reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Anulka mnie golili w gabinecie zabiegowym i to samo z lewatywą :-)

Misia... Ty to skarb jestes... zawsze poradzisz, podpowiesz i co wiesz, to powiesz:tak::tak::tak:

Ja juz sobie wynajduje tyyyyyle problemow... ale naprawde zwatpilam... czemu mi nie kazala ogolic sie w domu, tylko ona to zrobi... balam sie, ze podczas jak bede miec skurcze to to moze nie byc mile... no i przede wszystkim gdzie to sie odbedzie... chce by byl przy porodzie moj mezus, ale "od gory" by wycieral mi twrz i trzymal za reke, a nie zagladal miedzy nogi:-D:-D no i dlatego zgupialam, jak bedzie golenie to co mezus bedzie stal przy mnie i patrzyl... :laugh2::laugh2::laugh2:

dziewczynki przyszlam sie pozegnac :-(
Larvunia wracaj do nas szybciutko,bo będziemy tęsknić za Tobą.:-)

Dziewczyny, wiem, ze wszystko dla maluszka trzeba wyprac, wyprasowac... ale taksie zastanawiam nad np. ochraniaczem do lozeczka... tez prac?? bo on usztywniany i w ogole... hmmm, posciel, przescieradelka, ciuszki, ok... ale ten ochraniacz, kapciuszki to juz nie wiem... No i jaki proszek polecacie?
Daje sie plyn do plukania?

A jak juz jestem przy pytaniach, to jakiej firmy kosmetyki kupujecie dla dzidzi? Mi polozna cos wspomniala o Bambino... ale nie wiem... Pieluszki kupilam Pampersy, ale chusteczek i wlasnie kosmetykow jeszcze nie mam... :no:
Anulka co do kosmetyków to ja kupiłam nivea kolezanka mi doradziła ze są dobre.
Co do prania to ja nie bede przesadzała i nie piore wszytskiego,np.ochraniacza i baldachim nie piorę.:sorry2: Proszek Lovela a płyn do płukania tkanin mam Jepa czy jakoś tak.Tanie mimo wszytsko.

Misia... Ty to skarb jestes... zawsze poradzisz, podpowiesz i co wiesz, to powiesz:tak::tak::tak:
Ja juz sobie wynajduje tyyyyyle problemow... ale naprawde zwatpilam... czemu mi nie kazala ogolic sie w domu, tylko ona to zrobi... balam sie, ze podczas jak bede miec skurcze to to moze nie byc mile... no i przede wszystkim gdzie to sie odbedzie... chce by byl przy porodzie moj mezus, ale "od gory" by wycieral mi twrz i trzymal za reke, a nie zagladal miedzy nogi:-D:-D no i dlatego zgupialam, jak bedzie golenie to co mezus bedzie stal przy mnie i patrzyl... :laugh2::laugh2::laugh2:

Ja tez sie nad tym zastnawiałam ale ponoć u nas jak kobieta ogoli sie juz w domku to na porodówce juz nie golą,a co do lewatywy to ja bym nie chciala zeby mi to cholerstwo robili :no::no::no::no::no:

Ja dziś kupiłam sobie szafe piękną do pokoju,obiecuję ze jak wszystko urządze do konca to zrobie zdjecia i sie pochwale.
Kobity mam pomysł,jak juz bedziecie miala gotowe lozeczka dla swoich pociech z posciela,baldachimem to zrobcie foto i wstawcie na wyprawke
albo jak niektóre mają osobne pokoje dla dzieci to tez sie pochwalcie,ja uwielbiam takie zdjecia oglądac,i czerpać pomysły hehe:cool2::cool2:

tymczasem sie żegnam i zycze przespanej nocy.

Women ja się nie mogę doczekać, aż wstawię zdjęcia pokoiku, ale czekam cholera na łóżeczko, płynie do mnie i nie może dopłynąć, bo zamawiałam z USA a tam przesyłka trwa nawet 6 tygodni :-( póki co mam straszny bajzel w pokoju Wika i jestem zawieszona :baffled:

A co do golenia to ja byłam ogolona, ale mimo wszystko jeszcze mnie po swojemu podgolili... a lewatywa nie była wcale taka zła. Dala mi dużo ulgi, wolałam to niz zesrać się dziecku na głowę... :baffled:

ja tez spadam do wyrka, cyknęłam se fotke brzuszka i wstawiłam do galerii.

Jak sobie pomyślę że za 3 tyg będę miała cięcie cesarskie a tym samym Igorka przy sobie to coś mnie ściska w dołku, że to już... :happy:

dobrej nocki kochane! :cool2:

To jeszcze ja :-)
Co do golenia to ja zawsze goliłam się w domu (przy pomocy męża :-D ) i w szpitalu położna nie musiała już tego robić. Robili mi tylko lewatywę w osobnym gabinecia połączonym z łazienką i szczerze polecam!!!! Bardzo przyspieszyło mi to akcję porodową, bo dziecko miało więcej miejsca i pozbawiło mnie to uczucia dyskomfortu przy porodzie. Tu w Irlandii nie stosują lewatywy więc ja przywiozłam sobie z Polski taki zestaw, który można zastosować samemu w domku (ENEMA - koszt ok. 6 zł) i mam zamiar to zrobić przed wyjazdem do szpitala :tak:

Women ja się nie mogę doczekać, aż wstawię zdjęcia pokoiku, ale czekam cholera na łóżeczko, płynie do mnie i nie może dopłynąć, bo zamawiałam z USA a tam przesyłka trwa nawet 6 tygodni :-( póki co mam straszny bajzel w pokoju Wika i jestem zawieszona :baffled:

A co do golenia to ja byłam ogolona, ale mimo wszystko jeszcze mnie po swojemu podgolili... a lewatywa nie była wcale taka zła. Dala mi dużo ulgi, wolałam to niz zesrać się dziecku na głowę... :baffled:

ja tez spadam do wyrka, cyknęłam se fotke brzuszka i wstawiłam do galerii.

Jak sobie pomyślę że za 3 tyg będę miała cięcie cesarskie a tym samym Igorka przy sobie to coś mnie ściska w dołku, że to już... :happy:

dobrej nocki kochane! :cool2:

Misia masz mistrza!!!!!!:-D:-D:-DZesrać sie na twarz :laugh2::laugh2::laugh2:dobre dobre,wiem ze tak niestety sie dzieje ale cóz my na to możemy.Moze faktycznie sie zdecyduję na lewatywkę :cool2::cool2::cool2:

Misiu ja też mam mały syfik w domu bo ogólnie mały remocik jeszcze robie wiec tez na zdjęcia bedzie trzeba poczekać....

Buziulki i Dobranoc;-)

ja ogolilam sie sama ale bez przesady
w szpitalu nikt mnie nie golil
lewatywy tez nie mialam

co do kosmetykow to ja kupilam chusteczki pampers , oilatum krem do buzi czy do cialka, sudocrem, linomag i oliwke
reszta byla w miare potrzeby

reklama
Do góry