reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Aniulko strasznie drogi interes takie schody :szok::szok::szok:
łoj matko :baffled:
Nawet nie sadzilam,ze takie ceny sa :eek:

Bira witaj po przerwie :tak:

Kathe ja tez mialam ZZO i nie wyobrazam sobie porodu bez niego,ale to prawda co pisze Ladina.Wtedy musisz sie obejsc bez wanny

Ladina no to do lozeczka lub na kanape...tylko ciekawe jak to zrobic z dwulatkiem przy boku:dry:
Zaraz wam cos pokaze :cool2:

O! Juz mam:
http://morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu/zewoponowka.swf

reklama
Bira
A Ty gdzie sie podziewasz?
No i nastepna na fenoterolu:confused:, na co to sie bierze na skurcze?? Mam wrazenie, ze lekarze jak cos podlapia to juz hurtowo wszystkim przepisuja:baffled:

Najpierw umarł mój komp, później byłam sobie w szpitalu, do tego mąż remontował pokój dziecinny i sypialnię, więc nie miałam dostępu do komputera i tak przebidowałam prawie trzy tygodnie;-) Mam nadzieję, ze już teraz żadnych przeszków w podczytywaniu forum nie będę miała:-)

Ladina fenoterol działa przeciwskurczowo i zapobiega porodom przedwczesnym... u mnie były problemy ze skacajacą się szyjką i groziło mi to, ze mogę się rozdwoić ciut za szybko. Teraz jest już super. W poniedziałek tylko do lekarza muszę się udać... ale nie spodziewam się żadnych problemów:-)

Anineczko, super ten filmik:tak::tak::tak: ...juz cos wiem na temet z.z.o. ...szkoda tylko ze u mnie chyba w ogole nie ma takiej opcji... pytalam czy moge wykupic prywatnie i powiedziano mi, ze szpital nie stosuje z.z.o... musze jeszcze podjechac do ordynatora szpitala na rozmowe...
Mam pytanko? Co stosuje sie jak trzeba wykonac cesarke? Z.z.o?

A co do schodow, to tak naprawde nawet nie mamy pewnosci ,ze beda ladne:-(, widzielismy jakies tam elementy od innych schodow, ktore byly wykonywane u niego... Zrobil projekt w komputerze i tyle... a ceny szok!!! Myslalam, ze max. to 3000zl... ale przez ponad miesiac szukania ceny wahalay sie od 5000zl do 11000zl... i to z sosny, ktora ponoc jest mniej trwala niz buk... wiec wytargowane 5900zl jest wedlug tych cen okazja...:angry::angry:

Anineczko
no niezly instruktarz:-), ale u mnie np. to znieczulanie podawali przez caly czas a nie jedna dawke. Mialam podlaczona taka strzykawe i ona caly czas aplikowala jakas tam dawke- w razie co mozna bylo zmniejszyc lub zwiekszyc.
A moj dwulatek t o teraz spi;-) wiec luzik:-p moge sobie troche pooddychac;-)

Bira
A jak remoncik? Beda fotki?;-)

Anulka
do cesarki moze byc to zzo, albo bodajze podpajeczynowkowe znieczulenie, w kazdym badz razie od pasa w dol;-)
Co do sosny to faktycznie kicha, np. Ikea specjalizuje sie w meblach z tego drewna i charakteryzuja sie one slaba trwaloscia. Mozna dziure paznokciem zrobic:baffled: strasznie miekkie drewno:baffled:
A do ceny to wlasnie sie brata pytalam ile kosztuja schody (jest w trakcie budowy domu) to mowi, ze w Wawie ok 15 tys.:szok::szok:

Kathhe
Zzo jest naprawde super, ja nie czulam nic, wiec jak masz mozliwosc to radze skorzystac;-), ale w takim wypadku wanne mozesz sobie wybic z glowy;-)

Kathe ja tez mialam ZZO i nie wyobrazam sobie porodu bez niego,ale to prawda co pisze Ladina.Wtedy musisz sie obejsc bez wanny

A mialyscie po nim jakies skutki uboczne??

bira witaj spowrotem;-) dobrze ze juz wszystko wporzadku:happy:

Ja niestety mialam i musialam dluzej zostac w szpitalu a mianowicie, pecherz odmowil posluszenstwa;-) Nie obkurczal sie:szok:, musialam lazic z cewnikiem, bo sam sie nieoproznial:baffled: Juz myslalam, ze mnie z tym uroczym woreczkiem do domu wypisza;-) Ale po 3 dniach wszystko wrocilo do normy, tylko z kolei przez to cewnikowanie nabawilam sie zapalenia pecherza:baffled:

Anineczko
no niezly instruktarz:-), ale u mnie np. to znieczulanie podawali przez caly czas a nie jedna dawke. Mialam podlaczona taka strzykawe i ona caly czas aplikowala jakas tam dawke- w razie co mozna bylo zmniejszyc lub zwiekszyc.
No wlasnie ja tez tak mialam,jak tylko znieczulenie przestawalo dzialac to polozna robila Cyk w kroplowce i nowa dawka szla w drenie do kregolsupa.Pamietam,ze jak taka dawke mi uwalniala to takie zimno przechodzilo mi po plecach.Bo ten wezyk mialam przyklejony do plecow.Fajne uczucie :-)

Nie mialam zadnych.Zadnych boli glowy czy kregoslupa.
Czasami kobiety skarza sie na bole kregoslupa lub wlasnie bole glowy.
Wiem,ze sa jakies przeciwskazania do podawania tego znieczulenia:
zaburzenia krzepnięcia
zakażenie w miejscu wkłucia
postępujące neuropatie
brak zgody pacjenta
leczenie pochodnymi kumaryny
leczenie heparyną
leczenie heparynami niskocząsteczkowymi
przewlekłe leczenie NLPZ
uogólnione zakażenie
znaczne odwodnienie
pacjent niewspółpracujący