reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Witam mamusie.

Ja zauważyłam, że ostatnio co drugą noc przesypiam, a co drugą się męczę. Dziś była ta przespana.

Larvuniu, tylko się za bardzo nie denerwuj, bo to w Twoim stanie nie jest dobre. Potrząśnij mężem kilka razy, niech się obudzi w końcu, zanim kolejne mieszkanko ucieknie. Mimo wszystko jak najdłużej bądź dobrej myśli.

Sugar co do tego czpu,to mnie sie zdaje ze mi powoli odchodzi mam tyle śluzu ze szokkkkkkk i własnie sie zastanawiam czy to aby nie o ten czop chodzi.

Women ja jak dużo chodzę i więcej robię niż odpoczywam mam więcej wydzieliny. Raz się tak wystraszyłam (w sierpniu), że pojechałam do szpitala, akurat byłam w Wałbrzychu. Tam lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest tak, jak powinno być, że to są ciążowe upławy. Ale jeśli martwi Cię to, to lepiej wybrać się do lekarza i uspokoić.

Misia witaj po szpitalnej obserwacji i leczeniu. Przykro mi, że masz coś jeszcze w nerce :-(. Współczuję Ci. Ale pewnie przy Twojej figurze będą to laserowo rozbijać na mniejsze części.

reklama
Witam

Ja tez sie dzis wyspalam :-)
Synal w przedszkolu,tak wiec zjem zaraz sniadanko i legne sie na kanape :-D
Moze porobie jakies zaproszenia,za tydzien w piatek ma 2 urodziny ;-)

Maz obiecal dzis wczesniej skonczyc prace to skoczymy do polskiego sklepu po zakupki.Juz sie nie moge doczekac polskich pączkow.:sorry2:

Larvuniu co sie dzieje?

Dziewczyny nie nakrecajcie sie tym sluzem,tak jak joile pisze,czasami mamy zwiekszona wydzieline.Czop albo jest zabarwiony krwia,albo zielonkawy.
I jest bardzo gesty.;-)

Zagrajcie dzis w tego totka bo mi ta reklama zyc nie daje...upierdliwa jakas:sorry::-D
mnie tez ta reklama wqrza:-p
Sugar co do tego czpu,to mnie sie zdaje ze mi powoli odchodzi mam tyle śluzu ze szokkkkkkk i własnie sie zastanawiam czy to aby nie o ten czop chodzi.
ja tez mam bardzo duzo tego sluzu:baffled: ale to nie ten czop bo czop ma podobno inny kolor i konsystencje wiec dziewczyny spokojnie!:tak:
misia witaj spowrotem!:happy:super ze juz wszystko ok:tak:

larvunia huknij na meza, przeciez ciezarnej sie nie odmawia-co on sobie mysli:dry::tak::happy:
kajunia trzyamj sie i nie denerwuj!:tak:

dzieki dziewczyny za wskazowki co do zwolnienia lekarskiego, za tydzaien mam wizyte wiec ladnie poprosze lekarza;-)
Dzisiaj bylam w szpitalu na oddziale w ktorym mam rodzic:cool2:podpytalam sie co mam zabrac itd. Bardzo mile polozne. Znieczulenie jest za darmo nawet na zyczenie:happy: ja to odrazu chyba o nie poprosze:zawstydzona/y::-p sugar o ile dobrze wyczytalam to ty mialas te znieczulenie zewnatrzoponowe?jakie wrazenia?

No i mozna tam skorzystac z wanny zeby usmiezyc bol-co mnie ucieszylo bardzo:happy: A dzis w szkole rodzenia zaczynamy cwiczenia do porodu:-Dwdechhhh i wyyyyyyyydechhhh:-D

tak jak mowi anineczka
za bardzo sie nakrecacie
czop jest z krwia przewaznie,
poza tym dopiero wrzesien... nie sadze zeby nagle zaczely sie wczesniaki jak grzyby po deszczu ;-)
wyluzujcie zamiast schizowac :cool2:

A jeśli można wiedzieć to macie już jakąs wydzieline z piersi znaczy się siare??
Bo kurde ja nic nie mam. Ale mam nadzieję, że to nie oznacza, że nie będe mieć pokarmu :-(

Mam juz od jakiegos 5 miesiaca ciazy.Na szczescie jeszcze nie leci ciurkiem,tylko jak scisne brodawke.
Ale Elbra nie masz sie czym przejmowac.Siara moze sie nie pojawic az do porodu i to tez jest calkiem normalne.
Zreszta powiedza Ci w szkole rodzenia o tym.
Glowa do gory :tak:

