reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

bira
kcia jeszcze sie nie zaklimatyzowala, siedzi pod sofa caly czas:baffled: Boi sie niestety Victorii:baffled: Jak mala idzie spac, wychodzi , wiec ewidentnie boi sie dziecka. Jest naprawde sliczna, niebiesciutka, jak sie troche rozkreci to zrobie jej fotki.
Co do zmiany pozycji malucha to chyba jednak male szanse :baffled:, moja ginekolog daje mi max. 2 tyg.
Fajnego masz mezulka;-) Moj chcial mi na rocznice robota kuchennego kupic:wściekła/y: - romantyk;-) Tym bardziej , ze ja ¨kocham¨gotowac;-)

Lilka
no faktycznie bardzo prawdopodobne, ze mala Ci uciska na jakis nerw. Mi robili tez testy na zakrzepice, ale naszczescie jej nie mam. A z sercem to tez tak mam w ciazy. Ogolnie jakos sie trzymam, ale dzieciaki nie maja juz miejsca i mi sie strasznie pod zebra pchaja:baffled:, okropne uczucie. Wczoraj bylam na ktg no i wykazywalo lekkie skurczyki, wiec pewnie juz niedlugo...
Ty pierzesz a ja czekam na zamontowanie suszarki bebnowej, dostalam kupe ciuszkow od szwagierki, ale jeszcze ich nie popralam, bo teraz nic mi nie schnie na dworze. Niech mi tylko przywioza to cudo to tez bede prac non stop;-)

reklama
dzien dobry
ja wróciałam jakis czas temu od lekarza.
bylam jeszcze na ryneczku po zakupy,ugotowałam żurek i właśnie wcinam.
a wiec kochane widzialam dzis mojego synusia
jest sliczny,ma taka okragla buźkę,ładny nosek duże usta.:-):-Dza mamusią chyba hehe do tego widziałam dwa piękne jąderka w pełni ukształtowane i dużego siusiaka:tak::-):-Djest ogólnie cudowny i nie mogłam sie napatrzeć.
Waży 2713 i lekarz zmienił date porodu na 27 pańdziernika:szok:według niego jest to 36.3 tydzień ciązy :-)takze malutki mówi pan doktor rośnie zdrowo i dobrze go odrzywiam bo mowi ze rośnie ładnie.
Płynu nie stwerdził w zadnej jamie ciała takze obrzęku juz nie ma nawet tych 2mm NIC NIC:-D:-D:-D:-D:-DWód płodowch w normie,łozysko równiez w normie takze jestem bardzo szczęśliwa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dokończe zupkę i bede uciekac bo na 15.00 mam nastepna wizyte u swojego lekarza prowadzącego,zobacze jak tam moje siusiu......do usłyszenia....
dzis przywiozą mi panele i szafe a jutro montaż.

Czesc Kochane...

Czytam co u Was, bo wczoraj nie mialam dostepu do netu... zapomnielismy zapalcic i zablokowano nas:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: dzis rano uregulowalismy fakture i juz smiga:-D:-D:-D

Dzieciaczki Kajuni sliczne... no i super, ze juz niedlugo beda w domu:-):-):-)

Kunda, tak czytam co u Was i super macie juz wszyscy w komplecie, w domu, Ty czujesz sie juz dobrze... i w ogole... a ja im blizej tym bardziej panikuje...;-);-)

Ja wczoraj odebralam wyniki moczu ...i sa zle...:no::no::no:
leukocyty zalegaja cale pole widzenia... takze jest ich ogrom:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pojechalam do mojej ginekolog, zalecila posiew - dzis zanioslam, czeka sie do 72 godzin - w zaleznosci co urosnie:-:)-(
poki co mam brac urosept, a potem dostane antybiotyk, ale najpierw musi byc pewna co to, zeby nie eksperymentowac z lekami - tylko dac jeden skuteczny...

No i wkurzyla mnie, myslalam, ze cos mi powie na te moje klucia w lonie, zrobi USG i powie jak duzy jest brzdac... jak wychodzi termin z USG... a ona nic... tylko zlecila posiew i przyjsc z wynikami... nie wiem, czy nie pojsc do innego lekarza - moze ordynatora poloznictwa...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Women
super wiadomosci!!!
i jaki duzy ten Twoj mezczyzna:szok: Chcialabym, zeby moje szkraby mialy juz taka wage, wtedy spokojnie moglabym rodzic... bo juz mam dosc tej ciazy :baffled:

Dziewczyny,

kupilam sobie dzis pizamke i zastanawiam sie czy do szpitala moge wziac 1 koszule do karmienia (rozpinana) i 1 pizame (rozpinana, krotki rekaw), no i koszule na porodowke:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

bo niby nigdzie nic o pizamach nie pisza - wszedzie koszule... jak myslicie - nada sie??

Anulka
moja ginekolog tez taka fajna jest;-)
wspolczuje problemow z moczem:-(
Mi sie wydaje, ze jednak koszula jest praktyczniejszy niz pizama, bo jednak mniejsze szanse, ze ja sobie krwia zapaprzesz i wogole przy kontroli, tylko podciagasz i tyle a tak to sie jeszcze ze spodniami szarpac bedziesz;-)

anulka..idż mozę tak jak mówisz do tego ordynatora:-)
przykro mi ze wyniki nie za dobre,ale się nie denerwuj napewno zaraz będzie ok;-)

Ladina...mi się zdaje że Twoje bobaski też ładną wagę mają:tak:
duże,zdrowiutkie dzieciąteczka:-)
nie martw się cesarką.zobaczysz będzie dobrze:tak:

bira...mój malutki też często ma czkawki
rozczula mnie to maxymalnie:cool2:

Lilka...cieszę się że praleczka działa:laugh2:
miłego prania:cool2:

ja już po badaniu ktg
mój gin powiedział ze wykresik książkowy i ze malutkiemu dobrze w moim brzuszku:laugh2:
serduszko ładnie pracuje i ruchy prawidłowe:-)

reklama
Do góry