reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

mam małe pytanko???? jaką wagę wasze dzidziusie miały w 28 tygodniu ciąży??? ja wtedy miałam robione USG i lekarz stwierdził że moje maleństwo waży 1280g ??? czy to dużo ???? chciałabym porównać.....;-)
ja miałam robione badanie w 30 tygodniu i mały ważył 1670kg, lekarz mowił ze wg wagi jest o tydzin większy
wydaje mi się ze waga Twojej dzidzi jest prawidłowa:-)

odstawiłam dziecko do szkoły i zrobiłam zakupy
na obiad zrobię kurze schaby z serkiem,fasolke z bułką tartą i ziemniaczki + kompocik z czereśni.

reklama
ja wlasnie wrocilam od lekarza
maly jest ok , i zostalo potwierdzone ze chlopiec :-):-)
wage ma troche mala ale :tak: w normie bo okolo 1kg
a ja juz balam sie ze pojdzie w slady mamy ja jak sie urodzilam to wazylam 4,30kg :zawstydzona/y:
mama sie ze mna napracowala
ale wychodzi na to ze moj Niki poszedl w slady ojca on mial 3,40 kg

wyniki krwi mam bardzo dobre
toxoplazmoza nadal negatywna czyli moje kotki mnie niczym nie zarazily ;-)

za 3 tygodnie mam ostatnia wizyte u mojego gina a po tem przejmuje mnie szpital :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Women : u mnie za apetytem jest dokladnie tak samo jak bylo
nie mam zadnych ciazowych przydalosci np. lody i ogorki
nie mnie jednak ma 10,5 kg na plusie :-( i na tym pewnie nie koniec :wściekła/y:

Olpa zdecydowanie do specjalisty sie wybrać nigdy nic nie wiadomo

Lilka współczuje atmosfery w domku,

Larvunia tylko nie przesadzaj z ta przeprowadzka

dzięki dziewczyny za informacje :-) jednak występuje duża rozbieżność w wagach maluszków i będę musiała jeszcze poczekać żeby się dowiedzieć jaka duża będzie moja Lidka - wystarczy żeby poszła w ślady mamy i taty - oboje ważyliśmy po 3.5 kg :-)a ja jak do tej pory mam 9 kg na "+":sorry2:a teraz dopiero się zaczyna "prawdziwy" przyrost wagi - już nie mogę się doczekać aż będę biegać :tak:i zrzucać te zbędne kg ;-)

dzisiaj idę na drugą lekcje szkoły rodzenia - niestety dzisiaj sama :-(, bo mojego męża jak zwykle zostawili w pracy na popołudnie :wściekła/y:szkoła rodzenia to super rzecz - już mogę to stwierdzić po pierwszej lekcji. zauważyłam że w końcu powoli się budzi w moim mężu więź rodzicielska:tak: polecam wszystkim

mamaFilipa moj Antek (starszy synek) w 30 tyg. wazyl 1600g a ten w brzuszku niestety niewiem.
mirka to faktycznie masz malenstwo w brzuszku.1 kg to mala kruszynka.No ale wazne ,ze zdrowe :tak:

Mirka fajnie ze wszystko ok z maluszkiem:-) ale faktycznie maluszek:-)
mamaFilipa mój maluch w 30 tyg. wazył 1589:-)

a ja się dziś czuje fatalnie:-( o matko jak mi źle:-( pomarudze troche tak mi sie w głowie zakręciło że siedzialam przy kompie i pisałam do mamy mojej że bede wystukiwac literki to znaczy że jeszcze jestem a jak nie to niech dzownią i jada do mnie..strasznie mi słabo było i zreszta nadal jest ;/ ide lezeć :-) buziak

mamaFilipa moj Antek (starszy synek) w 30 tyg. wazyl 1600g a ten w brzuszku niestety niewiem.
mirka to faktycznie masz malenstwo w brzuszku.1 kg to mala kruszynka.No ale wazne ,ze zdrowe :tak:
ja sie wogole tym nie przejmuje bo usg oblicza wage na podstawie kilku parametrow i rozzut jest dosc duzy i nigdy nie wiadomo precyzyjnie ..... a od poczatku ciazy maly byl mniej wiecej 1,5 tygodnia do tylu jezeli patrzec na te tygodnie liczone kalendarzowo

reklama
ja wlasnie wrocilam od lekarza
maly jest ok , i zostalo potwierdzone ze chlopiec :-):-)
wage ma troche mala ale :tak: w normie bo okolo 1kg
a ja juz balam sie ze pojdzie w slady mamy ja jak sie urodzilam to wazylam 4,30kg :zawstydzona/y:
mama sie ze mna napracowala
ale wychodzi na to ze moj Niki poszedl w slady ojca on mial 3,40 kg

wyniki krwi mam bardzo dobre
toxoplazmoza nadal negatywna czyli moje kotki mnie niczym nie zarazily ;-)

za 3 tygodnie mam ostatnia wizyte u mojego gina a po tem przejmuje mnie szpital :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dopiero zauwazylam ze zjadlo mi kawalek tekstu przy wadze

tzn maly ma ok 1,3 kg a nie 1 kg :-)

Do góry