reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Witam po weekendzie
Jak minela niedziela?
U nas zakupowo. Ale tez i meczaco,szybko opadam z sil jakos.
Teraz pada u nas deszczyk,ale to nawet fajnie,bo ogrodka mi sie nie chcialo podlewac :baffled::dry::laugh2:

Czasami mozna juz w 12 tygodniu rozpoznac plec,ale najlepiej na Usg4d.

reklama
Witam was dziewczynki!!! Nie zagladalam dawno bo mialam duzo roboty i jeszcze moj synus sie rozchorowal! Mial bardzo wysoka goraczke raz nawet 39,7 a pozniej temperatura nie schodzila ponizej 39! Sam stres i zmeczenie bo takie dziecko potrzebuje wiecej czulosci i bliskosci!!! Teraz wszystko jest ok!
Widze ze u was tez brzuszki rosna i oby tak dalej!!!

Madziu, strasznie mi przykro!!! Mimo, ze takie nieszczescie spotkalo Was poraz kolejny to nie poddawajcie sie!! Wszystkie nasze Anioleczki, ktore kiedys odeszly sa teraz razem na pewno wiedza co robia!!! Kochana, wiara czyni cuda jak Kajunia ma przy suwaczku napisane i w to trzeba wierzyc!!!
Teraz bol jest duzy i lacze sie z Wami w smutku!!! Trzymajcie sie cieplutko!!!

Witam!
Troche mnie nie bylo bo bylismy u rodzinki pare dni.Czas zlecial jak zwykle za szybko ale pocieszam sie ze juz niedlugo wakacje i znow bede mogla pojechac na troszke dluzej niz teraz.
Przez te pare dni nazbieralo mi sie troche czytania:-)

I tak doalcze dwie informacje o sobie a raczej chyba o nas;-)
Ja takze nie jestem mezatka,jestesmy razem juz ponad cztery lata.I tak jak niektore z Was na codzien jestesmy z mala same bo tatus jest kierowca i tylko weekendy z nami spedza,niestety.
Dlatego tez strach mi w oczy zaglada jak pomsyle sobie o tym jak przyjda na swiat dwa maluchy i do pomocy nikogo...brrrrr!Rodziny zadnej tutaj niemam.

W paietk bylismy u lekarza.Maluchy rosna zdrowo i razem z lekarzem smialismy sie ze sa bardzo ruchliwe.Pewnie dadza mi w kosc!:tak:

Brzuszek juz ladnie widac ze o piersiach nie wspomne bo juz zakupilam rozmiar D!Przerazajace!Co bedzie pozniej?A moze juz wiecej nie urosna?;-)

Teraz jestem w domku wiec postaram sie czesciej zagladac!
Tymczasem pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Witam!
Troche mnie nie bylo bo bylismy u rodzinki pare dni.Czas zlecial jak zwykle za szybko ale pocieszam sie ze juz niedlugo wakacje i znow bede mogla pojechac na troszke dluzej niz teraz.
Przez te pare dni nazbieralo mi sie troche czytania:-)

I tak doalcze dwie informacje o sobie a raczej chyba o nas;-)
Ja takze nie jestem mezatka,jestesmy razem juz ponad cztery lata.I tak jak niektore z Was na codzien jestesmy z mala same bo tatus jest kierowca i tylko weekendy z nami spedza,niestety.
Dlatego tez strach mi w oczy zaglada jak pomsyle sobie o tym jak przyjda na swiat dwa maluchy i do pomocy nikogo...brrrrr!Rodziny zadnej tutaj niemam.

