reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Hej dziewczyny:-):-):-)

Larvuniu... smutno nam bedzie bez Ciebie... szybko dzilaj z netem i odezwij sie... a poki co dbaj o siebie i maluszka i szybciutkiej przeprowadzki Wam zycze

Women, gratuluje zakupu wozka - bardzo fajny... my jeszcze ciagle myslimy... a poki co kupujemy wszystko inne, dzis przyszla kolejna paczka... z przescieradelkami na przewijak, z podkladami do przewijania, czapeczkami, lapkami-niedrapkami, karuzela, okryciem kapielowym i podobnym cudami:-):-):-)

Ja dzis powolusiu zaczelam szykowac torbe do szpitalka...:shocked2::shocked2::shocked2: ...musze jeszcze dokupic jeden biustonosz do karmienia (maja byc w sumie dwa), kapcie, chusteczki do pupy dla maluszka, Alantan masc i zasypke, mydelko, oliwke i bedziemy gotowi...:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Elbra ...ja tez tak odwlekalam i odwlekalam, w koncu niby jeszcze czas:-D:-D:-D ...ale nigdy nic niewiadomo... a nie chce pakowac torby i liczyc czas miedzy skurczami...:shocked2::shocked2: dla mego lepszego samopoczucia wole, by torba stala w gotowosci... a jak sie zacznie to wtedy wole sie umyc, przebrac... zrobic kanapki mezusiowi na porodowke i spokojnie jechac:szok::szok::szok:

ale i tak w przyszlym tygodniu jeszcze musze dokupic kilka rzeczy do szpitalka i przede wszystkim kupic proszek dla dzieci i zrobic prani, prasowanie i wziac ciuszki do szpitala dla malenstwa...

Dziewczyny, wiem, ze wszystko dla maluszka trzeba wyprac, wyprasowac... ale taksie zastanawiam nad np. ochraniaczem do lozeczka... tez prac?? bo on usztywniany i w ogole... hmmm, posciel, przescieradelka, ciuszki, ok... ale ten ochraniacz, kapciuszki to juz nie wiem... No i jaki proszek polecacie?
Daje sie plyn do plukania?

A jak juz jestem przy pytaniach, to jakiej firmy kosmetyki kupujecie dla dzidzi? Mi polozna cos wspomniala o Bambino... ale nie wiem... Pieluszki kupilam Pampersy, ale chusteczek i wlasnie kosmetykow jeszcze nie mam... :no:

Kajunia - wielkie gratulacje!!!!! Maluszki są przecudowne!!!!!!
Anulka - co do ochraniacza to sama się zastanawiam, ale raczej wypiorę. Ja zawsze używałam proszku Lovela, 2 razy płukałam i bez żadnego płynu.
Anineczka - napisz mi proszę co bierzesz do szpitala, bo mi tą ulotkę gdzieś wcięło.... Poza tym czy to prawda, że w szpitalu nie wolno mieć komórki? przestarzegają tego?

Ja we wtorek byłam u dermatologa i podobno wygląda to najbardziej na uczulenie, ale jak dr określiła może to być 10 innych chorób. Skierowała mnie na badania krwi i poszłam z całym plikiem karteczek :-) Podłaczyli mnie do takiego cewnika i tylko probówki zmieniali :szok: Uzbierało się tego 5 takich niemałej wielkości :szok: Teraz czekam na wyniki, mają być do tygodnia, a jak nic nie wykarzą to czeka mnie biopsja :no: Zobaczymy.....
Teraz mnie jeszcze jakieś przeziębienie dołapało :wściekła/y:
Muszę się w końcu wziąść za pranie i prasowanie ciuszków, czekam tylko aż mi mąż nową szafkę skręci :tak:
A co do znieczulenia zzo, to ja się nie zdecyduję, bo za bardzo się boję komplikacji, ale to tylko moje zdanie ;-) Wiele dziewczyn korzystało i jest bardzo zadowolonych, ale czytałam też opinie tych, które tego żałują, a ja strachliwa niestety jestem :zawstydzona/y:
No nic pozdrawiam Was wszystkie gorąco i do wyrka!!!

Anulka - a co do kosmetyków to ja byłam z Bambino baaardzo zadowolona. Niestety tu w Irlandii ich nie ma, kremik sobie tylko przywiozłam, a resztę kupuję Nivea Baby.

reklama
Dziewczyny...

moja polozna (ta od porodu rodzinnego, ktora ma byc ze mna od wziecia na porodowke - czyli od 3-4cm - do 2 godzin po porodzie) mowila, zebym wziela maszynke jednorazowa do golenia i ze ona mnie ogoli...
Jak to sie odbywa??
Bede miec bole, skurcze... a ona bedzie mnie golic? Gdzie? Na lozku porodowym, w lazience - myslalam, ze sama mam sie w domciu wydepilowac... och... juz nic nie rozumiem... no i do tego leatywa (nie jest obowiazkowa, ale ponoc dobra rzecz), gdzie ona mi to robi i kiedy?

Do góry