieniem, bylo kilka propozycji ale jakos nie zawsze zgadzalam sie z moim lubym
tak naprawde to dopiero jak mi go przyniesli po urodzeniu wpadlo mi ze bedzie Ignacy i juz
impuls

a co do szymka to moj kochany jest szymon i baardzo lubie to imie

reklama
Larvunia wlasnie przez takie gadanie chce tylko te skarpeteczki ktore beda mi przypominaly ze mam dbac o siebie i zrobic wszystko zeby juz niedlugo zagoscily w nich dwie zdrowe stopki :)

Wyprawka czy wozek to zbyt wiele jak dla mnie, mysle ze lepiej z tym poczekac, na pewno jeszcze zdazysz:)

Do góry