reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

jolie ja mam kupione jakies nazwyklejsze te co pierwsze wkleilas... nie wiem po co one i czy sie przydadza... kupilam bo tesciowa powiedziala ze beda potrrzebne :tak::-D

reklama
Joli
u nas w szpitalu daja podobne do tych drugich, jak dla mnie byly super;-) Ogolnie chodzi o to, zeby byly przewiewne, bo wtedy lepiej goja sie rany, obtarcia.

Jolie, ja tez kupilam - w sumie w ciemno - ale mysle, ze sie przydadza, skoro tak o nich pisza producenci... a nie kosztuja duzo, wiec lepiej sie zaopatrzyc, ja kupilam 5 par - komplet w formie majtek i 2 pary jakby szorty... no i do tego podklady poporodowe - 4 paczki po 10 szt...

Pati... tak sobie popatrzylam na Twoj suwaczek i ...wow, u Was juz 37 tydzien...:-):-):-) Czyli teoretycznie ciaz juz zakonczona...:tak::tak::tak: polozna mowila mi, ze z zakonczeniem 36 tygodnia juz dzidzia moze sie rodzic, wszystko jest zakonczone... i nie mowi sie nawet, ze jest wczesniakiem... MMMM, ale ten czas leci...:tak::tak::tak:

Lila..żadnych dołków, proszę je zakopać raz na zawsze:tak:;-)

ja na szczęście ani żylaków ani rozstępów nie mam :-D
z Samuelkiem w ciązy tez nie miałam,
a przytyłam więcej niż teraz i brzuch miałam większy:eek:

słuchajcie...
ja mam do Was prośbę
chciałabym bardzo poznać Waszą opinię na temat znieczulenia zewnątrzoponowego
ja mam załatwionego anastezjologa i położną
ale im bliżej porodu tym bardziej boję się tego znieczulenia w kręgosłup:cool2:
ale z drugiej strony wiem że jak poczuje ten ból to od razu bede chciała zastrzyk
i ja głupia sama nie wiem czy brać czy nie
no bo też bez sensu płacic położnej skoro i tak wezme zastrzyk
dlatego bardzo proszę wypowiedzcie się na ten temat:tak::-(

Pati juz mi lepiej ;-):happy:
a co do zzo to w sumie po ostatniej rozmowie z laska co rodziła z zzo mam wachania
ona stwierdziła ze jak daja tu znieczulenie to mam brac!!
no i nie wiem :confused: w sumie jestem na tak,ale przeraza mnei wizja wkuwania w kregosłup :baffled::sorry2: brrrrr

tak :-)

dziewczyny umarłam jak to zobaczyłam:
Prezenterka TV zwymiotowa

co jest do cholerki?? :wściekła/y::angry:
takiego posta z cytatami walnełam a tu jakies dziwasy wyszły

Misia chciałam powiedziec ze ta laska to nr 1 normalnie
usmialam sie ze az mi wesoło :-) do teraz
chlopakom tez sie podobało
stwierdzili ze dawała podpowiedz dzwoniącemu :-D:-D:-D:-D:-D

Jolie ja kupiłam takie majteczki :tak: jakby siatkowane z bandaza
cos takiego
np. z Mili mialam bawełniane bezszwowe ale te sa lepsze bo powietrze przepuszczają
no i u mnie w spzitalu majtek nie było wolno miec,ale te jednorazowe jak najbardziej były dozwolone :tak:
wiec mysle ze jak w jakims szpitalu nie wolno nosic majtek to te zawsze sa jakąs alternatywa by podpaski nei zgubic :-p:-p

Pati... tak sobie popatrzylam na Twoj suwaczek i ...wow, u Was juz 37 tydzien...:-):-):-) Czyli teoretycznie ciaz juz zakonczona...:tak::tak::tak: polozna mowila mi, ze z zakonczeniem 36 tygodnia juz dzidzia moze sie rodzic, wszystko jest zakonczone... i nie mowi sie nawet, ze jest wczesniakiem... MMMM, ale ten czas leci...:tak::tak::tak:
tak, to fakt czas ucieka....
wyjątkowo szybko mi ta ciąża zleciała:-)
mój gin też mówi że dziecko utodzone w 37tyg. to nie wcześniak:tak:
więc mógłby już synuś wyskoczyć;-)dobrze by było:cool2:

jesli chodzi o ten filmik co Misia wkleiła :cool2:
co za luz totalny prezenterka miała-
mogła się jeszcze wys...ć, heeh

Lilka..ciesze sie że już Ci lepiej:-):happy:
wiesz,ja już jestem pewna że biorę zzo
obgadałam jeszcze dzisiaj sprawę z mężem
i postanowilismy ze bierzemy i położną i anastezjologa:cool2::laugh2:

Jolie wiesz co do tych majtek jednorazowych ja miałam takie pierwsze, najzwyczajniejsze. Ale że byłam po cc to nikt mi nie sprawdzał krocza, tylko rane po cc i w tym przypadku mogłam nosić zwykłe bawełniane majteczki z domu i tym razem tak zrobię. Na wszelki wypadek wezmę 2 sztuki majtek, bo mi zostały z tamtego porodu, ale generalnie uważam że lepsze są wygodne majty z domku i lepiej jest zmieniać podkłady, bo jak się podpaska przyklei do takich fizelinowych to odrywasz ją razem z majtami i majty musisz zaraz wymienić... :-p

Lilka no właśnie jestem pełna podziwu dla tej panny, dała radę co nie? :tak:

a ja jem pierniczki katarzynki, mąż mi kupił ;-)

reklama
Lilka..ciesze sie że już Ci lepiej:-):happy:
wiesz,ja już jestem pewna że biorę zzo
obgadałam jeszcze dzisiaj sprawę z mężem
i postanowilismy ze bierzemy i położną i anastezjologa:cool2::laugh2:

ech Pati, nie ma sensu sie stresowac bo i tak nic mi to nie da
ja ostatnio naprawde za duzo tych stresów mam
a i bidulce Hani szkodze
wiec...juz mi lepiej
szczegolnie ze za mna stoi złozony wozek z gondolką :-)
a to najwazniejsze (no i lozeczko mam :cool2: )

Lilka no właśnie jestem pełna podziwu dla tej panny, dała radę co nie? :tak:

nooo
kurcze nawet Karolowi mowiłam ze wodą bym musiała popic po takim czyms bo miec ten posmak w ustach...bleeee
twarda laska :tak::-D:-D:-D

Do góry