reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Witam z rana,
Larvuni nie ma wiec pierwsza;-) no chyba, ze Ty mirka bidulo jeszcze nie spisz:confused::baffled: Ja tez mam upierdliwy katar juz 2 tydzien:wściekła/y:
A co Wy wszystkie takie nocne marki? Zamiast odsypiac, przed nocnym karmieniem to na forum po nocach przesiadujecie;-)
O 11 ide do cipologa, zobaczymy jakie postepy:-p No i dzisiaj przyjezdza do mnie moja wymarzona koteczka jupiiiii!!!

reklama
czołem:cool2:
własnie powstałam
wczoraj wieczorem mialam gości
przyjechali grubasa pooglądać i
teraz zapowiedzieli że zjawią sie jak będzie synek na świecie:-)
rano byłam u mamuśki,
stwierdziła że ona że od poniedziałku bardzo mi się brzuch obniżył:confused:
w ogóle wczoraj czułam jak młody głową mi na dół napiera
normalnie iść nie mogłam,tak mnie p.pa bolała:sorry:
synek chyba osto zaczął przygotowania do wyjścia na świat:-D:-D:-D

Czesc dziewczyny.
Mam dzisiaj bardzo dziwny nastroj, cholernie sie czegos boje :/ Martwie sie o zdrowie malego, swoje i ogolnie bardzo zaczelam sie obawiac porody :sorry: Ja nie dam rady...

Dziewczyny czy slyszycie dzwieki dochodzace z waszego brzucha?? Bo ja ostatnio zauwazylam kilkakrotne "strzykniecie", tak jak np. czasem cos w nadgarstku przeskakuje. Macie cos takiego?? :eek:

Anitt...głowa do góry:tak:
oczywiście że dasz radę
wszystkie damy;-):-)
Tak już to matka natura stworzyła że kobiety rodzą dzieci,bo faceci nie daliby rady:-p
także nic się nie matrw:cool2:

a dzidzius będzie zdrowiutki i śliczniutki:-)

Dziewczynki witam:-) w koncu komp mi zaczyna działas wiec w miare czasu bede pisac:-)

Co do golenia to mi golili przed sama cc ale ja to wogole jestem oba porody były nieplanowane i na szybko:-)
Co do lewatywy to jak sie ma cc to zawsze robia w 2-3 dobie ale to nic strasznego:-)

My narazie urzywamy kosmetykow Oliatum a potem przejsziemy na Niwee, no chyba ze Adsiowi nie popasuje, no a do pupu narzaie mamy linomag a reszte kupia w razie potrzeby zreszta po co wydawac kase jak nie wiadomo co do konca dziecku spasuje:-)

Witam piątkowo.

Dziewczyny...

moja polozna (ta od porodu rodzinnego, ktora ma byc ze mna od wziecia na porodowke - czyli od 3-4cm - do 2 godzin po porodzie) mowila, zebym wziela maszynke jednorazowa do golenia i ze ona mnie ogoli...
Jak to sie odbywa??
Bede miec bole, skurcze... a ona bedzie mnie golic? Gdzie? Na lozku porodowym, w lazience - myslalam, ze sama mam sie w domciu wydepilowac... och... juz nic nie rozumiem... no i do tego leatywa (nie jest obowiazkowa, ale ponoc dobra rzecz), gdzie ona mi to robi i kiedy?

Misia... Ty to skarb jestes... zawsze poradzisz, podpowiesz i co wiesz, to powiesz:tak::tak::tak:

Ja juz sobie wynajduje tyyyyyle problemow... ale naprawde zwatpilam... czemu mi nie kazala ogolic sie w domu, tylko ona to zrobi... balam sie, ze podczas jak bede miec skurcze to to moze nie byc mile... no i przede wszystkim gdzie to sie odbedzie... chce by byl przy porodzie moj mezus, ale "od gory" by wycieral mi twrz i trzymal za reke, a nie zagladal miedzy nogi:-D:-D no i dlatego zgupialam, jak bedzie golenie to co mezus bedzie stal przy mnie i patrzyl... :laugh2::laugh2::laugh2:

Anulka właśnie takie same pytania mnie dręczyły. W sumie z tym goleniem to lepiej, że położna, którą już w miarę znasz a nie jakaś obca baba.

Witam
Kunda i jak Adas? Daje pospac?

Olpa jeszcze nie mam tej listy ze szpitala,ale we wtorek ide na wizytke to moze dostane.
Anitt tylko spokoj nas uratuje :-D
Tak wiec zrelaksuj sie i mysl pozytywnie.

Mirka wspolczuje strasznie chorobska.Kuruj sie kuruj :-)

A ja wczoraj poprasowalam wszystkie ciuszki od 0 do 3 miesiecy.Wiekszych nie piore teraz.
Ulozylam wszysciutko w szafie Alexa i zaraz popstrykam fotki :tak:
Lozeczka jeszcze nie mam rozlozonego,czekam na mame,az przywiezie mi kolderke i podusie.

U nas nie robia lewatywy i nie gola :sorry2:
Poprzednio nie mialam wpadki,mam nadzieje,ze tym razem tez tak bedzie:cool2:

reklama
Do góry