reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

heeeeej
Agulka26ka ja tez spalam popoludniu, godzinke tylko ale spalam :)
wogole od jakiegos czasu duuuzo sypiam.
Anineczka dzieki :)

Dziewczyny podpowedzcie mi jak dac niun i na imie? Dla dziewczynki mam Wiki albo Julka, ale dla chlopca to nie wiem. Wszyscy mi mowia "zobaczysz bedzie chlopak" niby to widac... 4tego ide na pierwsze USG i mam nadzieje ze malenstwo pokaze co tam ma :D Moj maz mowi na brzusio glaszczac Szymek, ale jakos mi to nie podchodzi imie. Jakie Wy proponujecie?

Jeszcze jedno czy to prawdam, ze po polowie ciazy mozna kupowac cokolwiek dla malenstwa? chcialam juz kupic wozek, ale wszyscy mnie jada ze jeszcze za wczesnie... Tez tak macie? A ja juz mam manie "wicia gniazdka" :) i pokupowalabym juz conieco :) to do pokoiku, to dla malenstwa.

pozdrawiam Was

to zalezy czy jestes przesadna!!
ostatnio nawet w Jedyneczce (program dla dzieci) mowili ze przesady to bajki:-D
ale niestety duzo osob w to wierzy:eek: :confused:

ja juz w 1 miesiacu ciazy kupiłam na wyprzedazy tanio kombinezonik na zime :-)
po 1.taniutko
po 2.nie wierze w te brednie,zas wierze ze moja ciaza bedzie donoszona i ze w listopadzie zobacze dzidzie
i to ze kupie jej wyprawke jak bedzie w brzusiu napewno jej nie zaszkodzi!!

co ma byc to bedzie!!!

Milence tez kupowalismy jak była w brzusiu
pamietam ze pierwsze ciuszki kupilismy jej na gwiazdke i miala wtedy 2 miesiace (of kors w brzuszku była) :-)
jak byłam w 8 miesiacu kupilismy na promocji wózek
jak sie mała urodziła mialam wszystko!!!!

nie wyobrazam sobie latania po sklepach ledwo po porodzie by miec w co ubrac dziecko i w czym wozic :szok: :szok:
jak to moja mama powiedziała ''dziecko sie urodzi to Karol wozek pojdzie kupic'' :szok:
powiedzial ze nie nie!!! ze to JA tez chce miec w tym udzial
o dziwo mamuska nic nie pwoiedziala jak przywiezlismy wozek ale mielismy strasznego pietra go pokazac :baffled:

na szczescie nie musze juz mieszkac z moja mamuska :-p :cool2:

reklama
Hehe :-) oj dziewczyny, po pierwszym dziecku druga ciąża już nie jest pełna tego typu zabobonów i wszystko wydaje się być już mniej takie "och i ach" ;-)

Ja jak widzę promocję to kupuję, wiem co mi się przyda przy drugim bejbiku, a co kategorycznie nie znajdzie się nigdy w moich zakupach dla malucha. Nie wierzę w przesądy, babeczki tracą dzieci nawet jeśli nie kupują ciuszków i na odwrót: te co kupują wcześnie mają zdrowe donoszone dzieci. Społeczeństwo dalej wierzy w takie rzeczy niestety. Żadna kobieta nie roni dlatego, że kupiła skarpetki dla dziecka, Boże :szok:... Nie dajmy się zwariować.

Larvunia
co do imienia to myślę że każda z nas powinna sama znaleźć imię dla swojego dzieciątka. To powinna byc decyzja dobrze przemyslana, najlepiej przez oboje rodziców. Julka i Wika ładne imionka, tylko teraz same Julki i Wiktorki dookoła ;-)

a we wrzesniu planujemy przyjechac z Norwegii i tu kupic cała wyprawke dla maluszka

co do imienia
ja tez mam problem z chłopcem :baffled:
dla dziewczynek to imiona sypia mi sie z rekawa
a dla chlopczyka to mega problem

narazie obstawiamy Maksa
potem Piotrusia :-)

a kto wie co bedzie do porodu hahaaa

Lilka oj pamiętam jak czytałam o Twoich problamach z mamusią. Boże... dobrze że już macie to za sobą :tak: Maksiu ładnie!

