reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Dzień Dobry dziewczyny. Własnie wróciłam od ginekologa i jestem b.przestraszona.
Mam zakaz chodzenia.Moja wycieczka to toaleta (SUPER)! Jutro dostanę zastrzyki ze sterydów gdybym ewentualnie zaczęła rodzić za tydzień lub dwa. To są zastrzyki dla dziecka na szybsze rozwinięcie płuc aby mogło samodzielnie oddychać. Bardzo się boję. mam nadzieję, że donoszę choć do 32 tc. Teraz jestem w 28tc a dziecko juz waży 1400g . Boże ja jestem drobną kobietką z natury, skąd to duże dziecko, którego nie mogę utrzymać. Jestem optymistką. Wszystko widzę na różowo ale dzisiaj po raz pierwszy popłakałam się ze strachu o mojego małego maluszka. Przecież my jeszcze nic nie mamy gotowego dla niego. Nie,nie będzie dobrze na pewno poczeka.Musi.
Idę się położyć. Kurcze nie cierpię leżeć bezczynnie.
Mam pytanie do Mirki.mpm W którym jestes tygodniu?

jak widac na suwczku prawie w 32

reklama
Dziewczynki ja to sie chyba wykoncze,
wypuscili mnie ze szpitala, ale czuje sie fatalnie, dzisiaj prawie nie spalam, troche na siedzaco, bo mam MEGA ZGAGE:szok: Dzieci mi nogi pchaja w zoladek...Podobno oba maja ponad 2 kg, wiec pewnie juz malo miejsca...No i mam cyce obrzmiale, chyba bede nastepna w kolejce:-p
'
na zgage polecam ranigast
męczyła mnie ta chloe*rna zgaga od świtu do nocy
po ranigaście jak ręką odjął
5 dni 1tabl. dziennie i po problemie
dodam iż lekarz mi pozwolił bo niby w ciąży niet ranigastu:-p

Dziewczyny czy macie jakies wiesci od Kajuni? Zawsze szybciutko odpisywala na smsa a dzis napisalam i nie dostałam odpowiedzi! Troszkę się martwię! Jesli coś wiecie to napiszcie...

Kajunia:
"Dzisiaj przeszłam horror, cała noc w bólach podbrzusza i głowy. Od 9 rano czekałam na badanie ginekologiczne- do bólu podbrzusza, regularnych skurczy co 5 minut i potwornego bolu w krzyzu doczekalam sie badania - szyja 0,5cm rozwarcie na 1,5 palca, macica bardzo nisko - czuć było główki- jestem na izolatce- kroplowa na podtrzymanie- jednak nie na dlugo. Maluchy pchaja sie za bardzo na ten swiat... Trzymajcie kicuki PROSZE!"
Ines to ostatnia wiadomość od Kajuni jaką dostała misia_q

a ja wlasnie wrocilam ze szkoly rodzenia, Jestem juz wyczerpana dzis:-(
spac mi sie chce:sorry2: qrcze cos mnie bola w dole brzucha pachwiny:-( po jednej stronie jest :-(zgrubienie, co to moze byc??
jutro ide do lekarza na wizyte kontrolna to moze cos mi powie.

magdoza trzymaj sie najwazniejsze ze jestes pod kontrola lekarza:tak:

a z zupelnie innej beczki
mam zgage i generalnie czuje sie jak samolot zrzucajacy bombe atomowa nad hiroszima
sapie jak rolnik na polu przy ziemniakach, kregoslup mnie boli i nabawilam sie chyba jakiejs lekkiej rwy kulszowej albo mala uciska na jakis nerw
sikam jak szalona a zoladek przygnieciony workiem z piaskiem
do tego mam wrazenie ze moj wspanaly tylek powieksza sie do rozmiarow tinky winkiego

uffff

reklama
Kajuniu ja tez trzymam kciuki:tak:;-).
Dolanczam do narzekajacych mam,nie polecialam:no::wściekła/y:!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wpuscili mnie do samolotu:angry::szok::no:,bo nie mialam zezwolenia od poloznej na pismie.Przeszlam przez dwie odprawy i nikt mi nic nie powiedzial,przez co nie moge ubiegac sie o zwrot za bilet bo cofneli mnie 20 min przed odlotem,a do 2 godzin przed odlotem oddaja pieniadze.
Rece opadaja tak sie zdenerwowalam, ze dzidzia caly czas kopie bo czuje moja irytacje.
Musze sie polozyc bo juz padam ze zmeczenia:-(.

Do góry