Ludzieeee ide cos zrobic ze soba.Rozleniwilam sie tylko przed kompem:eek:

Dzien dobry
Co dzis tak malo do czytania.
Co do wczesnego porodu to ja sie nie nakrecam,bo czuje ze bedzie wczesniak.Ale pozyjemy zobaczymy,narazie niech sobie mieszka w brzuszku jak najdluzej.
Kajunia
Trzymaj sie,dzielna babka z Ciebie.
U mnie dzis bedzie moj siostrzeniec wiec bedzie mily wieczór w towarzystwie 8 latka hehe
a jutro wybieram sie na grila do znajomych,wiec weekend zaplanowany.

witam:tak::tak::tak:

Misia, ciesze sie,ze juz jestes z nami i ze wszystko ok:tak::tak::tak:

Kajuniu, trzymajcie sie jak najdluzej razem:-):-) no i najwazniejsze, ze chlopcy juz w miare duzi:-):-)

Larvuniu, ja tez bym mezem potrzasnela, w koncu chodzi o mieszkanie a nie jakas pierdołkę...:-):-)

Co do sluzu, to ja tez mam duuuuzo... i jest bialawy, a nie jak na poczatku ciazy przezroczysty... hmmm, wizyta dopiero 25.09.

Dziewczyny, musze sie pochwalic, ze dzis zamowilismy schody:-D:-D:-D zwlekalismy i zwlekalismy, wszystko przez kase... szukalismy najlepszej oferty... ale ciezko...:szok:
znlaezlismy w koncu za 5900zl i beda na 10.10.2007... juz nie moge sie doczekac... Dzis zaliczka 1900zl, a reszta w pazdzierniku... szczerze, to cena dla nas szokujaca... zwykle schody z pokoju na poddasze - 13 stopni + balustrada z obu stron i na gorze balustrada i barierka dla malucha... schody z buka, azurowe. Och, cenia sie... ale nie schody musimy miec:tak::tak:

Witam dziewczyny po prawie trzytygodniowej przerwie:-)

Później postaram się nadrobić zaległości w czytaniu, ale wątpię, ze mi się uda.
Niedawno byłam sobie kilka dni w szpitalu i już wiem, ze nie chcę tam więcej trafić... no jeszcze tylko ten jeden raz;-) Oby tylko dotrwać do listopada:-)
U nas koniec remontu. Pokój dla małej naszykowany, czyśćiutki. Kupione już chyba wszystko:-) Chodzimy sobie do szkoły rodzenia, z czego jestem bardzo zadowolona. Położna która to prowadzi jest bardzo miła i kompetentna, dla takich dzieciowych laików jak my szkoła daje nam bardzo dużo.

Misia ja też biorę ten fenoterol. Na początku telepało mnie po tym okropnie. Teraz tylko przy wieczornej dawnce mam trzęsące ręce i serce chce mi wyskoczyć.

Ines pozdrów od nas Kajunię.

Larvunia nie denerwuj się, zagoń męża i niech się wreszcie obudzi. Odkładanie wszystkiego na potem niczego nie załatwi, a spowoduje tylko spięcia.

reklama
No i ja witam po wizycie.
Maluchy spore, szyjka niestety zaczyna sie skracac, wiec mam jak najwiecej lezec, musze wytrzymac jeszcze 4 tyg;-) Jak zlazlam z tej lezaneczki u ginekolog to nie moglam sobie gaci nalozyc:zawstydzona/y: , jestem sprawna jak 100-letnia statuszka;-) Waze 67kg a wiec jeszcze nie dobilam do wagi z pierwszej ciazy;-) co jest pocieszajace;-)

Ines
dzieki za wiesci od Kajuni, mam nadzieje, ze wytrzyma jeszcze 2-3 tyg... tak by bylo najlepiej dla maluchow.

Kathhe
Zzo jest naprawde super, ja nie czulam nic, wiec jak masz mozliwosc to radze skorzystac;-), ale w takim wypadku wanne mozesz sobie wybic z glowy;-)

Anulka
no to faktycznie nie tanie te schody, musza bys ekstra;-) Czekam na foto relacje;-)

Bira
A Ty gdzie sie podziewasz?
No i nastepna na fenoterolu:confused:, na co to sie bierze na skurcze?? Mam wrazenie, ze lekarze jak cos podlapia to juz hurtowo wszystkim przepisuja:baffled:

Jesli chodzi o czop to ja nie mam pojecia jak to wyglada, bo mi nie odchodzil:happy:

Do góry