W paietk bylismy u lekarza.Maluchy rosna zdrowo i razem z lekarzem smialismy sie ze sa bardzo ruchliwe.Pewnie dadza mi w kosc!:tak:

Brzuszek juz ladnie widac ze o piersiach nie wspomne bo juz zakupilam rozmiar D!Przerazajace!Co bedzie pozniej?A moze juz wiecej nie urosna?;-)

Teraz jestem w domku wiec postaram sie czesciej zagladac!
Tymczasem pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Ach!Zapomnialam!Wedlug lekarza to mamy koniec 11 tygodnia wiec wykresik sie troszke nie zgadza.

witajcie

wrociłysmy juz pare dni temu
chciałam sie odezwac ale przeczytałam o Madzi i....rozumiecie

Madziu strasznie mi przykro.........:-( :-( trzymaj sie kochana i nie trac wiary bo to bardzo wazne
['] ['] dla Twojego Aniołka :-(

Witam Panie, widze że kajunia i anineczka to jedyne panie zaglądające tu regularnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:jeśli nie powiedzieć codziennie.

Bylam dzis u lekarza.
Niestety serduszka nie posluchalam.Probowalismy z lekarzem,ale sie nie udalo. Lekarz powiedzial,ze troszke za wczesnie i moja miednica troszke przeszkadza. Ale badal mi brzuszek chwytami leopolda i powiedzial,ze wszystko jest umiejscowione Ok.
Za tydzien w czwartek ide jeszcze raz posluchac i mam tak chodzic az do skutku co tydzien. Zaznaczam,ze szukal serduszka fetal dooplerem i mial prawo nie znalezc
Spuscil ze mnie 3 fiolki krwi,zbadal mocz i wszystko jest okey.
A ja sie czuje rewelacyjnie

Oj to dobrze bardzo się cieszę :-):-)

Anitt Z tym czekaniem na Emergency to niestety potwierdzam, u mnie jest to samo.:baffled:

agulka26ka odnośnie norm wielkości fasolek to ja znalazlam tu fajny kalkulator polecam: http://noworodek.pl/index.php?sm=2

madga przeczytałam twoją wiadomość, jest mi bardzo bardzo przykro, nie potrafię znaleźć słów aby to opisać, też to przeżyłam więc wiem jak się czujesz. Bardzo mi przykro....ale trzymam kciuki abyś jak najszybciej donosiła kolejną ciąże.

kajunia to ty masz już olbrzymki w brzuszku - gratuluję

martina_1988 co do poznania płci - to jak dzidzia jest dobrze ułożona to podobno już od 12 tygodnia można sprawdzić. Przynajmniej dużo moich koleżanek wiedziało już w 13-16 tygodniu.

U mnie bez zmian, czekam na potwierdzenie kiedy będę miała następne USG to między 12 a 14 tygodniem ale na razie cisza. Senna jestem cały czas, mdłości coraz rzadsze, nic mnie już nie pobolewa. Ale muszę już iść sobie nowy stanik kupić - albo dwa berety zamiast:szok::szok::-D:-D bo tak mi już urosły, hormony szaleją - na zmianę potrafię bez powodu płakać, śmiać się albo wkurzać - już mnie to męczy, bo nie potrafię czasem znaleźć przyczyny takiego zachowania....

witam wieczorkiem :-)

Jenny - super, że w końcu się odezwałaś :tak: wiesz generalnie ja nie pracuję - nie mam małych dzieci ;-) więc siedzę na kompie :-D

u mnie generalnie SUPER :-) jem strasznie dużo i powoli zaczyna męczyć mnie zgaga :zawstydzona/y: no i wymioty - od wczoraj po mięcie :cool2:
dzisiaj byłam u gina, wszysko jest jak najbardziej OK :tak: zapisał mi duphaston i już zakupiłam calibrum na II trymestr :-)
jednak ciśnienie mam dzisiaj strasznie niskie i strasznie boli głowa i spać mi się chce :zawstydzona/y:

reklama
Witam Was dziewczyny, u mnie cos na odwiedziny sie zebralo, dzis tez byla kolezanka z synkiem, troche sobie poklachalysmy, potem pojechalam do mamy a teraz czekam na m jak milosc :)
Jenny dzieki za kalkulator

Kajunia co to calibrum?

Pozdrawiam, acha zauwazylam ze coraz bardziej rozwija sie nasz wątek--oby tak dalej :))

Do góry