Misiu to ze nie mieszkam z tą kobieta to poprostu szczescie niesamowite
nie do opisania po tym co musiałam przezywac całe zycie z nią

nie utrzymuje z nia kontaktów
spaliła wszystkie mosty .....

jak sie wyprowadzalismy to jak sie dowiedzialam od siostry ... najbardziej ja martwiło ''co powiedzą ludzie ze ona teraz sama w tak wielkim domu mieszka?'':szok: :szok:

a potem zaczeła snuc po naszym miescie niesamowite opowiesci......o tym jak to moj Karol molestuje seksualnie Milenke....ze mamy jakies długi u ludzi i zeby ludzie nam nie pomagali fainansowo bo nie oddamy :szok: (gdzie jak mielismy jakies długi to wzgledem banku,raty..), z tymi opowiesciami lata i opowiada kazdemu....

wiem ze jest chora psychicznie ale pare dni temu dowiedzialam sie ze ona wie wszystko co sie w moim zyciu dzieje i to mnie przeraziło.....bo poprostu mnie sledzi i szpieguje.....a chciałam by dała mi wreszcie spokoj...

jak dobrze ze jeszcze troche i bede daleko od niej
ufff

Misiu a jak tam swietowałas tak wielki dzien?? jak dzisiejszy? :-)
jakas kolacyjka przy swiecach z mezem?? ;-)

witam

mnie dopadło jakieś grypsko :wściekła/y: mam nadzieję, że szybko z tego wyjdę :tak:

jeżeli chodzi o wyprawkę ... to mamy kupione jużbardzo dużo ciuszków :tak: jeżeli coś widzę w miarę przystępną cenę to oczywiście, że biorę ;-)
wózek jedziemy kupić w połowie sierpnia i łóżeczka też (jedno dostajemy od szwagierki) :-)

nie wierzę w żadne przesądy :no: i bardzo mnie wkurzają :wściekła/y: np. łóżeczko, czy wózek ... my musimy kupić szybciej - bo podejrzewam, że roztroję się we wrześniu/październiku :zawstydzona/y: bo zawsze są to bliźniaki :-p dlatego wszystko musi być kupione o wiele wcześniej :tak:
tym bardziej ja w sierpniu będę big słoniątko, mężuś w delegacji więc wszysko musi być na czas ;-) tym bardziej jaka to jest frajda kupować ciuszki dla maleństwa :-) uwielbiam te sklepy :-D

reklama
Witam
Kajuniu kuruj sie.:tak::tak:
Ja sie nie daje choc mam syna i meza chorego.
Pamietam,ze w poprzedniej ciazy wszyscy naokolo chorzy byli a mne jakos ta ciaza chronila przed chorobskami.
Oby i w tej tak bylo :-D

Lilka ja tez znam Twoja historie z mama :eek:
Wspolczuje bardzo :baffled:

Sugarspunister strasznie mi sie podoba imie Ignacy :tak::tak:
Ale chcemy znalezc imie z naszymi inicjalami.Tak wiec albo A albo M.
W sumie wstepnie juz wybrane: Mateusz albo Michalina.
Strasznie podoba mi sie Molly ale maz sie nie zgodzil :-p

Larvunia my kupowalismy jak bylam w 5 miesiacu,a do porodu mielismy wszystko.
Teraz duzo rzeczy zostalo po Antku,tak wiec juz mam czesciowo wyprawke:tak:
Musze zrobic przeglad i spisac sobie rzeczy ktorych niemam i musze kupic.

Slicznie sloneczko u mnie swieci.A u was?

Do góry